Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Soběslav a Katovice jsou v plné přípravě na jaro

 
středa, 10. ledna 2024, 10:34

Soběslav/Katovice – Dva divizní týmy z jihu Čech zahájily přípravu na jaro. Na začátku tohoto týdne začali trénovat fotbalisté Soběslavi a Katovic. Českokrumlovští a Jindřichohradečtí mají ještě volno a připravovat se začnou až o týden později.

Hráči Katovic se poprvé sešli už v sobotu 6. ledna, kdy měli první seznamovací trénink, od pondělí už trénují na umělé trávě ve Strakonicích.

V lednu budou Katovičtí nabírat především kondici a sílu. Tato fáze přípravy vyvrcholí soustředěním v nedalekých Soběšicích, kam aktuálně desátý celek divize odjíždí 24. ledna. „Pak zvolníme a začneme se věnovat herním věcem. Kádr se trochu obmění, protože někteří hráči kvůli práci skončili nebo jsou zranění. Musíme se poohlédnout po posilách. Únor a březen budeme mít na to, abychom se sehráli a dobře se připravili na první mistrovský zápas,“ řekl na facebookovém profilu katovického klubu trenér Lubomír Vašica.

Po operaci křížových vazů je Jan Chylík a klíční kost si zlomil Tomáš Hnídek. Do kádru se naopak z Písku vrací střelec Vladimír Uher a uzdravil se i další ofenzivní fotbalista Michal Požárek. Během zimní přípravy odehrají Katovice sedm zápasů. Herní část přípravy zahájí 20. ledna na hřišti Táborska B, v generálce si Katovičtí zahrají 2. března proti píseckému dorostu.

PŘÍPRAVNÁ UTKÁNÍ KATOVIC

So 20. ledna, 13:00 FC Táborsko B – SK Otava Katovice (UMT Soukeník)

So 27. ledna, 14:00 FK Junior Strakonice - SK Otava Katovice (UMT Strakonice)

So 3. února, 14:00 MFK Dobříš - SK Otava Katovice (UMT Dobříš)

So 10. února, 17:00 TJ Hluboká nad Vltavou - SK Otava Katovice (UMT Hluboká)

So 17. února, 14:00 FC Přeštice - SK Otava Katovice (UMT Přeštice)

So 24. února (????) FC ZVVZ Milevsko - SK Otava Katovice (UMT Milevsko)

So 2. Března, 13:00 FC Písek U19 - SK Otava Katovice (UMT Písek)

Zimní přípravu zahájili v pondělí také fotbalisté Spartaku Soběslav. Na prvním tréninku a v nové kabině je přivítal předseda klubu Marek Nývlt společně s trenéry Radkem Hajičem a Richardem Floriánem. Trenérům se hlásilo osmnáct hráčů včetně dlouhodobě zraněných Kutnera, Zemana a Pavlíka. Nováčkem týmu je Lukáš Macák z Trhových Svinů a trénoval i dorostenec Adam Velich. Na srazu chyběli zranění či nemocní Bouchal, Hofman a Hoško.

Také Soběslavští si zimní dril zpestří soustředěním. 17. února se odjedou připravovat do Hluboké nad Vltavou, kde stráví čtyři dny. Na hlubocké umělce ostatně odehrají všechny domácí přípravné zápasy. Stejně jako Katovice si také Spartak naplánoval sedm přípravných utkání. Už 27. ledna si na českobudějovickém Složišti zahraje s devatenáctkou Dynama.

Generálkou bude pro Soběslavské 2. března duel s Rudolfovem. „Dva týdny budeme trénovat čtyřikrát týdně. V pondělí na atletické dráze a na umělém trávníku, ve středu ve sportovní hale, v pátek ve fitness centrum Restartgym a v sobotu absolvujeme výběh po okolí Soběslavi,“ řekl na klubovém webu k programu zimní přípravy soběslavský kouč Radek Hajič.

PŘÍPRAVNÁ UTKÁNÍ SOBĚSLAVI

So 27. ledna, 11:00 Dynamo U19 - FK Spartak Soběslav (UMT Složiště)

So 3. února, 10:00 TJ Jiskra Třeboň - FK Spartak Soběslav (UMT Třeboň)

So 10. února, 12:00 FK Spartak Soběslav - FK Olešník (UMT Hluboká)

Po 19. února, 17:00 FK Spartak Soběslav - Dynamo ČB B (UMT Hluboká)

So 24. února, 16:00 TJ Slovan Kamenice - FK Spartak Soběslav (UMT Kamenice)

So 2. března, 12:00 FK Spartak Soběslav - SK Rudolfov (UMT Hluboká)

Napsal(a) Michal Havelka | Foto Jan Škrle
 


 
Reklama