Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Čížová si upevnila druhou příčku, Táborsko B zaspalo v Plzni začátek

 
neděle, 28. dubna 2019, 14:09

AKTUALIZOVÁNO - Jako první do víkendových bojů v divizi vykročila Čížová, která o své výhře rozhodla v druhé půli, když se dvakrát z penalt prosadil ve velké formě hrající Martin Jirouš a rozšířil své konto na 23 branek. Béčko Táborska proti Doubravce neodehrálo špatné utkání, na body ovšem těsně nedosáhlo. Oslabený Jindřichův Hradec vyšel v Berouně gólově naprázdno, přičemž dvakrát inkasoval. Poslední jihočeský zástupce, Spartak Soběslav, si na domácí půdě poradil s Hořovickem. Základ k vítězství položil v první půli dvougólovým náskokem.

Martin Jirouš se bez gólu opět neobešel

V Čížové se odehrál jeden ze šlágrů tohoto kola. Starobovi svěřenci vyzvali pátý celek tabulky, pražskou Aritmu. V prvním poločase hosté (přijel i extáborský Štohanzl) poměrně dost faulovali, z čehož mohli těžit naopak domácí. „Po soupeřových faulech jsme měli k dispozici několik standardek, zhruba pět, soupeř je ale všechny dobře ubránil,“ komentoval průběh úvodního dějství trenér Čížové Zdeněk Staroba. A tak tedy jediná výraznější šance Jihočechů nastala po Lukešově úniku, kdy balón skončil jen těsně mimo tyč. Zdaleka tedy rozhodnuto nebylo.

Obraz hry se v následujícím dějství příliš nezměnil. Soupeř doplatil na svou nedisciplinovanost, a to rovnou dvakrát. Nejenže musel po červené kartě Turákovi dohrávat víc než půlhodinu s deseti hráči, ale byly proti němu nařízené také dvě penalty. První gólovou trefu přinesla 57. minuta, kdy se sám po rohu faulovaný Jirouš postavil k pokutovému kopu a zacílil přesně k tyči. To samé zopakoval nejlepší snajpr divize v minutě 80., kdy potrestal brankářovu „kosu“ na kapitána Jandu, který tím dohrál. Zmatený sudí nejprve pískal faul na brankáře (!), teprve po ošetřování dospěl k názoru, že to bylo evidentně naopak… Pražané v závěru sahali po zdramatizování, brankově ale nakonec nereagovali. Čížová tedy mohla oslavit dvougólovou výhru a čistý štít.

Táborsko doplatilo na špatný vstup do zápasu

Fotbalisté z Doubravky rozhodli o osudu utkání již v prvním poločase, respektive na jeho začátku. V 10. minutě se poprvé z gólové trefy radoval Lukáš Roubal, na kterého jen o čtyři minutky později navázal také Pavel Krejčí. Po necelé čtvrthodině hry tak táborský B-tým prohrával o dvě branky. A ačkoliv se před odchodem do kabin snažil vývoj utkání alespoň trochu vylepšit, jeho úvodní trefa z toho nebyla.

Táborsko ale přeci jenom jiskřičku naděje na bodový zisk vykřesalo poměrně brzy. Ve 48. minutě se po gólmanově výkopu dostali k soupeřově bráně hosté. Kapitán Michal Kubec se s míčem dostal do šestnáctky a z velkého střeleckého úhlu snížil na 1:2. „Snažili jsme se o srovnání, ale žádnou z těch situací jsme bohužel do konce nedotáhli. Je to velká škoda, protože si myslím, že dnes se tady v Doubravce nemuselo prohrát,“ říkal po utkání táborský trenér Kamil Tobiáš.

