Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Zimní příprava se naplno rozběhla také u Vajgaru a v Českém Krumlově

 
středa, 17. ledna 2024, 16:37

Jindřichův Hradec/ Český Krumlov - Příprava na jaro se naplno rozběhla u všech čtyř jihočeských divizních celků. Už před týdnem začaly trénovat Soběslav a Katovice, od začátku tohoto týdne se připravuje také Jindřichův Hradec a Český Krumlov.

Jindřichohradečtí začali se zimní přípravou v úterý 16. ledna. K prvnímu tréninku se sešli na fotbalovém hřišti Piketa. Jedná se o moderní fotbalové hřiště s umělým trávníkem, osvětlením a novou budovou zázemí. „Budeme se připravovat výhradně tady, žádné soustředění nechystáme,“ říká trenér Jindřichova Hradce Roman Lukáč.

Do konce ledna budou tréninky probíhat třikrát týdně, první ze sedmi přípravných zápasů odehrají Jindřichohradečtí v sobotu 27. ledna, kdy se v Českých Budějovicích na Složišti utkají se sedmnáctkou Dynama. Od února trenéři tréninkové dávky zvýší, tým bude trénovat čtyřikrát v týdnu a o víkendech bude hrát přátelské zápasy.

V polovině února si Jindřichův Hradec vyrazí na soustředění do Kamenice nad Lipou, kde se kromě domácího celku představí také třetiligové týmy Písku a Táborska B. „Cílem bude všeobecná kondiční příprava a dostatek času jistě bude i na technicko-taktické věci,“ prozrazuje trenér Lukáč. Generálkou před prvním mistrovským utkání s Tachovem bude duel v Hluboké nad Vltavou, který Jindřichohradečtí odehrají v sobotu 2. března.

Divizní nováček od Vajgaru byl na podzim příjemným překvapením soupeře, ani jemu se však v první polovině sezóny nevyhýbala zranění a klub se tak bude snažit přes zimu kádr doplnit. „Vše je teprve ve stádiu jednání, takže konkrétní být nyní nemohu. Pro nás je ale hodně důležité, že se nám uzdravili všichni marodi,“ usmívá se na začátku zimního přípravného období Roman Lukáč.

PŘÍPRAVNÁ UTKÁNÍ J. HRADCE

So 27. ledna 17:00, Dynamo ČB U17 – FK J. Hradec (UMT Složiště)

So 3. února 14:00, Humpolec – FK J. Hradec (UMT Humpolec)

So 10. února 15:30, TJ Jiskra Třeboň – FK J. Hradec (UMT Třeboň)

So 17. února 12:00, turnaj v Kamenici nad Lipou (Kamenice, Písek, Táborsko B)

So 24. února 15:00, Pelhřimov – FK J. Hradec (UMT Pelhřimov)

So 2. března 17:00, TJ Hluboká – FK J. Hradec (UMT Hluboká)

V úterý začali se zimní přípravou také fotbalisté Českého Krumlova. Ti jsou po podzimu na poslední příčce a přes zimu je tak čeká hodně práce. „Prvních čtrnáct dní budeme trénovat čtyřikrát týdně bez jakéhokoliv přípravného utkání. Až pak najedeme na tři tréninky v týdnu a začneme hrát přáteláky. Tak to bude až do prvního mistráku,“ představuje plán přípravy kouč Slavoje Zdeněk Šváb.

První přípravný duel odehraje Český Krumlov 3. února v Hluboké nad Vltavou. Poslední zápas zimní přípravy odehrají Českokrumlovští 2. března, kdy se doma utkají s Olešníkem. Mezi tím Český Krumlov změří síly ještě s Kaplicí, Dynamem České Budějovice U17 a Rudolfovem. Přípravu si chce Slavoj zpestřit víkendovým soustředěním na konci ledna, jehož součástí by měl být i modelový zápas. „Soustředění proběhne u nás v Krumlově, protože tu máme dobré podmínky na trénování,“ prozrazuje Šváb.

Na jaře budou svěřenci trenéra Švába usilovat v divizi o záchranu a Slavoj tak nutně potřebuje posílit. Po zranění kolene začne trénovat Tůma. Z Větří přichází Bauer, který na podzim nastřílel v I. B třídě dvacet gólů a měl by pomoci zvýšit údernou sílu Českého Krumlova. Z Rakouska se má vrátit Strapek a ze studijního pobytu v Americe Kordík. Na odchodu jsou naopak Vávra, Vaněk a Matušek. „V zimě musíme tvrdě makat, abychom byli dobře připraveni na první jarní zápas s Doubravkou. To je jeden z manšaftů, který je v tom namočený s námi,“ říkal po konci podzimní části Zdeněk Šváb.

PŘÍPRAVNÁ UTKÁNÍ Č. KRUMLOVA

So 3. února 12:00, TJ Hluboká – FK Slavoj Č. Krumlov (UMT Hluboká)

So 10. února 10:00, FK Slavoj Č. Krumlov – TJ Spartak Kaplice (UMT Složiště)

So 17. února 14:00, Dynamo ČB U17 – FK Slavoj Č. Krumlov (UMT Složiště)

So 24. února 17:00, SK Rudolfov – FK Slavoj Č. Krumlov (UMT Složiště)

So 2. března ???, FK Slavoj Č. Krumlov – FK Olešník (hřiště Č. Krumlov)

Napsal(a) Michal Havelka | Foto Ján Honza
 


 
Reklama