Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Katovice doplatily na neproměňování šancí a poprvé doma prohrály

 
neděle, 8. října 2023, 13:19

Katovice – Fotbalisté Katovic domácí duel s Komárovem nezvládli a na podzim poprvé doma prohráli. Dvougólové manko z první půle se Katovicím dohnat nepovedlo. „Sehráli jsme smolné utkání,“ posteskl si trenér Vašica.

Katovičtí nezačali dobře a od 22. minuty prohrávali. Hosté rychle rozehráli standardku na polovině hřiště a Adam Vokáč poslal z velkého úhlu střelou do šibenice Komárov do vedení. Druhý gól na sebe nenechal dlouho čekat. Komárov byl i nadále aktivní a ve 28. minutě zvýšil hostující Marek Nedvěd z brejku na 0:2.

Až pak se Katovičtí vzpamatovali, soupeře zatlačili na jeho půlku, žádnou ze svých šancí ale v prvních pětačtyřiceti minutách neproměnili. Gól do šatny mohl dát po nezištné přihrávce od Chylíka Janoch, zblízka ale gólmana Komárova nepřekonal. „V prvním poločase jsme byli zakřiknutí. Snažili jsme se držet balón, ale hráli jsme pomalu. Až po obdržení druhé branky jsme se zlepšili, nedali jsme ale velkou šanci,“ řekl k první části zápasu katovický kouč Luboš Vašica.

Ve druhém poločase Katovičtí soupeře zmáčkli, vytvářeli si jednu šanci za druhou, střelecky se jim ale nedařilo. Velkou překážkou byl pro ně i brankář Komárova Ondřej Bleha. Recept na něj našel pouze Jindřich Kadula v 72. minutě, který komárovského gólmana přeloboval hlavou po centru Brabce. Další velké příležitosti Kostky a Lukáše Bálka zůstaly nevyužity.

Katovice tak prohrály s Komárovem 1:2, v závěru navíc přišly o vyloučeného Kadulu. „Sehráli jsme smolné utkání, dneska to bylo vyloženě o neproměňování šancí. Zápas jsme měli vyhrát 5:2, stačilo by dát aspoň polovinu šancí, které jsme si vypracovali,“ smutnil trenér Katovic Luboš Vašica.

SK Otava Katovice – FK Komárov 1:2 (0:2)

Góly: 72. Kadula – 22. Vokáč, 28. Nedvěd. Rozhodčí: Maiello – Popelka, Gunitš. ŽK: 5:3 (Chylík, D. Bálek, Janoch, Brabec, L. Bálek – Bleha, Mojdl, Lukavský). ČK: 1:0 (89. Kadula). Diváků: 365.

Katovice: Švehla – Hnídek, Janoch, Michal Kynkor, Chylík (63. Motl) – Kahuj, Martin Kynkor (51. Kadula), D. Bálek (73. Sládek), L. Bálek, Brabec (73. Souhrada) – Kostka. Trenér Vašica.

Napsal(a) Michal Havelka | Foto Jan Škrle
 


 
Reklama