Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Slavoj propadl v obraně a produktivní Klatovy mu uštědřily debakl

 
neděle, 27. srpna 2023, 14:54

Klatovy – Divizní mužstvo Českého Krumlova prohrálo třetí mistrovský zápas v řadě. Na venkovním hřišti opět inkasovalo šest gólů a v Klatovech tak mohlo na bodový zisk těžko pomýšlet. S jediným bodem na kontě zůstává předposlední.

Pro hostující Slavoj krutý výsledek 6:1 se začal rodit už v úvodu utkání. Slavojáci se nestačili pořádně rozkoukat a první minela v zadních řadách skočila vedoucím gólem Klatov. Ve 21. minutě už Klatovy vedly po gólu Filipa Velfla o dva góly. „V šatně si můžeme říkat, jak budeme hrát, když ale za čtvrt hodiny prohráváme 2:0, tak je zbytečné si něco povídat,“ mávne rukou zklamaný kouč Zdeněk Šváb.

Českokrumlovští se dostali do hry ve 33. minutě, kdy domácí faulovali v pokutovém území a kapitán Jakub Kabele z penalty korigoval na 2:1. Slavoj se ale dlouho v kontaktu neudržel. Už za pět minut domácím vyšla další kombinace, na jejímž konci byl Antonín Presl a Klatovy vedly 3:1. Tak skončil i poločas.

Klatovy byly lepší i ve druhé části utkání a svou převahu podtrhly dalšími třemi góly. Po hodině hry přidal po rychlé akci a přečíslení dva na jednoho čtvrtý gól domácích Holík. Průchozí českokrumlovskou obranu pak domácí překonali ještě dvakrát. V 76. minutě dal Lukeš na 5:1 a konečnou podobu výsledku dal osm minut před koncem Mészáros na 6:1.

Českokrumlovští svým výkonem nepotěšili. „Hodnotí se mi to těžko, protože jsme hráli špatně v obrané fázi. Vyhrál manšaft, který byl produktivnější než my. Domácí dávali góly a vyhráli zaslouženě,“ posteskl si trenér Šváb, jehož mužstvo na první výhru stále čeká.

SK Klatovy 1898 – FK Slavoj Český Krumlov 6:1 (3:1)

Góly: 4. Javorský, 21. Velfl, 38. Presl, 60. Holík, 76. Lukeš, 82. Mészáros – 33. (pen.) Kabele.
Rozhodčí: Talpáš – Hányš, Melničuk. Delegát: Rauch.
ŽK: 2:4 (Mészáros, Krejčiřík – Gelnar, Kuna, Ryneš, J. Matuška).
Diváků: 200.

Č. Krumlov: Polanský – Svoboda (62. Trapl), Trmal, Kabele, Kolář (82. Matušek) - Vávra, Ryneš, Gelnar (72. J. Matuška), Kuna, O. Matuška – Vaněk (62. Parakhnenko). Trenér Šváb ml.

Napsal(a) Michal Havelka | Foto Lenka Průchová
 


 
Reklama