Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Český Krumlov dohrál podzim se ctí, jak si kouč přál. V Rokycanech bral tři body

 
neděle, 12. listopadu 2023, 10:34

Rokycany – Jako po zisku mistrovského titulu to vypadalo v kabině českokrumlovských fotbalistů po zápase v Rokycanech. Slavoj vyhrál 2:0 a na konci nevydařeného podzimu si tak alespoň trochu vylepšil náladu.

Mezi tři tyče se po šestizápasové pauze zaviněné zraněním opět postavil Štefan Beránek a byl jedním z hlavních strůjců vítězství Českého Krumlova. „Byl alfou a omegou našeho úspěchu. Výborně dirigoval celou naší obranu,“ chválil trenér Zdeněk Šváb gólmana, který byl na závěrečný duel v Rokycanech stoprocentně připravený.

Českokrumlovští si chtěli před zimní přestávkou vylepšit náladu, a to se jim v Rokycanech povedlo bezezbytku.

Hráči Slavoje nastoupili v netradičních oranžových dresech a ve 25. minutě je poslal z penalty za faul do vedení Roman Kolář. Ve 49. minutě měl po přihrávce Ondřeje Matušky ve vápně výborně nabito Parakhnenko, svůj střelecký pokus však nasměroval těsně vedle pravé tyče domácí brány. O chvíli později už ale ukrajinský útočník mířil po pěkné kombinaci Jana Matušky s Patrikem Vaňkem mnohem lépe a Český Krumlov vedl 2:0.

Slavojáci si tentokrát odpustili hrubé chyby při bránění a bezradní domácí na jejich obranu nenašli ani jednou recept. „Podali jsme kvalitní výkon na všech postech a zaslouženě jsme vyhráli. Kluci se kousli a udělali si radost před dokopnou,“ hlásil šťastný kouč Šváb.

Situace v tabulce už nevypadá po druhé výhře tak beznadějně. „Na nesestupové místo ztrácíme nyní šest bodů, a to je hratelné,“ míní Zdeněk Šváb.

FC Rokycany – Slavoj Český Krumlov 0:2 (0:1)

Góly: 25. Kolář (pen.), 61. Parakhnenko.
Rozhodčí: Švorc – Polena, Zima.
ŽK: 2:4 (Rybař, Lehký – Beránek, Parakhnenko, Vávra, J. Matuška).
Diváků: 169.

Č. Krumlov: Beránek – Kolář, Švec, Kabele, Trmal – Gelnar, Vávra, J. Matuška, O. Matuška – Vaněk (82. Trapl), Parakhnenko (86. Matušek). Trenér Šváb ml.

Napsal(a) Michal Havelka | Foto Jan Klein
 


 
Reklama