Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Českokrumlovští se po přestávce proti obraně Plzeňanů neprosadili

 
neděle, 24. září 2023, 20:45

Český Krumlov – V jediném nedělním střetnutí divizní skupiny A měli krumlovští slavojáci v plánu navázat na minulé domácí vítězství s Katovicemi, to se jim ale nepovedlo a všechny tři body si do Plzně odvezl Petřín.

Slavoj opět doplatil na chybu v úvodu utkání, po které obdržel brzký gól. Běžela teprve 11. minuta utkání, když si domácí stopeři nepohlídali útočícího hráče hostů Jana Vodrážku a ten se tváří v tvář gólmanovi Beránkovi nemýlil – 0:1.

Zaskočení domácí podruhé inkasovali ve 33. minutě, kdy Západočeši využili jejich nekoncentrovanosti a jejich akci dovedl ke gólovému zakončení Patrik Klich – 0:2.

S domácími to po půlhodině hry nevypadalo vůbec dobře, Českokrumlovští ale naštěstí dokázali rychle najít odpověď a o tři minuty později už prohrávali pouze o gól. Ve 36. minutě Kunův trestný kop brankář Suchý s námahou vyrazil na tyč a odražený balón dopravil do sítě Roman Kolář – 1:2.

Jednogólová ztráta po prvních pětačtyřiceti minutách dávala do druhého poločasu domácím naději. Druhá půle se nesla ve znamení marného dobývání plzeňské obrany. Zadáci Petřínu dokázali útočné pokusy domácích úspěšně odrážet a do vyložených šancí domácí hráče nepouštěli. Když hosté přežili bez úhony i velký závar v závěru utkání, mohli se radovat ze zisku tří bodů.

„Ve druhé půli jsme do soupeře bušili, Petřín ale dokázal, že má obranu velmi dobře propracovanou, o čemž svědčí i to, že v osmi zápasech dostal jenom sedm gólů. Vysocí obránci Plzně dokázali naše centry odvracet. Kluci nechali na hřišti všechno, fyzicky jsme soupeři stačili, prováhali jsme však úvodních dvacet minut. Bohužel. Jinak to byl za mě remízový zápas,“ řekl k utkání trenér Č. Krumlova Zdeněk Šváb.

FK Slavoj Český Krumlov – SK Petřín Plzeň 1:2 (1:2)

Góly: 36. Kolář – 11. J. Vodrážka, 33. Klich.
Rozhodčí: Wulkan – Severýn, Polena.
ŽK: 5:5 (Kuna, Matušek, Kolář, J. Matuška, Polanský – Suchý, Lisý, J. Vodrážka, D. Vodrážka, Vinkler).
Diváků: 198.

Č. Krumlov: Beránek (46. Polanský) – Matušek (72. Kubát), Kuna, Kabele, Švec – Kolář, J. Matuška (80. Vaněk), Gelnar, O. Matuška (72. Trapl) – Vávra, Parakhnenko. Trenér Šváb.

 
 
Napsal(a) Michal Havelka | Foto Jan Klein
 


 
Reklama