Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

I. A třída: Olešnice nestačila v Semicích, Chýnov nastřílel čtyři góly v oslabení

 
neděle, 8. září 2019, 13:17

Týn potvrdil vedoucí postavení ve skupině B proti druhé N. Včelnici, kterou vyprovodil pěti góly. Poslední zůstává Ševětín. S Chýnovem nevyužil hodinu trvající přesilovku a naopak sám čtyřikrát inkasoval. Ve skupině A si Kaplice připsala ve Vodňanech třetí vítězství v řadě. Vimperk našel prvního přemožitele v Nové Vsi.

Ve skupině A si poradil favorit utkání z Nové Vsi s Vimperkem. Po třígólovém vedení v první půli sice hosté korigovali skóre Ondřejem Rodem, avšak Jiří Jiránek jim přidal ještě jeden gól na cestu domů. Střelcem utkání byl domácí hrající trenér Radomil Procházka, autor dvou gólů. Novovesští jsou v tabulce na druhém místě. Spartak Kaplice vyhrál ve Vodňanech, po prvním poločasu vedl o gól, po odehraných deseti minutách druhé půle zvýšil náskok Lukáš Pulec. Domácí zaznamenali kontaktní gól Filipem Šťastným. Závěrečné slovo v zápase měl momentální kaplický šutér Marek Urazil, který dvěma trefami v poslední desetiminutovce zpečetil zaslouženou výhru dobře hrajících hostů. V chladném počasí navštívilo tento i ostatní sobotní zápasy toho malé množství diváků. Sousedovická Westra nenavázala na úspěšné vykročení do soutěže a prohrála na svém trávníku s kvalitním soupeřem z Trhových Svinů. Celý zápas byl vyrovnaným soubojem obou soupeřů. Hosté hráli od druhého poločasu oslabeni o vyloučeného Marka Chromčáka. Domácí přesilovku nevyužili, naopak o vítězství hostů rozhodl gólem osm minut před závěrem Lukáš Gažák.

Semice zvítězily na svém hřišti nad nováčkem z Olešnice. Na poločasové vedení o dva góly navázali dalšími dvěma trefami ve druhé části hry, za hosty upravil porážku Roman Brousek. Dva góly Semických zaznamenali Lukáš Štumpfal a Pavel Keclík. Olešnice zůstává zatím bez bodového zisku na posledním místě. Loňský třetí tým soutěže Lhenice se poprvé radoval z vítězství, když porazil nejtěsnějším výsledkem Planou. Jedinou trefu v utkání zaznamenal Tomáš Balica již v 6. minutě hry.

Nováček z Velešína podlehl v domácím prostředí prachatickému Tatranu. Hosté vedli po první půli jednogólovým rozdílem, ve druhé části utkání odskočili na tříbrankový náskok. V posledních dvaceti minutách utkání domácí výsledek pouze korigovali, Střelcem utkání byl Jakub Sova autor dvou gólů (jeden z penalty). Vedoucí Malše Roudné po prvním excelentním poločasu (6:1) ve druhé půli poněkud ubralo na obrátkách a nechali hosty ze Čtyř Dvorů výsledek kosmeticky upravit. Oba soupeři na sebe narazili po dlouhých třinácti letech. Hattrick zaznamenal do konce první půle domácí útočník Martin Vlk. Za hosty dvakrát korigoval Pavel Janeček. Utkání sledovala rekordní návštěva kola - 180 diváků.

Dačice se chytily v Lišově

Ve skupině B suchovrbenská Lokotka podlehla svému soupeři z Veselí nad Lužnicí, na první úspěch Tomáše Choutky reagoval deset minut před koncem prvního poločasu Matěj Ježek proměněním nařízeného pokutového kopu. Ve druhé půli přidali hosté ještě jednu trefu Janem Bursíkem a zrodila se první výhra svěřenců Ladislava Táborského v soutěži. Sedm minut před koncem byli vyloučeni za vzájemnou potyčku dva hráči domácí Jan Květoun a hostující kapitán Martin Čížek. Čekanický Meteor remizoval na svém hřišti s Nemanicemi. Souboj dvou výkonnostně vyrovnaných soupeřů po remizové první půli skončil zaslouženě nerozhodně. Domácí se dostali do dvougólového vedení, hosté však do konce první půle srovnali skóre. Ve druhé odskočili domácí díky svému šutérovi Davidu Fialovi do jednogólového náskoku díky proměněnému pokutovému kopu, avšak dvacet minut před koncem zápasu srovnal skóre Stanislav Dubský. Poslední dvacetiminutovku se snažili oba soupeři o vítězný gól, jejich úsilí však nebylo naplněno.

