Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Slavoj prohrál zbytečnou penaltou a propadl se na chvost tabulky

 
neděle, 8. října 2023, 16:15

Český Krumlov – Slavojáci v sobotním utkání 10. kola divize hostili sedmé Hořovice a dlouho to vypadalo na nerozhodnou bitvu. Jenže čtvrt hodiny před koncem domácí zcela zbytečně faulovali ve vápně a Středočeši jedinečnou příležitostí nepohrdli.

První poločas patřil hostům z Hořovic, kteří si na začátku střetnutí vypracovali tři velké příležitosti. „Do zápasu jsme se dostávali těžko,“ povzdechl si kouč Zdeněk Šváb.

Výjimkou byla 16. minuta, kdy pronikl odvážně do vápna Vávra, přešel přes dva soupeře a skončil na zemi. Podle sudího bez cizího zavinění.

Po přestávce se hra mírně vyrovnala a v 75. minutě nadešel klíčový okamžik. Gelnar nesmyslně zajel skluzem do Puchmertla a sudí Říha ukázal na bílý bod. „Penalta jasná, ale úplně zbytečná. Hráč byl zády k bráně, a my ho faulujeme,“ nechápal Šváb. „Úplně ten stejný zákrok byl na našeho hráče v jejich vápně,“ dodal k situaci po čtvrthodině hry.

Míč si k exekuci postavil hořovický kapitán Jiří Mareš. První pokus brankář Polanský přečetl a míč vyrazil, ale dobíhající Mareš jej bez potíží poslal do sítě.

Směrem dopředu toho slavojáci moc neukázali. „O našem fotbalovém projevu se moc mluvit nedá, snažíme se to všechno zjednodušit, nakopávat. To ale v dnešní divizi nestačí, musí tam být nějaká fotbalovost,“ uvědomuje si trenér Šváb, jehož tým je po desátém kole poslední.

FK Slavoj Český Krumlov – SK Hořovice 0:1 (0:0)

Gól: 76. Mareš. Rozhodčí: Říha – Šlajs, Pena. ŽK: 2:1 (Kabele, Parakhnenko – Záluský). Diváků: 135.

Č. Krumlov: Polanský – M. Švec, Kabele, Kuna – Kolář, J. Matuška (78. Matušek), Gelnar, Trapl, Vávra – Parakhnenko, Trmal (59. O. Matuška). Trenér Šváb.

Napsal(a) Redakce | Foto Lukáš Hoďánek
 


 
Reklama