Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Soběslav doplatila na vyloučení Hájka, Aritma přesilovku dokonale zúročila

 
sobota, 7. října 2023, 20:01

Praha – Tentokrát měli fotbalisté Soběslavi k zisku bodů opravdu daleko. V 10. kole divize Spartak prohrál na hřišti Aritmy Praha vysoko 0:5. V poločasovém oslabení obdržel po přestávce čtyři góly.

Aritma byla v prvním poločase lepším cekem. Ve 20. minutě ještě gólman Soběslavi Červenec stačil jedovatou střelu domácího hráče vytěsnit mimo tři tyče, na trestný kop Metoděje Komárka, který přišel o pět minut později, už ale soběslavský brankář nedosáhl.

Hosté v první půli nebezpeční nebyli. Hra se jim nedařila, navíc těsně před přestávkou fauloval hostující Tadeáš Hájek domácího Hodíka a rozhodčí Orel okamžitě tasil červenou kartu. Herní projev oslabené Soběslavi se ve druhé půli paradoxně zlepšil, ovšem v deseti to měli Jihočeši složité. Zlepšila se totiž i Aritma, které začal lépe vycházet přechod do útoku a své příležitosti také proměňovala. Brzy po přestávce zvýšil David Macháček na 2:0 a po hodině hry to po gólu Komárka bylo už 3:0.

Soběslavi hrající v deseti lidech postupně ubývaly síly a s dalšími brankami v její síti klesala i motivace hostujících hráčů. Pražané byli na koni, přidali ještě další dvě branky a Soběslavští vyhlíželi konec zápasu. Soběslav nakonec prohrála 5:0 a vysokou porážku se bude snažit napravit příští sobotu, kdy v dalším kole hostí doma Klatovy.

Richard Florián (trenér Soběslavi): „Soupeř hrál v bloku a trestal nás z rychlých brejků. V tom se změnil oproti loňsku, kdy Aritma vysoko napadala. Sice dávala hodně gólů, nakonec ale hrála o záchranu. Letos udělala změny a hraje mnohem víc ze zajištěné obrany. My jsme na domácí hru nedokázali reagovat a hlavně v prvním poločase jsme se nedostali do žádné šance. Nechci se stále opakovat, ale bohužel nám chybí zranění obránci. Hrajeme s provizorní stoperskou dvojicí a velice citelná je i absence Aleše Kutnera ve středu pole. Nám hra funguje, pokud nás soupeř tlačí. Potom dokážeme přecházet rychle do útoku a jsme nebezpeční. Pokud ale soupeř zaleze do bloku a my máme tvořit, jako tomu bylo dnes, tak nám to nefunguje. Dopouštěli jsme se mnoha nepřesností v kombinaci, ztrát a záložní řada se nedostávala k odraženým míčům. To vše mělo za následek, že v první půli jsme byli jednoznačně horší, byť jsme prohrávali jenom o gól. Ve druhém poločase se výstavba naší hry zlepšila, ten jeden záložník nám ale scházel a po rychlých akcích soupeře jsme dostávali góly. Nebýt toho vyloučení, mohl zbytek utkání vypadat jinak. Jediné pozitivum je, že jsme se ve druhém poločase pouze nebránili, naopak jsme byli aktivní a snažili jsme se aspoň o vyrovnání. Proti kvalitnímu mužstvu Aritmy, jehož mladíci prošli vrcholovým mládežnickým fotbalem, to ale nešlo. Domácí vyhráli zaslouženě, nám nezbývá než doufat, že příští týden to bude v domácím prostředí zase lepší.“

SK Aritma Praha – TJ Spartak Soběslav 5:0 (1:0)

Góly: 25. a 60. Komárek, 53. Macháček, 70. Novotný, 80. Trenkwitz. Rozhodčí: Orel – Hlaváček, Hrivík. ŽK: 0:1 (Pravda). ČK: 0:1 (45. Hájek). Diváků: 147.

Soběslav: Červenec – Hoffmann, Kubart, Bouchal (81. Hromada), Boháč – Boucník (70. Švec), Pravda – Dumbrovský (74. Coufal), Hájek, Vaněk – Vítovec. Trenéři: Hajič a Florián.

Napsal(a) Michal Havelka | Foto Jan Škrle
 


 
Reklama