Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Domácí premiéra Č. Krumlova nabídla remízu s Komárovem

 
neděle, 6. srpna 2023, 11:37

Český Krumlov – První kolo divize zahájil českokrumlovský Slavoj remízou. Na domácím hřišti se rozešel s Komárovem nerozhodným výsledkem 1:1. Oba góly padly už v prvním poločase. Nový kouč Zděněk Šváb mladší bral ve své premiéře na střídačce slavojáků bod.

Českokrumlovští zahájili náporem a jejich úvodní snaha se jim vyplatila, byť Slavoji pomohl velice kuriózní vlastní gól komárovského kapitána Michala Pužíka. Pak musel pro svalové zranění střídat domácí tahoun Vávra.

Hosté byli v prvním poločase o něco lepším týmem a ve 28. minutě se dočkali vyrovnání. Krumlovská obrana za sebou nechala volného Vojtěcha Zítka, jehož našel přesným centrem Vokáč, a bylo vyrovnáno.

„Udělali jsme menší hrubku v rozestavení obrany, když jsme se nedomluvili a dostali jsme gól. Soupeř byl ale lepší na míči, v kombinaci, v základních fotbalových dovednostech měl zkrátka mírně navrch,“ popsal první poločas českokrumlovský trenér Zdeněk Šváb mladší.

Do druhého poločasu nastupovali domácí s odhodláním. Chtěli být aktivnější a na svého soupeře skutečně od úvodních minut vlétli. „Vystupovali jsme, dohrávali jsme souboje, sbírali odražené míče, a kdo tohle dělá, ten hraje fotbal,“ zhodnotil výkon mužstva ve druhém poločase kouč Šváb.

Gól ovšem domácí nedali, přestože si několik slibných možností vytvořili. Nejblíže ke gólu měl Slavoj po hlavičkách Matušky a Koláře z úvodní desetiminutovky druhé půle. „Se ziskem bodu jsem nicméně spokojený, protože v loňské sezóně rozhodoval každý bodík. Tak proč je nesbírat hned od začátku. Byl jsem příjemně překvapený, jak jsme ve druhém poločase přehrávali Komárov kondičně,“ byl po podzimní premiéře vcelku spokojený Zdeněk Šváb, jehož tým už ve středu hostí v poháru druholigovou Vlašim (18).

FK Slavoj Český Krumlov – FK Komárov 1:1 (1:1)

Góly: 12. Pužík (vlastní) - 28. Zítek. Rozhodčí: Šálková - Matyš, Špindlerová. ŽK: 0:2. Diváků: 158.

Č. Krumlov: Beránek – Matušek, Svoboda, Ryneš, Trmal – Kolář, Kuna, Kabele, Vávra (25. Matuška) – Parakhnenko (89. Poláček), Vaněk (75. Trapl). Trenér Šváb ml.

Napsal(a) Michal Havelka | Foto Ladislav Pouzar
 


 
Reklama