Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Veselská Lokomotiva přejela Vodňany

 
úterý, 13. března 2018, 09:31

V dalším přípravném utkání se na umělém povrchu ve Staré Hlíně utkala Lokomotiva Veselí s týmem z Vodňan.

V úvodu utkání sice více drželi míč na kopačkách hráči Vodňan, ale první větší šanci vytvořil veselský Dominik Doležal, který pěknou střelou ze střední vzdálenosti ohrozil branku hostů.  O pár minut později se Patrik Hájek ocitl sám před brankářem Vodňan, avšak také nedokázal gólmana prostřelit. Ve 14. minutě zachytil chybnou rozehrávku obrany Petr Daněk a pohotovou střelou, která přelobovala brankáře hostů, otevřel skóre utkání.

V další šanci se po rohovém kopu Lokomotivy ocitl Pavel Kolář, který nádhernou střelou z voleje otestoval reflexy brankáře Vodňan. Ve 30. minutě se na branku hostů řítil Dominik Doležal, obešel gólmana a zakončil míč do prázdné branky.

Ve 36. minutě mohla Lokomotiva přidat další gól, když po faulu na Petra Daňka rozhodčí nařídil penaltu. Patrik Hájek ale ji nedokázal proměnit a i následující dorážku brankář Vodňan zlikvidoval. Navýšit skóre mohl před poločasem také Denis Fichtner, ale jeho samostatný únik brankou neskončil.

Druhý poločas začala Lokomotiva aktivněji a už ve 48. minutě Daniel Čech střelou za hranicí vápna zvýšil na 3:0. Podobný kousek o pár minut později předvedl také Patrik Hájek, který střelou z podobné vzdálenosti napravil zahozenou penaltu z prvního poločasu.

Lokomotiva ve druhém poločase plně ovládala hru a nepouštěla Vodňany do žádných větších šancí.  V 67. minutě krásnou průnikovou přihrávkou poslal Petr Daněk svého spoluhráče samotného proti brance Vodňan a Dominik Doležal se nemýlil, krásným lobem zvýšil na 5:0. O chvíli později se ocitl sám ve vápně Patrik Hájek, který přízemní střelou k tyči nedal brankáři hostů šanci. V 74. minutě si na centr od rohového praporku naskočil Martin Čížek a hlavou nasměroval míč do branky Vodňan.

V 85. minutě založil veselský tým útok po pravé straně, odkud následoval centr do vápna, který našel osamoceného Petra Daňka. Ten hlavou uklidil míč do sítě a upravil skóre na konečných 8:0.


Loko Veselí n. Lužnicí – FK Vodňany 8:0 (2:0)

Góly: Daněk, Doležal, Hájek 2, Čech, Čížek.

Veselí: Hejl – Kolář, Hruška, Čížek, Mahlej (Kotyza) – Dekhli, Fichtner, Doležal, Čech – Daněk (Marcilis), Hájek. Trenér Václav Kotyza.

Napsal(a) Redakce | Foto Loko Veselí
 


 
Reklama