Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Nováček Jindřichův Hradec doplatil na neproměněné šance

neděle, 6. srpna 2023, 23:10

Jindřichův Hradec - Po roční odmlce se k Vajgaru vrátila divize. Kádr však po postupu do republikové soutěže opustilo osm zkušených plejerů, jež nahradili mladíci, a nezkušenost mladého týmu se v premiérovém utkání s béčkem Příbrami projevila naplno. Středočechy poprvé vedl Dominik Mašek, asistenty mu byli Tomáš Wágner a strakonický Karel Krejčí.

Jindřichohradečtí nebyli o tolik horším týmem, nezkušenost se ale projevila především při zakončení. Šancí si domácí vypracovali dostatek, s jejich proměňováním však byli na štíru. „Bohužel soupeř proměnil, co mohl, a my jsme naopak sedm nebo možná osm jasných šancí nedali. I když to podle výsledku nevypadá, nehráli jsme vůbec špatně. Doufám, že to hráčům nezůstane v hlavách,“ postěžoval si trenér jindřichohradeckých fotbalistů Roman Lukáč na slabou produktivitu týmu.

Jindřichův Hradec začal dobře a už v 9. minutě šel do vedení, když skóre otevřel s přispěním chybujícího gólmana Příbrami extřeboňský Michal Rezek. Domácí se však z premiérového gólu radovali jen krátce. O minutu později už bylo srovnáno a v 18. minutě dokonce Příbram vedla. V jindřichohradeckém dresu pak spálil velkou příležitost Votava a chvíli po něm nepropálil brankáře snad v ještě větší šanci Waník. Čtyři minuty před koncem poločasu tak přišel trest, když hostující Jelínek zvýšil po standardce na 3:1 pro Středočechy.

Hned po příchodu ze šaten už to bylo po dorážce Nkwingy 1:4. Jindřichohradečtí však sympaticky dál bojovali o co nejlepší výsledek a mezi 60. a 70. minutou zahodili další tři velké šance. Velké starosti dělal příbramské obraně kapitán Votava, po jehož úniku vyrážel brankář Smrkovský na tyč a pak dvakrát střílel mimo. Po Votavově průniku jinak dobře hrající Janák trestuhodně přestřelil z malého vápna prázdnou branku…

Příbramští na druhé straně góly dávali lehce a v 73. minutě Csaba Biricz svým druhým gólem upravil na konečných 1:5. Hosté v samém závěru ještě nastřelili tyč. „Rozhodlo neproměňování šancí a dva afričtí pendlové z příbramského áčka. Ti byli ve hře jeden na jednoho rozdíloví hráči,“ přidal ještě jednu příčinu porážky trenér Lukáč.

FK Jindřichův Hradec 1910 – FK Viagem Příbram B 1:5 (1:3)

Góly: 9. Rezek - 18 a 73. Biricz, 10. Anih, 41. Jelínek, 48. Nkwinga. Rozhodčí: Klír - Braun, Schmeiser. ŽK: 6:1. Diváků: 189.

J. Hradec: Cettl – Rezek, Licehamr, Rejthar, Madar (76. Hauser) – Waník (70. Jaroš), R. Mischnik, Praveček, M. Mischnik, Janák – Votava. Trenér Lukáč.

 
 
Napsal(a) Michal Havelka | Foto Lenka Průchová
 


 
Reklama