Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Výhru Soběslavi zařídil čtyřgólový Filip Vaněk. Předvedl Maradonovo sólo

neděle, 15. října 2023, 10:07

Soběslav – Spartakovci si po výpadku na Aritmě, kde v minulém kole prohráli 0:5, spravili reputaci a doma zdolali Klatovy 5:1. Stínem je vážné zranění Bouchala, jehož po zbytečném faulu soupeře za jasného stavu odvezla sanitka do nemocnice.

Soběslavští byli po celý zápas lepším týmem a vyhráli zaslouženě, přesto trenér Radek Hajič označil výkon Spartaku za rozpačitý. Soběslav si hodně pomohla po čtvrthodině hry, kdy v rozmezí jedné minuty dvakrát skóroval Filip Vaněk.

Do druhého poločasu tak domácí vstupovali za vydatného deště s pohodlným dvoubrankovým náskokem. O ten ale Spartak brzy po přestávce přišel, když hostům vyšla kombinace, na jejímž konci byl Filip Velfl a Klatovy se přiblížily na dostřel.

Hosté vycítili šanci a vzápětí mohlo být srovnáno, hráč soupeře ale v gólové pozici mířil hlavou do míst, kde stál brankář Červenec. „Na začátku druhého poločasu jsme zaspali a umožnili jsme hostům vrátit se do hry. Naštěstí nás svým třetím gólem vysvobodil Filip Vaněk a pak už zápas probíhal v naší režii,“ oddechl si po gólu na 3:1 trenér Soběslavi Hajič.

Gól, kterým Vaněk završil čistý hattrick, stál opravdu za to. Soběslavský kanonýr proměnil tři klatovské bránící hráče v solné sloupy, pohrál si i s gólmanem a pohodlně zasunul míč do prázdné brány. Vaňkova akce nápadně připomínala Maradonův gól Anglii na mistrovství světa v roce 1986.

Pak už to byla jednostranná záležitost. Výborně hrající Filip Vaněk pojistil vedení Soběslavi čtvrtým gólem v 69. minutě a na konečných 5:1 pečetil dvě minuty před koncem Vítězslav Dvořák. Gólů v síti hostujícího týmu mohlo být ještě víc, několik dalších tutovek ale Spartak nevyužil.

Kaňkou bylo zranění zkušeného soběslavského borce Petra Bouchala, jenž po faulu klatovského Vacka opustil hřiště na nosítkách. „Radost z vítězství nám trochu kalí zranění Petra Bouchala, který s podezřením na zlomeninu v kotníku zamířil na vyšetření do nemocnice. Za stavu 4:1 byl takový faul od hráče Klatov zbytečný, mohlo se to dohrát v klidu. Přejeme Petrovi brzké uzdravení a aby se na trávníky ještě vrátil,“ řekl Radek Hajič.

Do Mariánských Lázní tak za týden pojede Soběslav v hodně okleštěné sestavě, pozitivem ale je, že se pomalu začíná zapojovat další rekonvalescent Aleš Kutner, který mužstvu chybí od začátku sezóny.

FK Spartak Soběslav – SK Klatovy 1898 5:1 (2:0)

Góly: 16., 17., 57. a 69. Vaněk, 88. Dvořák – 52. Velfl.
Rozhodčí: Janíček – Havlík, Lovětínský.
ŽK: 2:3 (Pravda, Dvořák – Janda, Velfl, Lukeš).
ČK: 0:1 (76. Vacek).
Diváků: 138.

Soběslav: Červenec – Dumbrovský, Kubart, Boháč, Hromada – Coufal (78. Dvořák), Bouchal (78. Švec), Boucník, Vaněk – Pravda – Vítovec (88. Kutner). Trenéři: Hajič a Florián.

 
 
Napsal(a) Michal Havelka | Foto Petr Vlasák
 


 
Reklama