Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Táborsko slavilo vítězný vstup do sezony

 
neděle, 23. července 2023, 16:08

Tábor – Jako první na jihu Čech vstoupilo do nové mistrovské sezony 2023/24 FC Silon Táborsko. Při startu F:NL hostil na Kvapilce nováčka Kroměříž, který se do druhé nejvyšší soutěže vrátil po dlouhých 19 letech.

Domácí s novým kapitánem Pavlem Novákem zahájili aktivně, měli převahu a odměny se dočkali již v 9. minutě, kdy Dordić vstřelil hlavou vítězný gól celého utkání. V 18. minutě vystrašil brankáře Dostála povedenou ranou Bláha.

Hanáci poprvé zahrozili až ve 30. minutě, brankář Pastornický skvělými zákroky zabránil vyrovnání. Pět minut před pauzou Houserova střela trefila tyč.

Další důležitý okamžik nastal v 60. minutě, Dordić byl faulován Vyhlídem a rozhodčí hostujícího obránce vyloučil. Z následného trestného kopu střílel Dordić do horního růžku, ale Dostál vyrazil na roh.

Hanáci se i v deseti snažili o vyrovnání, ale vyloženou šanci si nevypracovali. Tři body zůstaly u Jordánu. V příštím kole se Táborští představí opět na domácím stadionu, v páteční předehrávce hostí béčko Sparty Praha (18).

„Jsme šťastní, že jsme vítězně vstoupili do sezony, protože první zápasy jsou vždycky nervóznější, což se potvrdilo. Dobře jsme začali, prvních patnáct dvacet minut jsme měli převahu, dali jeden gól. Soupeře jsme měli dorazit druhým gólem, to se nám bohužel nepovedlo. Naše obranná fáze byla velice dobrá. Soupeř měl jen jednu šanci, při níž trefil tyč,“ hodnotil premiéru táborský trenér Roman Nádvorník.

FC SILON Táborsko – SK HS Kroměříž 1:0 (1:0)

Gól: 9. Dordić. Rozhodčí: Pechanec – Kříž, Novák. ŽK: 2:1 (33. Bláha, 88. Pastornický – 66. Jeleček). ČK: 0:1 (61. Vyhlíd). Diváci: 1 039.

Táborsko: Pastornický – Plachý, Novák, Koné, Tusjak – Foltyn, Bláha (90. Javorek) – Dordić (90. Oloko), Kateřiňák (82. Kalousek), Zeman (58. Varačka) – J. Mach (82. Skopec). Trenér Nádvorník

Kroměříž: Dostál – Vyhlíd, Zavadil, Tiahlo, Fulnek (67. Oulehla) – Cupák, Houser - Jaroň M. (85. Dočkal), Kudela (67. Votava), Jeleček, (85. Stoklásek) – Chwaszcz (67. Chukwudi). Trenér Červenka.

Napsal(a) Redakce | Foto Jan Škrle
 


 
Reklama