Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

V napínavém derby se radovali českobudějovičtí mladíci. Soběslav zahodila penaltu

 
sobota, 4. září 2021, 12:13

Zajímavé střetnutí dvou jihočeských celků vidělo v sobotu dopoledne Složiště. V 6. kole divize zde proti sobě nastoupily B-tým Dynama České Budějovice a Spartak Soběslav.

Domácí na svého soupeře doslova vlétli a již ve 13. minutě se radovali z úvodní branky. Bečvář s Bouguetoutou vyšachovali obranu Soběslavi a druhý jmenovaný pohodlně doklepl míč do sítě. Jak se ukázalo, tento moment nakonec rozhodl o tom, že všechny tři body zůstaly na Složišti.

Tím ale dobrý fotbal zdaleka neskončil a o další zajímavé momenty rozhodně nebyla nouze. Zhruba od pětadvacáté minuty se Spartaku dařilo z domácího tlaku vymanit, dál ale byli nebezpečnější běhaví černobílí mladíci.

Druhý poločas nabídl vše, co má správné derby mít. Nechyběly šance na obou stranách, výborné zákroky gólmanů, gesto fair play, penalta, emoce v závěru a nakonec i červená karta. Šance, jaké měli ve druhé půli domácí Bečvář a Veliký, by se asi proměňovat měly, Soběslav ale byla ve druhé části zápasu mnohem blíž ke vstřelení branky.

Zeman mohl vyrovnat

Další důležitý moment přišel v 70. minutě, kdy se Dynamo dopustilo v pokutovém území faulu na Kutnera a hostující Vojtěch Zeman šel kopat penaltu. Jedinečnou možnost ke srovnání skóre však nevyužil, Janáček jeho pokus vyrazil.

Hosté dál vehementně usilovali o vyrovnání a v 78. minutě už zvedali ruce nad hlavu. Filipu Vaňkovi se podařilo Janáčka v domácí bráně překonat, toho však na brankové čáře zastoupil Němeček a Dynamo si znovu mohlo zhluboka oddechnout.

A pak přišlo ono zmíněné gesto fair play. V době závěrečného náporu Soběslavi se domácí hráč přiznal k teči, a místo aby se kopalo od českobudějovické brány a domácí si mohli vydechnout, muselo Dynamo naopak čelit dalšímu nebezpečnému rohu hostů.

O možnost vyválčit v krajském městě alespoň bod se Soběslav připravila vlastní nedisciplinovaností. Hosté byli hodně nespokojení s výkonem pomezních rozhodčích, což také dal Tadeáš Hájek patřičně najevo. Pro hosty bohužel tím nejnevhodnějším způsobem a v předposlední minutě za to vyfasoval červenou kartu.

Napínavému utkání plnému dramatických situací chybělo pouze víc gólů. Ten, který vstřelil ve 13. minutě Adam Bouguetouta, stačil Dynamu k zisku plného počtu bodů.

Ohlasy z laviček

Trenér vítězného týmu Jindřich Tichai chválil své svěřence jen za prvních šedesát minut. „Do té doby to bylo super, zápas se vyvíjel jednoznačně pro nás. Klidně jsme mohli vést 5:0. Za výkon v poslední půlhodině už ale hochy pochválit nemohu. Kdybychom prohráli 1:3, asi by se nikdo nemohl divit. Trochu nás srazily neproměněné šance. Začali jsme ztrácet balony a soupeř se začal dostávat do šancí. Hlavně po odchodu Kladrubského ze hřiště se projevila naše nezkušenost. Věkový průměr našich obránců byl v tu chvíli devatenáct let, ale na to se nebudeme vymlouvat, od toho je to juniorka. Závěr zápasu jsme měli každopádně zvládnout lépe. Jindy patří závěry zápasů nám, tentokrát nás ale soupeř ke konci přehrával. Naštěstí pro nás však hosté v závěru víc mluvili, než hráli a sami se tak připravili o možnost vyrovnání,“ řekl k zápasu domácí kouč.

Hůře se utkání hodnotilo trenérovi Spartaku Soběslav Radku Hajičovi. „Řekl bych, že se nemáme za co stydět. S posíleným mužstvem Dynama jsme sehráli poměrně vyrovnaný zápas, a troufám si tvrdit, že ve druhém poločase jsme byli i lepší. První poločas jsme chtěli především dobře odbránit a zahrozit z brejků. Určitě jsme měli proměnit penaltu a gól měl dát z čisté šance i Tadeáš Hájek. Pak bychom určitě neprohráli. S produktivitou však máme v poslední době problémy, už druhý zápas po sobě jsme prohráli 0:1. Domácí mohou děkovat výbornému brankáři Janáčkovi, ale i náš Martin Červenec nás několika výbornými zákroky podržel. Škoda vyloučení Hájka v závěru utkání, bude nám teď v několika příštích zápasech chybět. Rozhodčí si ale jistě dnešní duel za rámeček nedají,“ byl po derby zklamaný hostující kouč.

SK Dynamo Č. Budějovice B - TJ Spartak Soběslav 1:0 (1:0)

Góly: 13. Bouguetouta. Rozhodčí: Janíček - Havlík, Lovětínský. ŽK: 2:5 (Bízek. Veliký – Boháč. T. Mazouch, Vaněk, Pavlík, Rubick). ČK: 0:1 (89. Hájek). Diváků: 200.

Dynamo B: Janáček – Kladrubský (67. Matuška), Němeček, Bízek, Mašek – Valenta, Bouguetouta, Bečvář (81. Česák), Perina, Polanský – Veliký. Trenér Tichai.

Soběslav: Červenec – Hromada (82. Maršík), Boháč, Zeman, Pavlík – Vaněk, Bouchal, M. Mazouch (78. Boucník), T. Mazouch (73. Rubick) – Hájek, Kutner. Trenér Hajič.

 
 
Napsal(a) Michal Havelka | Foto Jan Škrle
 


 
Reklama