Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Sumář divize: J. Hradec zakončil bídné jaro sestupem, v posledním derby úřadovalo béčko Dynama

 
neděle, 12. června 2022, 13:31

Čechy – Hradečtí měli u Vajgaru poslední možnost, jak vykřesat jiskřičku naděje na udržení, ale proti „Mariánkám“ propadli na celé čáře. Od příštího ročníku budou startovat v krajském přeboru a tím pádem padají z kraje poslední dvě družstva. Soběslav ve druhém poločase zvrátila čtyřmi zásahy nepříznivé skóre s Rokycany. Fotbalisté Katovic své příznivce nepotěšili a před rekordní návštěvou padli v derby s rezervou Dynama ČB rozdílem tří gólů. Atraktivní duel sledovali v hledišti senátor Tomáš Fiala a jihočeský hejtman Martin Kuba. Zdarma se v Dudák aréně vytočilo na tisíc piv a snědlo 170 klobás. V nedělní dohrovce uštědřil Lom půltucet gólů Mýtu. Třemi zásahy za sebou se blýskl kanonýr Zbyněk Musiol.

Výsledky Jihočechů ve 29. kole divize A


FK Spartak Soběslav – FC Rokycany 4:1 (0:0)

Góly: 59. Vaněk, 67. Hájek, 79. Podhradský, 90. Dvořák – 49. Procházka. Rozhodčí: Lafek – Klátil, Šafránková. Bez karet. Diváků: 166.

Soběslav: Andrew – Rubick, Zeman, Boháč, Hromada (65. Podhradský) – Pavlík, Boucník (89. Hoffmann), Bouchal, Vaněk – Kutner (86. Dvořák), Hájek. Trenér Hajič.

Nejlepší hráči: Pavlík, Vaněk, Zeman.

Roman Hřib (asistent Soběslavi): „Zase jsme vstoupili do začátku zápasu dobře a vytvořili jsme si několik možností zakončení, drželi jsme balon zezadu, ale nedařilo se nám přechodová fáze. I soupeř měl dvě šance, poločas 0:0. Ve druhé půli jsme dostali gól a paradoxně nám to pomohlo. Chtěli jsme to doma opět zvládnout a podařilo se nám i dobře a efektivně střídat. Zápas jsme otočili, padlo dost gólů, a měli jsme to pod kontrolou.“


SK Otava Katovice – SK Dynamo Č. Budějovice B 0:3 (0:2)

Góly: 5. Hák, 39. Šimoník, 84. Coufal. Rozhodčí: Trska – Cichra, Ježek. ŽK: 1:3 (Chylík – Malecha, Bastl, Bartizal). Diváků: 494.

Katovice: Švehla – Hnídek, Janoch, Chylík, Motl – Pavlovič (61. Květoň), Sládek (46. D. Bálek), Kadula, L. Bálek – Uher – Požárek (75. Habor). Trenér Šroub.

Dynamo B: Lerch - Šimoník, Brabec, Bízek, Pineau (90. Perina) - Pařízek, Malecha, Hák - Bastl (82. Bartizal), Matoušek (72. Coufal), R. Polanský (90. Šestauber). Trenér Žmolík.

Nejlepší hráči: Kadula, Uher – Lerch.

Přemysl Šroub (trenér Katovic): „Bylo jasné, že to bude hodně běhavé utkání. Především v prvním poločase nás soupeř jasně přehrával, byli jsme jako na kolotoči. Šli jsme do utkání s nějakou taktikou, ale bohužel jsme brzy dostali gól po tečované střele do protipohybu gólmana. Snažili jsme se hrát dopředu, ale nebylo na to, Dynamo nás jednoznačně přehrávalo. Škoda druhé branky. Do druhé půle jsem klukům říkal, že si musejí sáhnout na dno, přišlo pět stovek lidí, takže to nesmíme odevzdat. Přišlo velké zlepšení, bylo nás plné hřiště, měli jsme několik šancí na snížení, ale soupeře podržel gólman. Kdybychom půl hodiny před koncem snížili, dalo by se pomýšlet na bodový zisk. Ale bylo to jinak. Třetí gól jsme již dostali do otevřené obrany, kdy jsme hráli vabank. Ale jsem rád, že to kluci nezabalili a ve druhé půli se herně zvedli. Co mě ale nejvíc mrzí, je zranění Dana Pavloviče. Prakticky rok a půl nehrál kvůli zraněnému kolenu fotbal a teď si poranil vazy na druhém. To je velká kaňka tohoto zápasu. Všichni mu přejeme brzké uzdravení. Poslední utkání sezony sehrajeme již ve středu na domácím hřišti s Klatovy.“

