Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

O výhře Písku rozhodla popřestávková smršť

 
středa, 9. května 2018, 21:23

V utkání vloženého 33. kola Fortuna ČFL, které se hrálo ve středu 9. května v podvečer v Písku, se v roli hostujícího celku představil na jaře se trápící Králův Dvůr, jež má problémy se sbíráním bodů i koncovkou, což u Otavy potvrdil.

Písečtí hned po úvodním výkopu na soupeře vlétli a vytvořili si několikaminutový tlak, jehož hlavní postavou byl střílející Martin Held. Hráči Králova Dvora však byli v prvním poločase domácím zcela vyrovnaným soupeřem. Hosté drželi míč a především dirigent Jakub Balšánek hledal cesty, jak vyzrát na obranu píseckého FC. Velkým problémem Cábelíků ale byla finální fáze.

To na druhé straně neustával v aktivním ostřelování gólmana Krčka Martin Held, což se v 17. minutě žlutomodrým vyplatilo. Hostující gólman třetí střelu domácí čtrnáctky neudržel a Dušan Pinc pohotově uklidil míč do sítě - 1:0.

Na útočné polovině Králova Dvora bylo rušno po dvaceti minutách hry. Jakub Balšánek poslal centr na hlavu Michala Procházky, jenže ten míč nasměroval mimo tři tyče. A z další Balšánkovy pobídky z 28. minuty neprofitoval ani Josef Bouček. Ten zakončoval nohou, ale mířil stejně.

Zbytek úvodní pětačtyřicetiminutovky velké šance nenabídl a do kabin se tak šlo za stále pro obě strany otevřeného průběžného stavu 1:0.

Po návratu z šaten zopakovala domácí sestava nápor ze začátku utkání a ještě přidala na intenzitě. Obrana Cábelíků nevěděla, kam dřív skočit, přesto se jí podařilo zablokovat několik nebezpečných střel Písku. Odolávala však jen chvilku. Pouze do okamžiku, kdy se jeden z odražených balónů dostal na kopačky Tomáše Froňka - 2:0.

Nejlepší střelec kádru trenéra Rostislava Grossmanna mohl přidat další zásah o tři minuty později, kdy po špatné rozehrávce hostů a faulu na Filipa Řezáče odpískal rozhodčí Cihlář pokutový kop. Jenže tentokrát se vytáhl gólman Krček a Tomáši Froňkovi musela hlavou prolétnout vzpomínka na utkání v Benátkách nad Jizerou.

Jiří Krček pak ještě zlikvidoval pokus Martina Helda k tyči, ale v 57. minutě jen koukal, jak míč putující po ose Froněk - Milec - Froněk - Řezáč končí za jeho zády - 3:0. Třetí trefa žlutomodrých sebrala hráčům Králova Dvora poslední zbytky odhodlání. Od té doby se na hostující bránu valil jeden útok za druhým. Písečtí divákům nabízeli oku lahodící akce a průběh zbytku utkání s přehledem kontrolovali.


FC Písek - FK Králův Dvůr 3:0 (1:0)

Branky: 17. Pinc, 48, Froněk, 57. Řezáč. Rozhodčí: J. Cihlář - Szikszay, Langmajer. Delegát: Kořínek. ŽK: 0:3 (Krček, Šlapák, Balšánek). Diváků: 267.

Písek: Hajdušek - Benetka, Rendla, Holý, Hanzlík - M. Held (82. Grobár), J. Held, Milec (76. Kočí), Froněk (67. Hrachovec) - Řezáč (78. Voráček), Pinc (86. Skála).

Kr. Dvůr: Krček - Bohánek (46. Břížďala), Bouček (58. Novák), Hell, Zelenka, Kraus, Matas, Šebek, Balšánek (82. Růžička), Procházka, Šlapák (76. Bican).

Napsal(a) Petr Brůha | Foto Jan Škrle
 


 
Reklama