Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Vyhnout se záchranářským starostem, dávají si za cíl pod krumlovským zámkem

 
pátek, 4. srpna 2023, 15:46

Český Krumlov – S novým realizačním týmem a bez tří hráčů základní sestavy půjdou do druhé divizní sezony po sobě krumlovští slavojáci. Po náročné přípravě proložené těžkými soupeři by v omlazené sestavě rádi navázali na minulé vystoupení v celostátní soutěži, kdy obsadili sedmou příčku.

Slavojáci naskočili do letní přípravy pod novým trenérem. Místo trenéra Václava Domina, který skončil z rodinných důvodů, vede mužstvo Zdeněk Šváb mladší. Ten už si u A-týmu roli trenéra, tehdy jako asistent, vyzkoušel. Řadu let působil u dorostu a nyní se k prvnímu mužstvu vrátil jako hlavní trenér. „Moc se na to těším,“ říká bývalý záložník a odchovanec klubu Šváb, jemuž budou asistovat Pavel Lattner a František Tůma, který bude mít v gesci B-tým v I. B třídě.

Během července podstoupil Č. Krumlov čtyři přátelská utkání. S ligovým dorostem Dynama ČB 2:4, doma prohrál shodně 2:3 jak s Hlubokou, tak v kombinované sestavě proti Sedlčanům. V generálce nestačil na domácím hřišti na Písek (0:4). Na turnaji O pohár města Český Krumlov zelenobílí prohráli s rezervou Táborska (0:2) a v boji o třetí místo remizovali s béčkem Dukly (1:1), ale neuspěli v penaltách.

„Myslím si, že jsme dobře potrénovali, ale v zápasech nám chybělo více štěstí, více odvahy. Malinko nám scházel i nějaký úspěch v přípravě, pokaždé jsme tahali za kratší konec, i když soupeři byli opravdu kvalitní. Mluvím o juniorce Táborska, Dukle a Písku. Nastupovali jsme také s kombinovaným týmem, který bude hrát v I. B třídě. Co se týče tréninků a nasazení, to hodnotím perfektně. Někteří hráči měli dovolené, které k tomu létu patří, ale kluci to nějakým způsobem zvládli,“ rekapituluje přípravu nový trenér Slavoje, který má s řadou mladíků skromné plány. „Chceme se zachránit," představuje hlavní cíl.

Do letního drilu, který vyplnilo soustředění v Černé v Pošumaví, vstoupili Krumlovští už bez trojlístku Václav Novák (vrátil se do mateřské Křemže), Michala Strapka a Davida Růžičky, kteří zamířili do Rakouska, a hostujícího Jana Vonáška z Písku. Do podzámčí dorazila dvojice posil. „Přišel Ondra Matuška z Lokomotivy Č. Budějovice, to je dorostenec, ročník 2004, a Martin Matušek ze Čtyř Dvorů,“ jmenoval nové tváře Šváb.

Úkolem číslo jedna v letní přípravě bylo obsadit post středního záložníka po ochodu kapitána Václava Nováka. „Místo něj pořád hledáme střeďáka. Teď ho hraje Kuba Kabele, ale ten ho deset let nehrál (směje se). Hrál ho tu totiž pořád Novák a nikdo se místo něj nezkoušel. Odešel nám i Michal Strapek, u kterého jsem si myslel, že by to střed zvládnul,“ litoval kouč, že se zatím nepodařilo sehnat nového středopolaře.

V sobotu 5. srpna Slavoji startuje domácím duelem s Komárovem nová divizní sezona. Střetnutí na vlastním trávníku už se nebudou hrát v sobotním dopoledni, ale odpoledne v úředním termínu. Hned ve středu 9. srpna je na programu 1. kolo MOL Cupu a fanoušci se mohou těšit na druholigovou Vlašim.

Soupiska FK Slavoj Český Krumlov


Brankáři: Štefan Beránek, Rudolf Švec

Obránci: Martin Svoboda, David Trmal, Jakub Kabele, Tom Gelnar, Martin Matušek, Filip Lach, Radek Ryneš, Matěj Švec

Záložníci: Roman Kolář, Ladislav Vávra, Ondřej Matuška, Jan Matuška, Zdeněk Kuna, Tadeáš Šindelář, Roman Šára, Marcel Trapl, Dominik Tůma

Útočníci: Artem Parakhnenko, Patrik Vaněk, Jindřich Kordík, Daniel Poláček, Jakub Vnuk

Realizační tým: Zdeněk Šváb ml. – trenér, Pavel Lattner – asistent, František Tůma – asistent, Dominik Tůma - vedoucí mužstva, Roman Toman – trenér brankářů, Jana Reifová - masérka, Jakub Vogl – fyzioterapeut.

Napsal(a) Redakce | Foto Ladislav Pouzar
 


 
Reklama