Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Divizní lídr potvrdil roli favorita: K. Vary – Jankov 6:0

 
neděle, 15. dubna 2018, 11:30

Náročný třízápasový týden zakončili fotbalisté divizního SK Jankov na půdě pravděpodobného vítěze celé soutěže. Po středeční dohrávce s druhou Aritmou Praha je čekala vedoucí karlovarská Slavia. Jankovští neměli co ztratit, naděje na možné překvapení pohřbil rychlý gól už ve 2. minutě a další dvě zaváhání po rohu a penaltě za ruku. V poločase vedl divizní lídr 3:0, po přestávce přidal další tři branky.

V sestavě Slavie nechyběl obávaný tandem Psohlavec – Geňo, který nastřílel 49 z celkových 63 gólů… Na hřišti ve Dvorech měli červenobílí v nedělní dohrávce převahu od prvních minut a střelecky se prosadili už po dvou minutách. Psohlavec dostal přesný pas na vápno mezi jankovské obránce a hlavou překonal na půl vybíhajícího Pavelce. V 19. minutě zahrávali domácí roh a Staněk uklidil odražený míč do sítě.

Domácího brankáře Cháru prověřili Jankovští jen ve 28. minutě tvrdou ranou z hranice šestnáctky z kopačky Šebelky. Vzápětí se skóre měnilo na druhé straně. Jinak výborně hrajícího Loška překvapil nečekaný odskok míče a ve vlastním vápně zahrál rukou. Geňo se z penalt nemýlí – počkal si na pohyb brankáře a poslal míč na druhou stranu.

Favorit se uspokojil a dlouho se nic vážnějšího na trávníku nedělo. Jihočeši během druhé půle prostřídali a Karlovarští se prosadili až v závěrečné čtvrthodince. V 75. minutě si pohrál s obranou Psohlavec a prostřelil Pavelce. Sotva se domácí doradovali zvýšil Krlička už na 5:0. Poslední slovo si vzal tři minuty před závěrem střídající Kalina šestou trefou.

Jankovští si uvědomovali kvalit karlovarské Slavie. Tahle porážka je ale tolik mrzet nemusí. Body v boji o udržení musí získávat především v domácí Precis aréně a s vyrovnanějšími protivníky. „I když to v poli mohlo chvilkama vypadat vyrovnaně, zatímco naše snaha končila 20 metrů před domácí šestnáctkou, Vary uměly lehce přecházet do zakončení. Potvrdily, že patří v soutěži k nejlepším. U nás bych chtěl za předvedený výkon pochválit Maršána s Loškem, který zahrál výborně ve středu obrany a hodně toho zachránil. Ve druhé půli jsme šetřili klíčové hráče, aby se nezranili nebo nevykartovali. My se teď musíme soustředit na následující tři utkání, která budou pro nás velice důležitá. Hostíme Mariánky, jedeme do Hořovic a máme doma Dobříš. Na našem hřišti už musíme bezpodmínečně bodovat. Stále musíme sahat do obrany, dnes nám chyběli Popelka a dlouhodobě zraněný Kroneisl,“ řekl Jihočeskému fotbalu krátce po skončení zápasu ve Varech jankovský asistent trenéra Petr Maxa.


FC Slavia Karlovy Vary – SK Jankov 6:0 (3:0)

Branky: 2. a 74. Psohlavec, 19. Staněk, 30. (pen.) Geňo, 75. Krlička, 87. Kalina. Rozhodčí: Trojan - Šimeček, Štěrba. Delegát: Bláha. ŽK: 0:1 (Maršán). Diváků: 165.

SK Jankov: Pavelec – Bürger (73. Kočer), Lošek, Fajtl, Zajíc – Kasík (64. Jirkovský), Maršán (56. Rytíř), Sedlic, Šebelka, Smetana – Mensah. Trenér Petr Kadlec.

Napsal(a) Michal Průcha
 


 
Reklama