Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Soběslav prožila nejhorší podzim v divizi. První posily získal realizační tým

 
čtvrtek, 9. prosince 2021, 11:27

Soběslav - Divizní tým Spartaku zakončil podzimní část ve skupině A až na 11. příčce s 19 body, a tak není divu, že soběslavský trenér Radek Hajič není spokojen s výsledky a postavením svého týmu. „Spokojen být samozřejmě nemohu. Nebudu zastírat, že jsme měli vyšší ambice. Jedenácté místo je pro mě zklamáním,“ říká.

Co říkáte na celkový průběh soutěže a podzimní tabulce? Jste něčím překvapený?
Mužstva, s kterými se počítalo na přední příčky, tam jsou. Trochu jsem byl překvapen velkým rozdílem výkonnosti v některých zápasech. Ale pro nás je dobře, že mužstva na chvostu mají málo bodů. My jsme začali sezonu poměrně dobře, bohužel ke konci podzimu a se silnějšími soupeři nám docházel dech.

Soutěž se naštěstí díky brzkému startu stihla dohrát.
Souhlasím, polovina soutěže je za námi, proběhla, jak měla. Uvidíme, co bude na jaře. Nechci být zlým prorokem, ale sport vyhráno ještě z daleka nemá.

Jak hodnotíte výkony jednotlivců? Šel někdo výkonnostně nahoru či vyčníval nad ostatními?
Nechci hodnotit jednotlivce, fotbal je kolektivní sport, kde bychom měli táhnout za jeden provaz. Celé jaro nás provázely nevyrovnané výkony a úzký kádr. A když se přidala zranění, měli jsme problém. Naopak mě těší zabudování mladých kluků do mužstva, jako jsou Pavlík, Hájek, Boucník, Červenec nebo Pokorný.

Co vás během podzimní části nejvíc potěšilo a naopak trápilo?
Jak už jsem zmínil, pro mě byly největším problémem nevyrovnané výkony, schopnost udržet výkonnost a koncentraci po celý zápas. Se slabšími soupeři jsme si dokázali poměrně hladce poradit. Bohužel s mančafty z horní poloviny tabulky jsme body sbírali jen sporadicky, byť jsme vyloženě herně nepropadali. Musím říct, že za tyto nedostatky jako trenér odpovídám já.

Dojde v zimě k nějakým pohybům v kádru? Díváte se po posilách?
Nic jiného nám ani nezbývá, byť je to mnohdy nadlidský výkon. V tomto ohledu odvádí náš předseda Marek Nývlt skvělou práci. Věřím, že se mu opět podaří do zimní přípravy někoho přivést. Podzimní část jsme odehráli s úzkým kádrem, bohužel už dlouholetá absence hráčů z našeho dorostu je až zarážející, proto musíme hledat po okolí. Už jisté posily ale doznal trenérský štáb. Nově byl angažován jako asistent Roman Hřib a s kondicí klukům minimálně po dobu zimní přípravy bude pomáhat fitness trenérka Radka Suchomelová. Doufám, že oba jmenovaní přinesou do mužstva čerstvé nápady a společně se postaráme o lepší výsledky.

Kdy plánujete zahájení zimní přípravy pro jarní část sezóny a jak bude probíhat?
Jako každý rok začneme, pokud to situace dovolí, kolem 6.-7. ledna. Příprava je již hotová, co se týče přátelských zápasů. Domluvené je také již herní soustředění na Moravě. Jinak se budeme připravovat v domácích podmínkách jako každý rok.

Jak vidíte vyhlídky vašeho týmu v jarních bojích?
V první řadě se chceme zachránit, takže utéct ze spodu tabulky. Přál bych si, aby se nám vyhýbala zranění a my mohli nastupovat v plné síle. A dále, aby se dařilo začlenit mladé hráče do mužstva. Myslím, že kluci jako Bouchal, Milan Mazouch, Kutner, Boháč nebo i Vaněk, kteří budou táhnout Soběslav, mají těm mladým co předat.

 
 
Napsal(a) Václav Kucul | Foto Jan Škrle
 


 
Reklama