Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

O porážce Českého Krumlova se rozhodlo již v úvodní čtvrthodině

 
sobota, 19. srpna 2023, 21:42

Český Krumlov – Ani do třetice se slavojáci nedočkali tříbodového zisku. V sobotu po obědě prohráli na vlastním trávníku s Aritmou Praha 0:2 a s jedním bodem a jedním vstřeleným gólem zůstávají v tabulce na předposlední příčce.

Do českokrumlovské brány se postavil novic Oliver Polanský, jenž přišel v týdnu z českobudějovického Dynama, aby nahradil zraněného Štefana Beránka. O porážce Slavoje se rozhodlo vlastně už v první čtvrthodině utkání, kdy Pražané vstřelili oba góly.

První velkou šanci zápasu měl přitom domácí Ladislav Vávra, který po rohu Kabeleho z malého vápna minul. Další rohový kop ve prospěch domácího týmu v 8. minutě dopadl pro Slavoj mnohem hůře. Hosté se po jeho rozehrání zmocnili míče, založili rychlý protiútok, který úspěšně zakončil Metoděj Komárek a Aritma vedla 0:1.

Tým z hlavního města se pak dostal k zahrávání rohového kopu ve 14. minutě a Štěpán Dostál navýšil vedení Aritmy na 0:2. „Prvních patnáct minut jsme totálně prospali. První gól jsme dostali jak hlupáci po našem rohu. Hráč soupeře běžel devadesát metrů s míčem a nikdo z našich ho nedokázal zastavit,“ kroutil hlavou krumlovský trenér Zdeněk Šváb mladší.

Dvougólový náskok si pak Aritma pohlídala a nedovolila Slavoji výrazněji se prosadit. Český Krumlov měl ve druhém poločase platonickou převahu, bojoval, proti dobře organizované hře Aritmy to měl ale těžké.

Kouč domácích Zdeněk Šváb musel uznat kvalitu pražského týmu, v jehož kádru hrají mladí fotbalisté, kteří vyrůstali v pražských ligových týmech. „Říká se, že Aritma bude patřit mezi favority naší skupiny a já věřím tomu, že to tak bude,“ myslí si Šváb, že se tým z pražských Vokovic bude držet vysoko.

Svému mužstvu neměl co vytknout, Aritma byla prostě lepší. „Sedmdesát pět minut to přitom byl vyrovnaný zápas, oni ho ale během patnácti minut rozhodli. Psychika našich hráčů je nyní dole, musíme jít ale dál zápas od zápasu, makat, trénovat a ono se to musí zlomit,“ věří Zdeněk Šváb.      

FK Slavoj Český Krumlov – SK Aritma Praha 0:2 (0:2)

Góly: 8 Komárek, 14. Dostál. Rozhodčí: Janíček – Havlík, Lovětínský. Delegát: Třeštík. ŽK: 2:1 (Kuna, Kabele – Vožický). Diváků: 125.

Č. Krumlov: Polanský – Kolář, Svoboda, Kabele, Matušek (46. Kubát) – Vávra, Kuna, Gelnar, Matuška (46. Ryneš) – Vaněk (86. Trmal), Parakhnenko (69. Trapl). Trenér Šváb ml.  

Napsal(a) Michal Havelka | Foto Lenka Průchová
 


 
Reklama