Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Katovice stále čekají na výhru. V Mariánských Lázních poprvé prohrály

 
sobota, 19. srpna 2023, 14:42

Mariánské Lázně - Ani ve třetím mistrovském utkání sezóny se fotbalisté divizních Katovic nedočkali výhry. Poprvé nezískali ani bod a z Mariánských Lázní si přivezli porážku 3:0.

Na výkonu Katovic se podepsal rychlý gól, který hosté inkasovali již v 5. minutě utkání z kopačky domácího Petra Holuba. „Zhruba deset minut jsme se z toho dostávali,“ kroutil hlavou katovický trenér Luboš Vašica.

Hosté ale dokázali zmobilizovat síly a také oni byli v dalších minutách pro domácího brankáře nebezpeční. Katovičtí si vypracovali tři vyložené šance, nejblíže vyrovnání byli hosté ve 36. minutě, kdy Motl našel svým centrem někde na hranici penalty volného Davida Bálka, ten však z gólové pozice bránu minul.

A tak se stalo, že o tři minuty později udeřili naopak domácí. Mariánské Lázně zahrávaly ve 39. minutě rohový kop a Tapia Fraites hlavičkou zvýšil na 2:0. „Je to stejná písnička jako v každém zápase. Šance neproměníme, pak přijde standardka a nejmenší hráč na hřišti nám dá hlavou gól,“ lomil rukama kouč Katovic.

Ve druhé půli Jihočeši zatlačili svého soupeře k jeho brance, do vápna létaly nebezpečné balóny, tam ale hostům chyběl důraz. Mariánskolázeňským šly naopak standardní situace a v 58. minutě po dalších z nich dotlačil balón do sítě Adam Beránek. Domácí měli pohodlný tříbrankový náskok a zápas se už jen dohrával.

„Před druhou půlí jsme si řekli, že musíme vytáhnout obranu, zlepšit pohyb a na soupeře zatlačit. Prvních deset minut se nám to i dařilo, v době našeho největšího tlaku jsme však dostali gól. Naše šance jsme neproměnili a ve vyrovnaném zápase se to projeví, protože domácí tým naopak vytěžil z minima maximum,“ litoval Luboš Vašica.  

FC Viktoria Mariánské Lázně – SK Otava Katovice 3:0 (2:0)

Góly: 5. Holub, 39. Tapia, 58. Beránek. Rozhodčí: Schveinert – Mičan, Kříž. Delegát: Svoboda. ŽK: 2:1 (Beránek, Kapolka – Brabec). Diváků: 200.

Katovice: Provazník – Sigmund, Janoch, Michal Kynkor, Motl – Martin Kynkor (46. Kahuj), Kotrba (76. Sládek) – Hnídek (67. Kostka), Brabec, D. Bálek (67. Souhrada) – Požárek (79. Chylík). Trenér Vašica

Napsal(a) Michal Havelka | Foto Jan Škrle
 


 
Reklama