Olympie Týn nad Vltavou zatím prochází soutěží jako nůž máslem. Opět prokázala svou kvalitu a jednoznačně porazila Novou Včelnici pětigólovým rozdílem. Po dvou gólech zaznamenali Radim Štos a Vladimír Dobal. Olympie zcela evidentně naznačuje, že je pro letošní ročník jasným favoritem na postup do nejvyšší krajské soutěže, i když tato úvaha je zatím poněkud předčasná. Českobudějovická Slavia hostila na svém hřišti Bernartice. Hosté ji překvapili hned v první minutě gólem z kopačky Adama Rakovana. V prvním poločasu utkání bylo hostující mužstvo lepší a neproměnilo ještě řadu příležitostí. Ve druhém se pak obraz hry otočil. Domácí přitiskli soupeře na jeho polovinu, avšak v zakončení se jim krutě nedařilo. Naopak hosté odskočili díky proměnění pokutového kopu kapitánem a gólmanem Tomášem Fučíkem do dvougólového náskoku. Ve slušném a rytířsky vedeném boji pak domácí dosáhli kontaktního gólu sedm minut před koncem Tomášem Wejskrabem. V hektickém závěru se jim však již vyrovnat skóre utkání nepodařilo a hosté si odvezli především za hru v první půli zaslouženou výhru, která je posunula na třetí místo tabulky.

Ševětín se nemůže výsledkově chytit. Prohrál na domácím trávníku s Chýnovem, který hrál od 28. minuty oslaben o svého vyloučeného gólmana Jiřího Průšu, když utkání dochytal stoper Filip Zadražil. Domácí od 6. minuty vedli vlastencem Filipa Zadražila. Hostům se podařilo Václavem Hruškou do poločasu srovnat skóre. Převahu o jednoho muže však ve druhém poločasu nezužitkovali a hostům dovolili ještě třikrát skórovat! V nedělním zápase potvrdila roli favorita Hluboká nad Vltavou. Bez větších problémů přehrála nováčka soutěže z Kovářova. Dva góly domácích vsítil Martin Maňhal. Nejpřekvapivější výsledek se udál v Lišově. Domácí totiž prohráli s předposledním mužstvem Dačicemi, které do té doby bylo bez bodového zisku. Centropen vyhrál poločas o gól, který zaznamenal hrající trenér Jan Beneš. Za domácí e na začátku toho druhého vyrovnal František Bambule. O minutu později šli do vedení opět hosté a v 71. minutě hry svým druhým gólem zvýšil náskok hostů Miroslav Diviš. Za domácí pak pouze osm minut před koncem utkání výsledek korigoval proměněním nařízeného pokutového kopu Marek Fiktus. Víc gólů již diváci neviděli a zápas skončil překvapivou výhrou hostujících mladíků.

 

VÝSLEDKY 5. KOLA I. A TŘÍDY


SKUPINA A

TJ Nová Ves – TJ Šumavan Vimperk 4:1 (3:0)
Branky:
23. a 35. Procházka, 12. Novák, 90. Jiránek – 56. Rod.
Rozhodčí: R. Mráz – Valeš, Pánek. DFA: Jos. Šafránek. ŽK: 5:0 (Trejbal, Kohout, Tom. Novák, Holý, Boháč – Vá. Blahout, Jan Děd ml.). Diváků: 80.

FC Westra Sousedovice – TJ Spartak Trhové Sviny 0:1 (0:0)
Branky:
82. L. Gažák.
Rozhodčí: Nedvěd – Leiš, Votava. ŽK: 4:0 (Krejčí, Hrach, Milan Glazunov, Vojtíšek). ČK: 0:1 (41. Chromčák). Diváků: 70.

FC AL-KO Semice – TJ Sokol Olešnice 5:2 (3:1)
Branky:
35. a 48. Štumpfal, 40. a 75. Pavel Keclík, 8. Veleman – 6. Horelica, 77. Brousek.
Rozhodčí: Cigáň – Náprava, Vican ml. ŽK: 1:5 (Škulina – Faktor, Buřič, Horelica, Lust, Husa). Diváků: 60.

