Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Táborsko remizovalo za "čtvrt hodiny" s Opavou 2:2

 
pátek, 8. dubna 2022, 22:25

Tábor - Po úterním dohrávkovém vítězství nad Spartou B 1:0 mělo Táborsko v pátek 8. dubna doma políčeno na dalšího favorita F:NL - SFC Opava. Slezané přijeli do Tábora se šňůrou čtyř zápasů bez porážky.

Pro Táborsko se zápas 22. kola začal vyvíjet dobře. Po rohovém kopu a přiťuknutí Holiše se dorážkou prosadil ve 33. minutě Tijani - 1:0. Jenže Opava dokázala za pět minut vše otočit. Dvakrát se zaskvěl Darmovzal: poprvé pěknou střelou do víka a podruhé obstřelil zeď z trestného kopu ze 17 metrů. Když se nastavoval první poločas, dostalo Táborsko výhodu volného přímého kopu a Navrátil hlavičkou srovnal skóre.

Druhý poločas už byl na gólové šance mnohem méně potentní. Na straně Táborska se dostal v 82. minutě k nadějné střele po závaru Plachý, ale gólmana Digaňu nepropálil. V 90. minutě domácí brankář Janáček vyrazil prudkou jedovku Rychlého. Ukazatel skóre už se neměnil.

Ve středu 13. dubna pojede FC Táborsko bojovat o body do Chrudimi.

Hodnocení trenéra FCT Sergejse Golubevse: "Čekali jsme těžký zápas s kvalitním soupeřem, kterým Opava určitě je. Myslím si, že bod je nakonec dobrý. Dali jsme první gól, ale vinou jakési nekoncentrovanosti jsme dovolili Opavě výsledek otočit. Naštěstí jsme stihli vyrovnat ještě v prvním poločase. Ve druhém dějství se oba celky tlačily za třemi body, bylo to 50 na 50, kdo z koho. Bod musíme brát, Opava čtyři zápasy po sobě nedostala ani gól, my jsme jí dali dva. Hrálo se na mokrém terénu, který nahrával standardním situacím. Tři góly ze čtyř padly ze standardek."

FC MAS Táborsko – SFC Opava 2:2 (2:2)

Branky: 32. Tijani, 45. Navrátil - 33. a 38. Darmovzal. Rozhodčí: Dorušák – Líkař, Matoušek. ŽK: 41. Liepa, 43. Navrátil, 51. Holiš, 69. Mezera, 88. Mach - 72. Janoščín, 80. Kopečný, 90. Darmovzal. Diváků: 420.

Táborsko: Janáček – Plachý, Navrátil, Mezera, Tusjak – Holiš, Javorek – Vozihnoj (90. Šplíchal), Liepa (61. Mach, 90. Robakidze), Kosek (68. Provazník) – Muhamed Tijani.

Opava: Digaňa – Celba, Žídek, Janoščín, Kadlec – Didiba (78. Macháček), Rychlý – Šigut (78. Pikul), Darmovzal, Helešic (65. Kopečný) – Rataj.

Napsal(a) Luboš Dvořák | Foto Jan Škrle
 


 
Reklama