Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Soběslav vyrovnala v nastavení a s Petřínem si body rozdělila

 
neděle, 12. listopadu 2023, 09:42

Soběslav – S podzimní částí sezóny se fotbalisté Spartaku rozloučili remízou. V posledním duelu podzimu se rozešli na domácím trávníku s Petřínem Plzeň nerozhodně 1:1. Soběslavští přezimují uprostřed diviní tabulky.

Utkání začalo lépe pro hosty, kteří se ujali vedení po čtvrthodině hry brankou Petra Bednáře z penalty, která byla z kategorie hodně přísných...

Domácí cítili křivdu, obdržený gól je ale nakopl, jak přiznal trenér Soběslavi Richard Florián. Plzeňští se poté stáhli do zabezpečené obrany a Soběslavští byli ve zbytku utkání lepším týmem. „Bohužel spoustu šancí, které jsme si vytvářeli, jsme nezakončili tak, jak bychom chtěli,“ říká Florián.

Vyrovnat se ale domácím nakonec přece jenom podařilo. Když už se zdálo, že domácí z velké převahy vyrovnávací branku nevytěží, v první minutě nastavení se nakonec gólově prosadil Filip Vaněk a povedenou ranou za vápnem vystřelil Soběslavi zasloužený bod. „V tu chvíli už jsme hráli na velké riziko. Hru jsme stáhli na tři obránce, Filipa Vaňka jsme poslali do útoku a na jeho místo v záloze přišel v závěru utkání Marek Coufal,“ prozradil Richard Florián, s čím domácí na soupeře vyrukovali ve druhém poločase.

Vzhledem k převaze a množství šancí se může zdát zisk bodu v domácím prostředí málo, soběslavský trenér ale uznává kvalitu Plzně, která přezimuje na čtvrtém místě, a bod považuje za dobrý. „Petřín se sice od stavu 0:1 převážně bránil, zásluhou zejména Demetera a Provoda však podnikal rychlé protiútoky a několikrát se vyznamenal i náš gólman Červenec,“ říká Florián.

FK Spartak Soběslav – SK Petřín Plzeň 1:1 (0:1)

Góly: 90. Vaněk – 15. Bednář (pen.).
Rozhodčí: Popelka – Wulkan, Hrivík.
ŽK: 4:5 (Červenec, Kubart, Boháč, Hájek – Suchý, Lisý, Demeter, Flachs, Maxa).
Diváků: 107.

Soběslav: Červenec – Hoffmann, Boháč, Kubart, Větrovský (85. Coufal) – Dumbrovský, Pravda, Hájek, Boucník, Vaněk – Vítovec. Trenéři Florián a Hajič.

Napsal(a) Michal Havelka | Foto FK Spartak Soběslav
 


 
Reklama