Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Třetiligové derby na Svépomoci pohledem trenérů Zemana a Žmolíka

 
pondělí, 6. května 2024, 12:05

Tábor – Třetí týden po sobě bylo v ČFL na programu jihočeské derby. Nejlépe z nich vyšel B-tým Táborska, který si poradil jak minulý víkend s Pískem (4:2), tak i v nedělním střetnutí s rezervou českobudějovického Dynama (3:0). Táborští prodloužili sérii neporazitelnost na úctyhodných jedenáct zápasů.

Lukáš Zeman (trenér Táborska B): „Kluci podali opravdu výborný výkon. Nám pomohl gól hned v první minutě. Dynamo mělo posléze šanci srovnat na 1:1, nás ale výborně podržel gólman Matoušek a ve zbytku zápasu už jsme byli lepším týmem. V naší hře bylo obrovské nasazení, viditelná touha zvítězit a nechyběla ani agresivita v osobních soubojích. K tomu jsme přidali i fotbalovost a naprosto zaslouženě jsme vyhráli. Myslím, že výsledek 3:0 odpovídá průběhu zápasu. Kromě té jedné šance jsme Dynamo do žádné jiné nepustili. Před našimi hráči smekám, všichni podali fantastický výkon.“

Dušan Žmolík (trenér Dynama B): „Utkání jsme nezvládli. Nevyšel nám hned začátek, kdy jsme si nepohlídali zdánlivě jednoduchou situaci a dostali jsme laciný gól. Pak jsme měli jedinečnou možnost vyrovnat, když jsme šli ze strany sami na gólmana, tuto šanci jsme ale nevyužili. Možná by se utkání vyvíjelo trochu jinak. Neřekl bych, že jsme na tom byli herně špatně, ale soupeř nás zkrátka do žádné větší šance nepustil a hru kontroloval. I když jsme se dokázali prokombinovat k bráně soupeře, v šestnáctce jsme byli hodně nepřesní a bránu jsme prakticky neohrozili. V tomto utkání jsme neměli nárok dát gól, a proto jsme nemohli proti Táborsku uspět.“

FC Silon Táborsko B – SK Dynamo ČB B 3:0 (1:0)

Góly: 2. Drchal, 60. Nešický, 89. Kubovský. Rozhodčí: Raplík – Papežík, Vykopal. ŽK: 1:3 (Schramhauser – Šimoník, Böhm, Němeček). Diváků: 365.

Táborsko B: Matoušek – Šplíchal, Brabec, Kopřiva, Schindler – Schramhauser (86. Špaček), Kopáček – Drchal (77. Praveček), Nešický, M. Novák – Koulousias (70. Kubovský). Trenér Zeman.

Dynamo B: Valenta – Pařízek, O. Novák, Němeček, Mašek (46. Faltus) – Malecha, Hák, Zíka – Polanský (64. Gantogtokh), Prášek (74. Bečvář), Šimoník (46. Böhm). Trenér Žmolík.         

Napsal(a) Michal Havelka | Foto Jan Škrle