Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Písek v domácí premiéře s Domažlicemi odstartoval raketově, nakonec uhájil výhru se štěstím

 
sobota, 29. srpna 2020, 19:57

Písek - Po porážce 1:3 na pražském Vltavínu v zahajovacím kole ČFL se písecký celek představil domácím fanouškům proti celku Domažlic a za necelou půlhodinu vedl o tři góly. Místo očekávaného debaklu se však Jihočeši v nastalém dešti začali trápit a bojovný soupeř snížil na rozdíl jediného gólu. Po dramatickém závěru zůstaly body u Otavy.

Vstup do utkání z pohledu domácích patřil do kategorie snů. Ve 4. minutě ještě nezakončil velkou šanci Tom Ulbrich a ve 13. minutě musel prokázat své umění také písecký brankář Jan Satrapa, ale potom následovala osmiminutová smršť. Nejprve Tomáš Froněk v 16. minutě pronikl z levé strany do středu a zakroucenou přízemní střelou umístil balon k levé tyči – 1:0. O šest minut později se Martin Šplíchal ve velkém vápně uvolnil z kontaktu s obráncem, obešel gólmana Lukáše Brycha a „dovezl“ míč do prázdné branky – 2:0. Za další dvě minuty si Martin Šplíchal vynutil penaltu, kterou proměnil Tomáš Froněk – 3:0.

Domácí byli v sedle, jenže hrdina předchozích chvil Martin Šplíchal ve 34. minutě u postranní čáry zastavil soupeře faulem a hosté dostali výhodu trestného kopu. Míč dosedl přesně na hlavu Františka Dvořáka a ten se nemýlil u levé tyče – 3:1. V další akci rychlonohý Martin Šplíchal znovu obešel domažlického brankáře, ale míč mu utekl za čáru. V závěru poločasu se nad hřištěm protrhla černá mračna a liják vydržel skoro do konce zápasu. Změnil se terén, ale také vývoj hry. Nenadále vzniklá situace vůbec nekonvenovala píseckým hráčům, kteří sázeli na rychlost a přesné přihrávky. Výrazně však ožili hosté s urostlými hráči v přední linii.

Usmíval se jenom vedoucí týmu

Již ve 47. minutě pronikl Daniel Černý téměř k hranici malého vápna, ale v rozhodujícím okamžiku mu Štěpán Holý ukopl míč na roh. Zarputilí Chodové vsadili na útočnou kartu. Nechali vzadu jen dva obránce a vytrvale zaměstnávali píseckou defenzivu. V 80. minutě se jim podařil brejk z pravé strany a po centru k protilehlé tyči snížil hlavou František Dvořák – 3:2.

V 83. minutě hosté marně reklamovali ruku domácího hráče v pokutovém území a o čtyři minuty později dokonce po uklouznutí Karla Kulíka dopravili míč do sítě, jenže postranní sudí odmávl ofsajd. Přes dvě minuty nastaveného času se nakonec Písečtí protrpěli k premiérovým bodům. Po utkání se konala malá slavnost, při níž vedoucí A–týmu FC Písek Miroslav Grobár přijímal od klubu dary a gratulace k sobotním padesátinám.

Milan Nousek ml., trenér Písku: „Počítali jsme s tím, že Domažličtí budou nerozehraní, neboť vynechali zápas úvodního kola se Spartou B, která byla v karanténě. Proto jsme začali hodně aktivně. Kluci hráli, co jsme si řekli v kabině, a odměnou byly tři góly. Soupeř snížil ze standardky při naší nekoncentrovanosti, ale vzápětí jsme mohli dát čtvrtý gól a zápas mohl být rozhodnutý. Hosté potom zjednodušili hru a nám dělalo problém také počasí. Je pravda, že jsme si to hodně zkomplikovali sami, protože jsme upustili od hry, kterou jsme praktikovali ze začátku. Kluky přesto musím pochválit, že se s tím poprali.“

Pavel Vaigl, trenér Domažlic: „Vypadli nám dva krajní beci a museli jsme trochu improvizovat v sestavě. Zápas jsme si prohráli v rozmezí osmi minut. Domácí mohli dát i víc gólů. Standardní situace, z níž se nám podařilo skórovat, nás vrátila do hry a hlavně ve druhé půli jsme to zkoušeli na riziko. Za první poločas nemohu mužstvo vyzdvihnout, ale ve druhém kluci udělali maximum. Osobně velmi rád jezdím do Písku, kde je vždycky perfektně připravené hřiště a podmínky jsou tady na druhou ligu, ne-li na první.“

FC Písek – TJ Jiskra Domažlice 3:2 (3:1)

Góly: 16. a 24. z penalty Froněk, 22. Šplíchal – 34. a 80. Fr. Dvořák. Rozhodčí: Hájek – Drábek, Hanáková. ŽK: 2:4 (26. J. Held, 34. Šplíchal – 20. Teršl, 26. D. Černý, 31. Mužík, 77. Brabec). Diváků: 380.

FC Písek: Satrapa – Benetka, Běloušek, Mařík, Holý – Voráček (68. Janoušek), Pařízek, J. Held (86. Vacovský), Froněk (86. Sajtl) – Šplíchal (72. Kulík). Trenér Milan Nousek ml.

Napsal(a) Ladislav Lhota | Foto Jan Škrle
 


 
Reklama