Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Lišov se výhrou nad Nemanicemi posunul na třetí místo

 
středa, 12. září 2018, 13:46

V Lišově se odehrála zajímavá premiéra mistrovského zápasu I. A třídy, skupiny B. K utkání přijelo mužstvo SK Nemanice, které se od začátku devadesátých let utkávalo v rámci okresních soutěží s B týmem Lišova. Další pikantností bylo, že se polovina obou mužstev zná ze zápasů sálové kopané. Diváci, kterých se sešlo téměř 130, očekávali zajímavé utkání a zejména domácí na konci utkání nebyli zklamáni.

Domácí začali ve velkém stylu, když v 6. minutě po rohu Wernera donutili hostujícího Martina Strnada k vlastní brance, a v 8. minutě po trestném kopu opět Wernera zvyšoval hlavou na 2:0 Aleš Červenka.

Soupeř zahrával dva nebezpečné rohy a ve 14. minutě snížil Ondřejem Jelínkem, který trestným kopem z 18 metrů vymetl vingl domácí branky. Po dvou minutách měli stejnou šanci domácí, ale stoper Kándl trefil břevno. Vyrovnaný průběh rozvířila 43. minuta, kdy po špatné malé domů brankář hostů Holý „sroloval“ Wernera a byl vyloučen.

Druhý poločas začal stejně, ale bez gólového efektu, když brankář Polomčák postupně vychytal mezi 46. až 52. minutou tutové šance Lukáše Mlýnka, Bambuleho a Bouchala. Jednoznačná převaha domácích pokračovala a oslabený soupeř se snažil po dvojím vystřídání hru oživit. Dařilo se mu hru udržovat v poklidném tempu uprostřed hřiště i proto, že domácí střelci netrefili branku. To skončilo v 77. minutě, když nejlepší hráč domácích Marek Werner naběhl na Bouchalovu kolmici mezi obránce, na úrovni penalty vpravo zasekl obránci míč a z otočky levou nohou vymetl stejný vingl jako v první půli soupeř – 3:1.

Konečná podoba výsledku padla v 86. minutě, kdy Lukáš Mlýnek vybojoval s obráncem zdánlivě ztracený míč, pronikl zleva do vápna a naservíroval míč Petru Vávrovi, který ho svým druhým dotykem po vystřídání uklidil do branky – 4:1.

Jiří Beneda, trenér Lišova: „Nemanice hrály dobrý fotbal, ale po vyloučení jejich gólmana jsme začali využívat početní převahy. Ze začátku se nám však nedařilo proměňovat šance, a tak jsme rozhodli až v závěru. Výhra je však zasloužená.“

SK Lišov – SK Nemanice 4:1 (2:1)

Branky: 6. Strnad (vlastní), 8. Červenka, 80. Werner, 87. Vávra. – 16. Jelínek. Rozhodčí: Jevčák – Toucha, Petričák. ŽK: 2:2 (L. Mlýnek, D. Mlýnek – Lukáš, Novotný). ČK: 0:1 (44. Holý). Diváci: 130.

Lišov: Maršán – Shýbal, J. Kándl, Bambule, Fiktus – D. Mlýnek (85. Vávra.), Červenka, Bouchal, L. Mlýnek – Werner (90. Kyrián), P. Kandl. Trenér Jiří Beneda.

Nemanice: Holý – Křiváček, Benkovský, Strnad, Kisvetr – Jelínek (61. Čapek), Lukáš (67. Hucek), Rein, Novotný – Bašta, Sulek (44. Polomčák). Trenér Milan Kupka.

Napsal(a) Jiří Hart | Foto SK Lišov
 


 
Reklama