FK Vodňany – FK Spartak Kaplice 2:5 (1:2)
Branky:
17. Moravec, 66. Šťastný – 80. a 90+3. Urazil, 34. (pen.) Gondek, 43. Hami, 55. Pulec.
Rozhodčí: Vican ml. – Náprava, Cigáň. DFA: Bicek. ŽK: 4:2 (Moravec, O. Benedikt, L. Benedikt, M. Otepka – Micák, Urazil). Diváků: 60.

SK Lhenice – SK Planá 1:0 (1:0)
Branky:
6. Balica.
Rozhodčí: Votava – Leiš, Nedvěd. ŽK: 2:1 (Mahák, Jind. Dvořák – Falc). Diváků: 90.

FC Velešín – FK Tatran Prachatice 2:3 (0:1)
Branky:
70. Šálek, 76. Přibyl – 26. a 53. (pen.) Sova, 48. Juroš.
Rozhodčí: Hošek – Mir. Pečenka, Talíř. DFA: Jiří Urban. ŽK: 2:0 (Fišer, Šálek). Diváků: 100.

TJ Malše Roudné – SK Čtyři Dvory 7:3 (6:1)
Branky:
7., 34. a 38. Martin Vlk, 12. Benda, 18. Hrouda, 32. Cahyna, 70. Neckář – 19. a 66. Janeček, 83. Tom. Dubský.
Rozhodčí: Brych – Tůma, Zabilka. ŽK: 0:2 (Čermák, Rachač). Diváků: 180.


SKUPINA B

TJ Lokomotiva Č. Budějovice – TJ Lokomotiva Veselí nad Lužnicí 1:2 (1:1)
Branky:
18. Choutka – 35. (pen.) Ježek, 76. Bursík.
Rozhodčí: Pravda – Jevčák, Kříž ml. DFA: Šnajder. ŽK: 3:1 (Ayeb, Bláha, Květoun – Hájek). ČK: 1:1 (83. Květoun – 83. Čížek). Diváků: 50.

FK Meteor Tábor – SK Nemanice 3:3 (2:2)
Branky:
14. Voj. Sedláček, 23. Löffler, 66. (pen.) David Fiala – 28. Mir. Novotný, 45. Záveský, 70. Dubský.
Rozhodčí: Písek – Tauber, Slepička. ŽK: 0:1 (Mir. Novotný). Diváků: 50.

FK Olympie Týn nad Vltavou – TJ Nová Včelnice 5:0 (2:0)
Branky:
19. a 79. Štos, 50. a 83. Dobal, 41. Vařil.
Rozhodčí: Jevčák – Pravda, Dimitrov. ŽK: 0:1 (Koudelka). Diváků: 110.

SK Slavia České Budějovice – TJ Sokol Bernartice 1:2 (0:1)
Branky:
83. Wejskrab – 1. Adam Rakovan, 76. (pen.) Tomáš Fučík.
Rozhodčí: Valeš – Kollmann, Boček. ŽK: 1:0 (Vršitý). Diváků: 70.

SK Ševětín – FC Chýnov 1:4 (1:1)
Branky:
6. Fil. Zadražil (vlastní) – 42. Václav. Hruška, 55. Král, 78. Vlast. Hruška, 82. Mládek.
Rozhodčí: Slepička – Tauber, Písek. DFA: Jos. Šafránek. ŽK: 2:6 (T. Sedláček, Dychtl – Průša 2, Král, Mládek, Kučera, Vá. Hruška). ČK: 0:1 (28. Průša). Diváků: 80.

SK Lišov – TJ Centropen Dačice 2:3 (0:1)
Branky:
50. Bambule, 82. (pen.) Fiktus – 51. a 71. Mir. Diviš, 14. Beneš.
Rozhodčí: Průchová – Jarolím, Dimitrov. DFA: Vrchota. ŽK: 3:3 (Shýbal, Bouchal, Jan Mach – Křivánek, Točík, Beneš). Diváků: 93.

TJ Hluboká nad Vltavou – TJ ZD Kovářov 5:1 (3:1)
Branky:
11. a 59. Maňhal, 9. Hájek, 44. Kadlec, 64. L. Adam – 31. Svojše.
Rozhodčí: Kříž st. – Kříž ml., Bumba. ŽK: 2:2 (Hájek, Blažek – Vlna, Mir. Suchan). Diváků: 150.

Napsal(a) Jan Šerhant | Foto Jan Škrle, Petr Vlasák, Jan Klein, Libor Granec
 


 
Reklama