Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Čtyřgólová smršť na začátku druhého poločasu přinesla Soběslavi tři body. Třikrát se trefil Vítovec

 
neděle, 17. září 2023, 12:51

Soběslav – Fotbalisté Soběslavi porazili po zlepšeném výkonu ve druhém poločase Rokycany jednoznačně 4:0. Spartak poprvé v letošní sezóně bodoval v domácím prostředí.

„Už nám nic jiného nezbývalo, než domácí zápas zvládnout. Poháry už máme za sebou, takže jsme měli týden na to se pořádně připravit,“ poznamenal soběslavský trenér Radek Hajič.

Po prvním poločase to zrovna nevypadalo na jasné vítězství domácího celku. Hosté byli v první části prvního poločasu lepším týmem. Byli silní na míči, dobře kombinovali, do vyložených šancí se ale nedostávali.

Soběslavští nabírali tempo pozvolněji, postupně ale začali vystrkovat růžky a závěr první půle už probíhal v jejich režii. Do dobrých šancí se dostali Vítovec a Pravda, stav po prvních pětačtyřiceti minutách však zůstal bezbrankový.

Zlepšení na straně spartakovců bylo evidentní. „Ke konci poločasu už se začalo blýskat na lepší časy. Konečně jsme se dostali k naší hře, která spočívá v rychlém přechodu do útoku a tlaku do brány. Tak, jako jsme zakončili první poločas, tak jsme pokračovali i v tom druhém,“ zmínil při hodnocení zápasu Hajič.

Co se Janu Vítovcovi nepodařilo v první půli, to si vynahradil ve druhém dějství, kdy zpřesnil mušku, a výsledkem byly tři góly v síti rokycanského gólmana Růžičky. První dal hned po příchodu ze šaten ve 48. minutě, další dva přidal po hodině hry v rozmezí jedné minuty. Za zmínku stojí zejména jeho druhý gól na 3:0 po rychlé a přímočaré akci, kdy obešel i gólmana a nezadržitelně skóroval.

Na gólové smršti ze začátku druhé půle se podílel také Dominik Dumbrovský, který v 52. minutě po další z rychlých kombinací zvyšoval na 2:0. Domácí tým dobře pracoval i vzadu a snaživému soupeři nepovolil ani jednou skórovat. Oživením byl návrat Filipa Vaňka do sestavy, který přihrál Dumbrovskému na druhý gól a výrazně svým výkonem přispěl k zisku tří bodů.

„Bylo znát, že jsme měli po vyřazení v poháru delší čas na odpočinek. Působení v poháru jsme si užili, pozlobili jsme prvoligový Hradec Králové, ale na soutěž jsme se pak nestíhali dobře připravit. Teď už ale věřím, že stará dobrá Soběslav je tady zpátky a dál se bude posouvat v tabulce směrem nahoru,“ neskrývá optimismus Radek Hajič.

FK Spartak Soběslav – FC Rokycany 4:0 (0:0)

Góly: 48., 61. a 62. Vítovec, 52. Dumbrovský.
Rozhodčí: Jakl – Vojáček, Wulkan.
ŽK: 1:0 (Hájek).
Diváků: 157.

Soběslav: Červenec – Hoffmann, Bouchal, Kubart, Boháč (85. Větrovský) – Dumbrovský (69. Coufal), Boucník (85. Maršík), Pravda (75. Švec), Vaněk – Vítovec (75. Dvořák), Hájek. Trenéři: Hajič, Florián

Napsal(a) Michal Havelka | Foto Lenka Průchová
 


 
Reklama