Dušan Žmolík (trenér Dynama B): „Věděli jsme, že vyhrát v Katovicích bude těžké, takže jsme s výsledkem spokojeni. Jsme šťastní, že se nám to podařilo takhle zvládnout, ani jsme to nečekali. V prvním poločase jsme hráli fotbal, který snese nejpřísnější měřítka, na naší hře bylo málo věcí, které by se nám nelíbily. Kdybychom v některých momentech lépe vyřešili finální fázi, mohli jsme vyhrát i vyšším rozdílem. Ve druhém poločase jsme byli pod tíhou důležitosti zápasu trochu nervózní, pár věcí jsme pokazili a soupeř vycítil šanci. Druhý poločas tak jednoznačný nebyl, jak vypadá výsledek. Jen díky našemu gólmanovi jsme utkání dohráli s nulou. Podržel nás a nebýt jeho zákroků, asi bychom se obávali o výsledek až do konce.“


FK Jindřichův Hradec 1910 – FC Viktoria Mariánské Lázně 1:5 (0:3)

Góly: 80. (pen.) Janák – 25. a 33. Nedbalý Jakub, 60. (pen.) a 67. Kapolka, 9. Braun. Rozhodčí: Lerch - Koranda, Andras. Bez karet. Diváků: 120.

J. Hradec: Hňup – Blažek (46. Cettl), Koktavý, Šmíd, Fical (46. Völfel) – Janák (87. Králíček), Mischnik, Votava, Škarda, Waník (69. Strejček) – Toman (46. Distel). Trenér Lukáč.

Nejlepší hráč: nikdo.

Roman Lukáč (trenér Jindřichova Hradce): „Zase bychom mohli otisknout stejné hodnocení jako z minulého týdne, předminulého týdne i z těch předchozích. Hráči se před utkáním plácali, že budou makat, na hřišti to ale podle toho nevypadalo. Prostě děláme obrovské chyby vzadu a soupeři mají velice jednoduché dát nám gól. Veškerá naše snaha vyšla vniveč, takže zasloužená prohra. Jedinou šancí, jak se udržet v divizi je, že se někdo odhlásí. My ale považujeme naše účinkování v soutěži za ukončené.“


TJ Sokol Lom - TJ Slavoj Mýto 6:1 (2:0)

Góly: 35., 50. a 53. Musiol, 69. a 86. Do Trung, 26. Kavka – 89. Buršík. Rozhodčí: Glogar – Hlaváček, Hes. Bez karet. Diváků: 120.

Lom: Matoušek – Vávra (66. Vysušil), Mácha, Janů – Novák (66. Do Trung), Slavík, Šimák (66. Kučera), Grobár, Pfeifer – Kavka (57. J. Rabiňák), Musiol. Trenér Zeman.

Nejlepší hráči: celý tým.

Lukáš Zeman (trenér Lomu): „Od začátku jsme byli lepším týmem. Řekli jsme si, že v tomto počasí bude důležité držet balón a vyhnout se zbytečným ztrátám míče. Věděli jsme, že když takto budeme hrát i ve druhé půli, soupeř fyzicky odpadne. To se také stalo. Konečně jsme taky začali proměňovat šance, i když v prvním poločase jsme nějaké neproměnili a mohli jsme vést i vyšším rozdílem. Kluci odváděli výborný výkon po celých devadesát minut a je jen škoda obdržené branky v předposlední minutě. Pozitivní je i to, že jsme měli dostatek hráčů na střídání a vyprazdňuje se nám marodka. Chyběl už jen David Neužil a tři vyloučení hráči z minulého kola, kteří si odpykávají trest.“


Ostatní výsledky

FK Robstav Přeštice – SK Klatovy 1898 3:1 (0:1), 52. a 70. Mudra, 86. Končal - 45. Zajíček.

SK Senco Doubravka – Český lev-Union Beroun 2:0 (2:0), 20. Fleissig, 41. Uzlík.

FK Hvězda Cheb – TJ Tatran Sedlčany 5:0 (1:0), 41. a 80. Anděl, 64. a 67. Kubinec, 86. Macháček.

SK Petřín Plzeň – SK Hořovice 0:1 (0:1), 10. Polák.

Napsal(a) Redakce | Foto Jan Škrle, Petr Vlasák, Daniel Pekař
 


 
Reklama