Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Hradečtí jsou příjemným překvapením soutěže. Hráči získali sebedůvěru

 
čtvrtek, 8. října 2020, 15:09

Jindřichův Hradec – Fotbalistům od Vajgaru se v této sezoně mimořádně daří. Tým, který se v předchozích sezonách v divizi jen se štěstím zachraňoval, je momentálně na páté příčce tabulky, když ze sedmi zápasů dokázal čtyři vyhrát. Na druhou příčku ztrácí pouhé tři body.

„Získali jsme ve srovnání s předchozími sezonami dostatečný počet bodů, takže z našeho pohledu musíme být spokojeni. Stále ale ještě není konec podzimu, takže dál musíme poctivě přistupovat ke každému utkání a nepolevit v práci,“ říká k dosavadnímu průběhu sezony kouč Roman Lukáč, který se týmu ujal před letní přípravou.

Jen pro srovnání, vloni měl Jindřichův Hradec po sedmi odehraných kolech pět bodů a krčil se na předposledním místě. Nyní jich má po stejné porci odehraných zápasů třináct, tedy o osm víc. Co je příčinou takového vzestupu? „Po kolegu Černochovi jsem převzal dobře připravené mužstvo, takže jsem měl na co navazovat. Pouze jsem trochu pozměnil rozestavení a začalo se nám dařit. Tím hráči získali sebedůvěru a to se promítá do našich výsledků,“ zamýšlí se Lukáč.

Minulou neděli se kouč chystal na zápas do Sedlčan, s mužstvem ale nakonec neodcestoval. Kvůli zdravotním problémům (ledvinová kolika) skončil v nemocnici a jindřichohradecký tým tak v Sedlčanech vedl jeho asistent Tomáš Cypra. Jindřichův Hradec v poločase vedl brankou Tomana, po přestávce ale Sedlčany zápas otočily a vyhrály 2:1.

V sobotu dopoledne hraje Jindřichův Hradec v Českých Budějovicích s domácím béčkem Dynama a hlavní trenér už by měl být k dispozici. „Bude to pro nás výzva. Jde o další zápas, který nás prověří. Máme sice nějaké zdravotní problémy, rozhodně ale nejedeme na Složiště s poraženeckou náladou. Naopak, budeme chtít uspět,“ je bojovně naladěný Roman Lukáč.

Napsal(a) Michal Havelka | Foto Jan Škrle
 


 
Reklama