Oslabený Hradec prohrál v Berouně

Hradečtí cestovali k nováčkovi do Berouna bez několika hráčů základní sestavy. Do hry musel během druhé půle naskočit i 16letý benjamínek Jakub Kubát. Začátek zápasu patřil domácím, vytvořili si úvodní tlak, který Jihočeši přežili než úhony. Byli to naopak Jindřichohradečtí, kdo si vypracoval první velkou šanci zápasu, brejkovou situaci Kučera zakončil slabou střelou, která do branky ani nedoputovala. Skóre se ale měnilo na druhé straně, kdy hosté po jednom z rohů inkasovali. Jinak se hrál hodně otevřený fotbal z obou stran.

Stejný scénář měl i druhý poločas, domácí uklidnil zbytečný polovlastní gól. Hosté se snažili s výsledkem ještě něco udělat, Beroun však zkušeně dovedl zápas do vítězného konce a případné zdramatizování závěru nedopustil. „My se však nemusíme za nic stydět, v oslabené sestavě jsme podali sympatický a nebojácný výkon,“ poznamenal hradecký kormidelník Marek Černoch.

Výhru Soběslavi pečetil „vlastenec“ 

Spartakovci po dvou porážkách nechtěli připustit zbytečné drama na konci sezony a s Hořovickem, které mělo na třináctém místě jen o bod méně, naplno zabrali. „Celý zápas jsme měli pod kontrolou, až na dvě chyby. Díky bohu hosté proměnili jen jednu. Skóre na naší straně mohlo být i dvojnásobné, ale jak je naším zvykem koncovka není taková, jak bychom si představovali,“ sdělil k zasloužené výhře 3:1 vedoucí mužstva Soběslavi Michal Lemberka.

Hosté drželi bezgólový stav více než půl hodiny. Ve 34. minutě, kdy byl ošetřován Hořovicku zraněný Šmíd, pronikl po straně do vápna Vaněk, poslal nadýchaný centr na osamoceného Bouchala a ten uklidil míč za Bébrova záda. Šest minut nato bylo v soběslavském táboře ještě veseleji. Podráský poslal ideální centr na nabíhajícího Vaňka, který se prodral přes dva obránce a samostatný nájezd zakončil ranou pod břevno. Připsal si už 16 zásah. Na další branky došlo až v poslední desetiminutovce. Zítek po rychlé akci po pravé straně dorážkou snížil a Středočeši otevřeli obranu, což se jim vymstilo v 88. minutě. Domácí stoper Suchan zachytil přihrávku na půlce, posunul na Smetanu, který byl na hřišti pouhé tři minuty, a přihrávku na Dvořáka si srazil do vlastní branky Mach.

Výsledky 23. kola divize A:

Sokol Čížová – SK Aritma Praha 2:0 (0:0)

Branky: 57. a 80. (obě pen.) Jirouš. Rozhodčí: Volf - Grimm, Šlajs. Delegát: Lhoták. ŽK: 2:3 (Chytrý, Krasnyanyk). ČK: 0:1 (56. Turák po 2 ŽK). Diváků: 150.

SK Senco Doubravka – FC MAS Táborsko B 2:1 (2:0)

Branky: 10. Roubal, 14. Krejčí - 48. Kubec. Rozhodčí: Talpáš - Aubrecht, Šmat. Delegát: Skála. ŽK: 0:2 (Radosta, Mikuláštík). Diváků: 60.

Český lev-Union Beroun – FK Jindřichův Hradec 1910 2:0 (1:0)

Branky: 24. Soukup, 60. Sklenář. Rozhodčí: Pálek - Duda, Langmajer. Delegát: Schröter. ŽK: 1:2 (Tomek, Völfel). Diváků: 120.

FK Spartak Soběslav – FK Hořovicko 3:1 (2:0)

Branky: 34. Bouchal, 42. Vaněk, 88. vlastní (Mach) - 80. Zítek. Rozhodčí: Nejedlý - Maiello, Štuk. Delegát: Havránek. ŽK: 1:1 (Podráský). Diváků: 200.

 
 
Napsal(a) Adam Pavlíček | Foto Jan Škrle
 


 
Reklama