Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Výběr Jihočeského kraje se chystá na Regions Cup. V Písku hostí Pražany

 
pondělí, 2. října 2023, 19:24

České Budějovice – V první kole Národního poháru Krajských výběrů mužů – Regions Cupu – se Jihočeský výběr střetne na stadionu v Písku s Pražským FS. Utkání se odehraje za umělého osvětlení v úterý v úterý 3. října 2023 od 19 hodin. O sestavování týmu a konečné nominaci jsme hovořili s trenérem Václavem Dominem. Vloni skončili Jihočeši ve čtvrtfinále.

Co očekáváte od úterního zápasu v Písku?

Hrajeme s výběrem Prahy, takže kvalita by měla být zaručena. Soupeře jsem ale neviděl, takže je těžké odhadovat, s čím na nás vyrukuje. Doufám, že hráči k tomu přistoupí tak, že si budou chtít zahrát hezký fotbal. Atraktivní by pro ně mělo být i to, že se bude hrát za umělého osvětlení.

Jak probíhá skladba mužstva složeného z amatérských fotbalistů Jihočeského kraje?

Nominovali jsme šestnáct hráčů, kteří hrají divizi či krajský přebor, tak uvidíme, jak se s tím poperou. Kolega Roman Chlumecký sleduje krajský přebor, já zase divizi, takže o jednotlivých postech máme přehled. Čtyři hráči jsou z Českého Krumlova, tři z Jindřichova Hradce a své zástupce v týmu mají i přední týmy z krajského přeboru. Fotbalisty uvolnily Roudné, Hluboká, Osek a Protivín. Trochu mě zklamal přístup Katovic. Ale když nechtějí, nedá se nic dělat. Budou hrát ti, kteří o to mají zájem.

Vyjmenoval byste nějaké hlavní opory výběru?

Věřím, že všichni nominovaní hráči jsou opory. Jsou to vesměs lídři svých mužstev a vybrali jsme to nejlepší, co v kraji máme. Sestavu určíme s panem Chlumeckým těsně před zápasem. Doufám, že na zápas budou všichni ti, které jsme s trenéry Chlumeckým a Musilem nominovali. Nikdo se neomluvil, tak snad budeme v kompletní sestavě. Zraněný je akorát Filip Votava z Jindřichova Hradce, který nehrál ani v posledním soutěžním zápase. Místo něj jsme povolali Jana Hocha z Oseku, jenž se osvědčil už vloni.

Trénoval jste Český Krumlov, nyní aktuálně Zlatou Korunu, být trenérem krajského výběru je ale asi jiný druh práce. Co to obnáší?

Je to podobné, jako když se sejde reprezentace. S některými hráči jsme se sešli před čtrnácti dny v rámci jednodenního kempu. Jinak my trenéři krajského výběru nejsme s nominovanými hráči v každodenním kontaktu, ale musíme najít to správné složení, aby vše fungovalo. Spoléháme, že hráči do utkání dají to, co v nich je, a že na hřišti splní naše očekávání.


Výběr hráčů je omezen dle následujících kritérií:

  • Hráči musí být nejméně ze tří správních území kraje a musí hrát divizi nebo nižší soutěže, zároveň nikdy nebyli uvedeni na soupiskách FIFA, UEFA v předešlých letech (vyjma UEFA Regions Cup, futsalové reprezentace, reprezentace mládeže).
  • Na soupisce mohou být jen hráči bez zaregistrované profesionální smlouvy a ti, kteří ji během kariéry nikdy neměli.
  • V sestavě mohou být i hráči jiné národnosti, kteří jsou v ČR registrovaní dvě a více sezony.
  • Věk hráčů je omezen na 19–40 let.

Nominace Výběru Jihočeského kraje KFS


Brankáři

Havlíček Daniel 22 let TJ Malše Roudné

Vojtíšek Zdeněk 22 let TJ Blaník Strunkovice

Obránci

Rejthar Jakub 28 let FK Jindřichův Hradec 1910

Kabele Jakub 29 let FK Slavoj Český Krumlov

Kolář Roman 19 let FK Slavoj Český Krumlov

Kuna Zdeněk 26 let FK Slavoj Český Krumlov

Záložníci

Mischnik Roman 22 let FK Jindřichův Hradec 1910

Vorel Jaromír 32 let FK Protivín

Janák Martin 28 let FK Jindřichův Hradec 1910

Míka Václav 23 let TJ Malše Roudné

Vávra Ladislav 27 let FK Slavoj Český Krumlov

Pecka Tomáš 23 let TJ Hluboká nad Vltavou

Hoch Jan 25 let TJ Osek

Útočníci

Toth Jakub 24 let FK Olešník

Kadlec Viktor 23 let TJ Malše Roudné

Tauber Tomáš 29 let TJ Hluboká nad Vltavou


Realizační tým

Manažer týmu: Karel Musil. Trenér: Domin Václav. Asistent trenéra: Chlumecký Roman. Trenér brankářů: Navrátil Jiří. Fyzioterapeut: Vogl Jakub. Lékař MUDr.: Nevšímal Lukáš.

Napsal(a) Michal Havelka, Michal Průcha | Foto Jan Škrle
 


 
Reklama