Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Druholigoví fotbalisté FC MAS Táborsko nezaháleli

 
sobota, 3. března 2018, 19:00

Odložení úvodního kola Fotbalové národní ligy využili táborští fotbalisté k sehrání sobotního modelového utkání v rámci tréninku červení versus modří na umělce v areálu na Soukeníku.

Kdo z přítomných očekával fotbalovou selanku, byl mile překvapen. Obě mužstva hrála s velkým nasazením a touhou neprohrát.

Úvodní dvacetiminutovka patřila překvapivě borcům v červených dresech. Zejména aktivní Zdeněk Linhart na hrotu dělal soupeřově obraně velké starosti. Osvědčená stoperská dvojice Jakub Navrátil – Petr Zavadil jej však do šance nepustila.

Hra měla spád a tempo, ale gólové šance přišly až v závěru prvního dějství. Nejprve na prudký centr Václava Proška si naskočil kanonýr Zbyněk Musiol, ale prudkou hlavičku skvěle zlikvidoval gólman Filip Matoušek. Talentovaný gólman si poradil i s dělovkou Vojty Šandery, kterou vytěsnil na roh.

A přišly i chvíle borců v červeném. Rychlík Leoš Vozihnoj pláchnul obraně, centr našel na penaltě volného Filipa Blechu, ale ten trestuhodně přestřelil.

A přišla fotbalová lahůdka. S chutí hrající Zdeněk Linhart převedl skvělý slalom ve vápně modrých, kde obehrál, co mu stálo v cestě, ale včas vyběhnutého Michala Tomu nepřekonal. A pískal se konec prvního poločasu.

Ve druhém dějství byli více na míči favorizovaní hráči v modrém. Chybnou rozehrávku Filipa Blechy zachytil Zbyněk Musiol, ale sólo neproměnil.

Po hodině hry se vděční diváci gólu dočkali. Dlouhý nákop Martina Kučery za obranu skvěle zpracoval Pavel Vandas a jeho zpětnou přihrávku od postranní čáry trefil z jedné dobře hrající Jakub Kopřiva a otevřel skóre – 1:0 pro modré.

Zanedlouho mohli borci v modrém skóre navýšit. Zbyněk Musiol vyhrál u šestnáctky vzdušný souboj s obráncem Martinem Nbimbim, míč po lobu skončil bohužel na břevně již překonaného brankáře červených. „Já se té smůly snad nezbavím,“ smutnil Zbyněk Musiol.

Když už se zdálo, že se aktéři a diváci další trefy nedočkají, přišel velký moment borce v červeném Tomáše Valenty. Z dobrých 20 metrů skončila jeho pumelice v horním růžku Tomovy svatyně a bylo srovnáno 1:1. „Tak to se mi už dlouho nepovedlo,“ neskrýval spokojenost střelec.

A vzápětí tak povedený tréninkový duel skončil za slunečného počasí smírně.


FC MAS Táborsko /červení/ - FC MAS Táborsko /modří/ 1:1 (0:0)

Góly: Valenta – Kopřiva.

Červení: Filip Matoušek – Jan Peterka, David Klusák, Martin Ngimbi, Václav Dudl – Leoš Vozihnoj, Filip Blecha, Roman Mischnik, Patrik Schramhauser – Tomáš Valenta, Zdeněk Linhart. Kouč Zdeněk Koukal

Modří: Michal Toma – Václav Prošek, Jakub Navrátil, Petr Zavadil, Daniel Souček – Martin Kučera – Pavel Vandas, Vojtěch Šandera, Jakub Kopřiva, Matej Mrsič – Zbyněk Musiol. Kouč Roman Nádvorník.

Chyběli: Adam Zadražil, Aleš Nešický a František Mysliveček.

Napsal(a) Karel Ilčík | Foto Karolina Kabíčková
 


 
Reklama