Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Derby mezi Č. Krumlovem a Soběslaví vyznělo ve prospěch hostujícího Spartaku

 
sobota, 4. listopadu 2023, 21:05

Český Krumlov – Soběslavští rozhodli o své výhře v jihočeském divizním derby v úvodní části utkání, kdy v rozmezí dvou minut dvakrát skóroval Filip Vaněk.

Slavoj držel s favorizovanou Soběslaví krok jen třináct minut. Pak přišly velké chvíle hostujícího kanonýra Filipa Vaňka. Ten nejprve dostal od Kubarta pěkný pas za obranu a obloučkem přehodil domácího brankáře. Podruhé Vaněk překonal faulujícího Olivera Polanského o dvě minuty později z pokutového kopu.

To pro domácí tým nevypadalo dobře, Slavoj ale bojoval a těsně před koncem poločasu byl blízko snížení, hostujícího gólmana však zachránila tyč.

Také ve druhém poločase se hráči Českého Krumlova snažili, čárou přes rozpočet ale bylo vyloučení Zdeňka Kuny, který v 62. minutě hřiště po druhé žluté kartě opustil.

Soběslavští se v přesilovce dostávali do šancí, dvakrát trefili břevno, pojistku v podobě třetího gólu ale nepřidali. Zejména ze standardních situací kousali i domácí, Spartak už si ale svou výhru zkušeně pohlídal.

Zdeněk Šváb (trenér Českého Krumlova): „Věděli jsme, že soupeř hraje na brejky, nakopává míče za obranu a rychle chodí do vápna. Prvních deset minut jsme se snažili hrát, drželi jsme se, potom jsme však dostali během dvou minut dva góly a za patnáct minut bylo prakticky po zápase. Dvougólový náskok už si Soběslav zkušeně pohlídala. Nějaké šance jsme také měli. Moc se do nich nedostáváme, když už si ale nějaké vytvoříme, stejně je nedokážeme proměnit. Rovněž mě zklamalo úplně zbytečné vyloučení Zdeňka Kuny za zcela nesmyslný faul. Štěstí nám už od začátku sezóny nepřeje, kalich hořkosti si vypíjíme až do dna. Leží na nás deka, podzim ale musíme dohrát se ctí a připravit se na jaro.“

Radek Hajič (trenér Soběslavi): „Nám vyšel úvod zápasu, tam jsme to rozhodli. Po pěkných pasech za obranu jsme dali dva góly, ten druhý z penalty, takže začátek utkání byl z naší strany výborný. Pak jsme trošku vypadli z tempa a domácí začali zlobit. Chvíli před koncem poločasu šel Dumbrovský sám na bránu, ale pojišťovací gól nedal, a z protiútoku jsme přežili kritický moment, když domácí nastřelili tyč. Druhý poločas se hrál podle podobného scénáře. My jsme se zatáhli, Krumlov zbraně nesložil a pokoušel se s utkáním něco udělat. Vyložených šancí jsme si ale přitom vytvořili také dost, žádnou jsme však nedali, a tak to bylo poměrně napínavé až do konce. Každá krumlovská standardní situace byla nebezpečná, nějak jsme to ale uhráli a vezeme domů tři body.“

FK Slavoj Český Krumlov – TJ Spartak Soběslav 0:2 (0:2)

Góly: 13. a 15. (pen.) Vaněk.
Rozhodčí: Havránek – Pena, Šlajs.
ŽK: 6:3 (Kuna 2, Polanský, Kolář, J. Matuška, Matušek – Kubart, Boháč, Pravda).
ČK: 1:0 (62. Kuna).
Diváků: 210.

Č. Krumlov: Polanský – Trmal, Švec, Kabele, Kolář – Kubát (46. Matušek), J. Matuška (87. Matějček), Kuna, O. Matuška – Vávra (62. Gelnar), Parakhnenko (87. Vaněk). Trenér Šváb.

Soběslav: Červenec – Hoffmann, Boháč, Kubart, Větrovský – Dumbrovský (80. Coufal), Boucník, Pravda, Vaněk – Hájek (89. Hromada), Vítovec (90. Maršík). Trenéři Hajič a Florián.

 
 
Napsal(a) Michal Havelka | Foto Jan Klein
 


 
Reklama