Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Z Klatov se Jindřichohradečtí vraceli s prázdnou

 
neděle, 24. září 2023, 10:29

Klatovy – Hradecký nováček poprvé v sezóně neskóroval a v Klatovech utrpěl třetí porážku. I tak se ale drží nováček minimálně do neděle na lichotivé šesté příčce. Střelecký prach tentokrát zvlhl i nejlepšímu střelci soutěže Filipu Votavovi, který už má na kontě úctyhodných deset gólů z osmi utkání.

Jindřichohradečtí cestovali do Klatov bez svého trenéra Romana Lukáče, jenž vdával dceru, a mužstvo vedl jako kouč předseda klubu a bývalý obránce Václav Císař. Ten chválil svůj tým za výkon v prvních třiceti minutách. „Do zápasu jsme vstoupili dobře, byli jsme aktivní a měli jsme převahu,“ říká Císař.

Hosté hráli svou typickou hru po křídlech, po níž se dostávali i do gólových příležitostí. Jindřichohradečtí v této fázi domácí tým přehrávali, gól ale bohužel nedali. Výsledkem jejich převahy bylo jen nastřelené břevno a další slibná šance, kterou neproměnil po přečíslení dva na jednoho Waník.

Klatovy se začaly prosazovat až v poslední čtvrthodině první půle. Domácí hledali nakopávanými balóny zkušeného Antonína Presla, který dělal hradecké obraně největší potíže.

V prvních pětačtyřiceti minutách se však neprosadili ani domácí a poločas tak skončil bez branek. „V první půlhodině jsme měli navrch a rozhodně jsme měli dát gól. V jednom případě nás podržel při střele zpoza vápna brankář Cettl, jinak jsme ale byli lepší,“ litoval Císař.

Rozhodl začátek druhého poločasu, který Jindřichovu Hradci nevyšel. Už po třech minutách dal Lukáš Prokop vedoucí gól Klatov. Druhý gól pak z penalty přidal v 68. minutě veterán Antonín Presl. Dvougólový náskok už si domácí pohlídali.

Šance alespoň na čestný úspěch však hosté měli. Gól mohl dát kapitán Votava, ale nedorazil míč do odkryté brány. Deset minut před koncem mířil jen do tyče Martin Janák. „Rozhodl nezachycený začátek druhé půle, kdy jsme inkasovali. Taky je škoda, že jsme nevytěžili nějaký gól z naší převahy v prvním poločase. Remíza by zápasu slušela víc,“ je přesvědčený Václav Císař.

SK Klatovy 1898 - FK Jindřichův Hradec 1910 2:0 (0:0)

Góly: 48. Prokop, 68. Presl (pen.).
Rozhodčí: Tichý – Machýček, Hessová.
ŽK: 2:0 (Presl, Vacek).
Diváků: 200.

J. Hradec: Cettl – Rezek, Licehamr, Rejthar, Hauser (82. Wölfl) – Janák, R. Mischnik (85. Fical), Jaroš – Praveček (68. M. Mischnik), Waník (68. Madar) – Votava. Mužstvo vedl Císař.

Napsal(a) Michal Havelka | Foto Petr Vlasák
 


 
Reklama