Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Divize: J. Hradec jede, naplno zabodoval i v Chebu. Lom popáté vítězně!

 
neděle, 29. srpna 2021, 21:24

Čechy – Ve čtyřech sobotních zápasech jihočeských zástupců stačil k určení vítěze vždy jediný gól. Hradečtí trefou Kevina Strejčka v závěru první půle odvezli cenné vítězství z dalekého Chebu. První Lom Musiolovým zásahem prodloužil sérii výher na pět kol, když připravil první porážku plzeňskému Petřínu. Na západě Čech se nevedlo béčku Dynama a ani Soběslavi. Katovice v nedělní dohrávce přehrály poslední Sedlčany a po hattricku Požárka poprvé bodovaly venku.

V Mariánských Lázních na stadionu u Ferdinandova pramene vyšlo podruhé venku naprázdno českobudějovické béčko Dynama, které nemělo k dispozici žádného pendla. Za stálého deště pohlehlo domácí Viktorii 0:1, když jediný gól inkasovalo už ve 14. minutě od benjamínka Jakuba Nedbalého. „Zápas jsme nezačali špatně, ale jako už poněkolikáté jsme zklamali v koncovce a soupeř nás po dohraném rohovém kopu potrestal,“ popsal dění z prvního poločasu trenér dynamovců Jindřich Tichai. Po přestávce si Budějovičtí vytvořili převahu, ale kýženého vyrovnání se nedočkali. „Hru jsme měli pod kontrolou, hráli jsme podle našich představ, ale ve vápně nám to nejde dlouhodobě. Nejsme produktivní v zakončení,“ dodal zklamaný kouč.

Pro vedoucí Sokol Lom bylo střetnutí na stadionu plzeňského Petřína první velkou prověrkou v bojích o postup. Západočeši doma body často nerozdávají a dokonale využívají největšího hřiště v soutěži. Úvodní čtvrthodina se nesla ve znamení tlaku domácích, ale Lom postupem hrozil z protiútoků. Chvíli před pauzou se nad bývalým velodromem spustil prudký liják a déšť přinesl štěstí hostujícímu mužstvu. Zbyněk Musiol se ocitl sám před gólmanem Hrabačkou a poslal hosty do vedení. „Pojišťovací gól jsme nepřidali a o výsledek jsme se museli strachovat až do konce,“ uvedl k druhé půli trenér Marek Císař. V předposlední minutě mohli Plzeňané vyrovnat, ale Zoubek poslal penaltu vedle Matouškovy tyče.

S prázdnou se naopak vracela ze západočeské metropole Soběslav, která se musela obejít bez distancovaného Bouchala a dovolenkujícího se kouče Hajiče. Na gól Patrovského ze 14. minuty nedokázala odpovědět, byť příležitostí k tomu měla několik. „Pro nás smolný zápas. Myslím, že i kdybychom hráli do zítra, tak se nám gól dát nepodaří. Přitom zakončení jsme měli několik, ani standardní situace se nám nedařily, měli jsme více jak deset rohů a nic...,“ litoval vedoucí mužstva Michal Lemberka. „Ukázalo se, že Doubravka má zkušené a zodpovědně hrající mužstvo. Velmi dobrý zápas odehrál Zeman. Plzeňsko je pro nás asi zakleté,“ povzdechl si Lemberka. Příště jedou spartakovci k diviznímu derby na Složiště.

Až k hranícím s Německem (270 km) se vydal jindřichohradecký celek. Únava po štrece v autobusu se na hráčích neprojevila. „Po dlouhé cestě jsme měli dobrý začátek. Potom jsme trochu polevili a zbytečně ztráceli míče při rozehrávce. Asi dvacet minut jsme se nemohli pořádně dostat do hry, ale v závěru poločasu se nám podařilo po centru ze strany vstřelit gól,“ sdělil spokojený kormidelník Roman Lukáč. „Ve druhém poločase jsme byli aktivní a soupeře jsme pustili do jediné šance až v závěru zápasu. Měli jsme při ní trochu štěstí, ale zvládli jsme to. Chebu při závěrečném náporu chyběla kvalita, z jeho strany to bylo spíš takové hektické. Za tři body jsme rádi,“ těšila Lukáče výhra gólem Kevina Strejčka a čtvrtý zápas v řadě bez porážky.

Poslední Sedlčany si marně dělaly zálusk na Katovice a nadále uzavírají divizní tabulku s nulou na kontě. „Začátek jsme zaspali a už v osmé minutě jsme prohrávali. Poté jsme však převzali otěže zápasu a do poločasu jsme skóre otočili. By to z naší strany hodně vyzrálý výkon. Dobře jsme kombinovali a domácí nám nestíhali,“ komentoval nedělní dohrávku trenér Přemysl Šroub, jehož potěšily nejen góly útočníků Vladimíra Uhera a střelce dne Michala Požárka, návrat Jindřicha Kaduly a také výborná atmosféra zásluhou fanoušků obou táborů. „Ti naši nás opět vytrvale povzbuzovali a byli naším dvanáctým hráčem,“ doplnil Šroub po prvním venkovním vítězství, které posunulo Katovice na šestou příčku.

Výsledky 5. kola v divizi A

FC Viktoria Mariánské Lázně - SK Dynamo Č. Budějovice B 1:0 (1:0)

Gól: 14. J. Nedbalý. Rozhodčí: Trojan - Flade, Doubek. ŽK: 2:2 (J. Nedbalý, Popovič – Malecha, Kladrubský). Diváků: 65.

SK Petřín Plzeň - TJ Sokol Lom 0:1 (0:1)

Gól: 39. Musiol. Rozhodčí: Hrivík - Maiello, Toman. ŽK: 4:2 (Klich, Vinkler, Voves, Lisý -  Kučera, J. Chotovinský). Diváků: 100. V 89. minutě nedal domácí Zoubek penaltu.

FK Hvězda Cheb - FK Jindřichův Hradec 1910 0:1 (0:1)

Gól: 43. Strejček. Rozhodčí: Mičan - Duda, Šiška. ŽK: 4:1 (Janda, Znak, Beneš, Wagneter – Strejček). Diváků: 150.

SK Senco Doubravka - FK Spartak Soběslav 1:0 (1:0)

Gól: 14. Patrovský. Rozhodčí: Hlaváček - Fišer, Šafránková. ŽK: 2:2 (Patrovský, Roubal – Vaněk, Hájek). Diváků: 120.

TJ Tatran Sedlčany – SK Otava Katovice 1:4 (1:2)

Góly: 8. Krůta - 18. (pen.) Uher, 41., 76. a 80. Požárek. Rozhodčí: Havránek - Kubec, Kastl. ŽK: 1:0 (Glogar). Diváků: 203. Foto: zde

Napsal(a) Redakce | Foto Jan Škrle (5), FK J. Hradec 1910
 


 
Reklama