Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Těžce odpracovaná remíza. SK Lišov – FK Meteor Tábor 2:2

 
středa, 15. května 2019, 10:43

Po sobotních výsledcích přijelo do Lišova mužstvo Meteoru již jako předposlední celek I. A třídy, skupiny B. Od počátku svojí hrou dávalo najevo, že by rádo zabodovalo.

První minuty byly ze strany hostů velmi opatrné a domácí se snažili kombinační hrou jejich obranný blok rozložit. V 5. minutě se posunulo skóre, když prohozený míč za domácí obranu doběhl Löffler a z poměrně velké dálky i z úhlu šikovně přeloboval netakticky vyběhnuvšího Benedu - 0:1. Za minutu bylo vyrovnáno, když Červenkovo prohození srazil obránce do rohu. Ten zahrával Werner, míč se po několika odrazech v šestnáctce opět k němu vrátil, a tak jej poslal zpět „do ohně“ a na zadní tyči volný Červenka poslal míč hlavou v pádu do sítě 1:1. Snadné vyrovnání skóre domácí borce možná až nezdravě uspokojilo, zatímco hosté hledali příležitost k posunu skóre. V 18. minutě dlouhý odkop hostů díky kluzkému terénu přeletěl na polovině hřiště stopera Kándla čehož chtěl využít agilní Janošík. Rychlým vyběhnutím a účinným skluzem za hranicí šestnáctky tentokrát, brankář Beneda nebezpečí zažehnal.

V 25. minutě nepříjemný centr Pilaře v chumlu hráčů udržel v náručí domácí gólman. V 28. minutě Pípal Jan prohodil míč mezi Brtnu a Burdu, převzal jej opět Janošík, který obstřelil vybíhajícího Benedu a na štěstí pro domácí i branku. Ve 29. minutě nabíhal na přetažený centr Löffler, míč ale získal faulem na Benedu. Domácí hráli velmi zakřiknutě a nekoncentrovaně, což bylo výhodou pro hosty. V 37. minutě po pěkné kombinaci Lorence a Svatka zachytil míč na brankové čáře Jakub Pípal, který místo očekávaného centru, vystřelil po zemi z nulového úhlu. Beneda se nenechal překvapit a míč u přední tyče vyrazil na roh. Z něj už hosté excelentně udeřili, když Pípal Jakub poslal míč do šestnáctky po zemi na nabíhajícího kapitána Bartáčka, ten jej pustil mezi nohama za sebe na Janošíka a ten z prvního nákopu zvýšil na 1:2.

A mohlo být pro domácí ještě hůře, když ve 44. minutě si kousek za šestnáctkou zpracovával stoper Kándl míč, v souboji s Janošíkem o něj přišel, když trochu ztratil rovnováhu. Ten mu míč vypíchl a hned jej „napálil“ na úrovni „šibenice“ do boční tyče. Při posledním útoku domácí rychlým přechodem přečíslili obranu hostů, ovšem místo finální přihrávky před branku, Lukáš Mlýnek ukvapeně vystřelil vedle brány.

Domácí se hnali za vyrovnáním

Poločasové hovory a rozbory diváků v klubové místnosti oceňovaly chytrou a efektivní hru hostujícího mužstva a ozývaly se obavy, zda dalšími zraněními zdecimovaní domácí (Brtna, Burda) zápas zdramatizují. Ti začali od počátku druhé půle bojovně a ve 47. minutě měli trestný kop z 25 metrů, který Bouchal překopl. Vzápětí po dalším útoku házel Lukáš Mlýnek dlouhý aut, míč však propadl až na malé vápno bez dalšího efektu. V 60. minutě po Wernerově kopu z rohu střílel zblízka Červenka. Míč byl sražen ke Kandlovi, ten v pádu nastřelil obránce, od něhož se míč dostal ke stoperu Kándlovi, jenž vystřelil vedle brány. V 67. minutě po velmi vydařené kombinaci Červenka, Kándl a David Mlýnek, který patičkou narazil míč Kándlovi. Posledně jmenovaný prošel až do šestnáctky, ale netrefil branku.

Tlak domácích narůstal, hosté se bránili ze všech sil a pouze sporadicky vyráželi z obranného bloku. V 69. minutě odpískal rozhodčí Brych faul asi 30 metrů od brány hostů, míč si připravil domácí Kándl a nádhernou „bombou“ trefil břevno branky. V 71. minutě reklamovali domácí sražení míče do rohu rukou a ne tělem, jak ukazoval rozhodčí, ale marně. V 72. minutě založil hostující vystřídavší Švejda asi jediný nebezpečný útok, když vyvezl míč a posunul jej vpravo na Jakuba Pípala, jehož střelu Beneda vyrazil na roh. V 73. minutě kapitán Bouchal uvolnil stopera Kándla, který už hrál v podstatě v útoku. Pronikl do šestnáctky a střelou na bližší tyč trefil jen boční síť. 77. minuta přinesla konečnou podobu výsledku, když na hranici 20 metrů zahrával Werner trestný kop. Obstřelil širokou zeď přízemní střelou a vyrovnal na 2:2.

Domácí diváci i hráči si oddychli, že tlak ve druhém poločasu přinesl alespoň vyrovnání, což bylo asi i k průběhu zápasu spravedlivé. Po ukončení zápasu domácí diváci s respektem zatleskali oběma mužstvům.    

Jiří Beneda, trenér Lišova: „První poločas nám vůbec nevyšel, Tábor hrál jednoduše a působilo nám to problémy. Ačkoliv jsme rychle srovnali, inkasovali jsme ještě před odchodem do šaten. Druhý poločas už byl z našeho pohledu rozdílný. Měli jsme několik šancí, ale dali pouze jednu. Bohužel se nám zranil další hráč ze základní sestavy před důležitým utkáním proti Sezimovu Ústí.“

SK Lišov – FK Meteor Tábor 2:2 (1:2)

Branky: 8. Červenka, 78. Werner – 6. Löffler, 38. Janošík. Rozhodčí: Brych – Žurek, Leiš. ŽK: 3:2 (L. Mlýnek, Werner, Červenka – Bartáček, Pípal). Diváci: 60.

SK Lišov: Beneda – Burda (42. Kyrian), Kándl, Brtna (36. Shýbal), Fiktus – Werner, Mlýnek D., Červenka, L. Mlýnek (83. J. Beneda) – Bouchal, Kandl. Trenér Jiří Beneda.

Meteor Tábor: Šedivý – Bartáček, Břenda, Svatek, Pilař, Pípal, Janošík (46. Švejda), Pípal Jan, Lorenc (86. Sedláček), Löffler (91. Dvořák), Ševčík.

Napsal(a) Jiří Hart | Foto SK Lišov
 


 
Reklama