Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Jihočeši Votava a Bílý byli na testech v Příbrami a těší se na další šanci

 
úterý, 19. prosince 2023, 18:21

Praha – Fotbalisté druholigové Příbrami odehráli přátelský duel s béčkem pražských Bohemians s dvěma Jihočechy v sestavě. Modré příbramské dresy oblékli Tom Bílý ze Strakonic a Filip Votava z Jindřichova Hradce.

Trenér Roman Bednář v Praze vyzkoušel hráče z dorostu a také fotbalisty, které se příbramský klub rozhodl v zimě otestovat. Mezi nimi jsou i Bílý s Votavou, kteří předtím absolvovali s Příbramí jeden trénink. Zápas skončil nerozhodně 2:2.

Pro píseckého rodáka Toma Bílého, který hraje krajský přebor ve Strakonicích, to byl nevšední zápas. Do utkání proti rezervě Bohemians naskočil hned od začátku na pozici krajního záložníka a na hřišti pobyl šedesát minut. „Vypadalo to pro mě velice zajímavě, bylo to o dost rychlejší a silovější, než jsem zvyklý z krajského přeboru. Zpočátku jsem měl problémy, nakonec jsem se s tím ale popral, řekl bych, dobře,“ byl rád Bílý za nabídnutou příležitost.

V lednu bude strakonický talent čekat na další telefonát z Příbrami a už nyní se těší na další šanci.

Příbramští trenéři oslovili také nejlepšího divizního střelce Filipa Votavu. Jindřichohradecký útočník nastoupil od úvodní minuty v útoku a také on vydržel na trávníku přesně hodinu, než byl vystřídán. „Hrálo se mi celkem dobře, úroveň utkání zhruba odpovídala divizi. Dokázal jsem se přizpůsobit tempu, stíhal jsem, sehranost ale chyběla,“ říká Votava.

Taktickými pokyny trenéři hráče příliš nesvazovali. „Říkali, že nás chtějí vidět, tak ať se nebojíme hrát. Chtěli, abychom ukázali, co je v nás a prostě je svým výkonem zaujali,“ prozradil nejlepší střelec divize.

V lednu čeká Filipa Votavu čtrnáctidenní tréninkový blok s příbramským áčkem a pak se uvidí, co bude dál. Příprava s Příbramí bude mít pro jindřichohradeckého kapitána prioritu, pokud se do druholigového týmu neprosadí, bude dál pokračovat u Vajgaru.

Napsal(a) Michal Havelka | Foto FK Příbram
 


 
Reklama