Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

KP: Třebětice ztratily vedení v 93. minutě. Jankov stále čeká na první jarní gól ze hry

 
neděle, 5. května 2024, 18:08

Jihočeský kraj – Ve 23. kole krajského přeboru se dařilo vedoucí Hluboké. V předehrávce opět potvrdila, že nejenom defenzíva je její silnou zbraní a po zřejmě nejlepším domácím výkonu jara porazila Trhové Sviny 4:0. Mirovice v taháku kola využily výhodu domácího prostředí v derby se Semicemi. Kvalitní úroveň měl zápas v Oseku, kde domácí dokázali smazat dvougólové vedení Roudného, tři body si ale nakonec favorizovaná Malše přece jenom odvezla. Jankov prohrál a neskóroval ze hry ani v osmém jarním střetnutí, u rybníka Svět odolával téměř poločas, pak úřadovali Třeboňští. Třebětice měly početní výhodu, ale o premiérové vítězství v letošním roce přišly s Týnem ve třetí minutě nastavení. Střelci kola Tomáš Tauber, Martin Vlk a Filip Radosta vystřihli hattrick.

Lídr tabulky dominoval v páteční předehrávce. Hlubočtí uštědřili T. Svinům čtyřgólovou porážku. Hostující spartakovci stačili vzdorovat jen úvodní třicetiminutovku. „Půl hodiny jsme se drželi, ale pak přišel zbytečný faul a první penalta. Za pár minut se pískala další a bylo po nadějích. Prostřídali jsme, abychom se trošku šetřili na středeční náročné utkání v Roudném,“ řekl Jihočeskému fotbalu svinenský útočník Lukáš Gažák. Domácí Tomáš Tauber proměnil dvě penalty a hatrick završil v 72. minutě. Jednou se prosadil Jakub Píša (34), nejstarší muž hlubocké skvadry, která udržela posedmnácté (!) čisté konto. Ohlasy obou trenérů přinášíme zde.

Okresní derby mezi Mirovicemi a Semicemi vyznělo lépe pro domácí. V první půli aktivnější hosté ze Semic měli ke gólu o něco blíž. Na začátku druhého poločasu však byly iniciativnější Mirovice a dokázaly také vstřelit vedoucí branku, když se po rohovém kopu prosadil Ondřej Kocourek. Domácí se potom nikam nehnali a trpělivě čekali na svou příležitost. Ta přišla sedm minut před koncem utkání. Hosté prohráli hlavičkový souboj uprostřed hřiště a Mirovičtí vyrazili po levé straně do rychlého kontru. Domácí hráč našel přihrávkou pod sebe na penaltě volného Matěje Štochla a ten definitivně rozhodl o výhře Mirovic 2:0. „První poločas byl z naší strany jeden z nejhorších, co jsem u mužstva zažil,“ poznamenal domácí kouč Michal Čadek s tím, že domluva o přestávce padla na úrodnou půdu. „Čejdík si vzal do brány velmi slušnou formu. Podržel nás po celé utkání, v jeho věku klobouk dolů,“ dodal na konto 45letého mirovického odchovance.

Fotbalisté Protivína potvrdili solidní jarní formu i v Rudolfově, který zatím marně hledá podzimní formu. Hosté si pomohli brzkým gólem Patrika Hrachovce. V první půli se hrál vyrovnaný duel, gól už ale do přestávky nepadl. Protivínu vyšel vstup také do druhého poločasu, Říha prostrčil míč Tomáši Zemanovi a ten hokejovým blafákem překonal rudolfovského Teringla podruhé. Domácí se snažili se zápasem něco udělat a během patnácti minut využili pět střídání. Bylo to ale málo platné, Protivín byl lepším týmem a své vedení potvrdil gólem z penalty, kterou proměnil Jaromír Vorel. Rudolfovští sympaticky bojovali až do konce a pět minut před koncem korigoval na 1:3 po rohu Tomana Štěpán Prokeš. „Povedly se nám vstupy do obou poločasů, a to rozhodlo,“ zmínil protivínský kouč Miroslav Říha.

Roudné začalo v Oseku velice dobře a po rychlých brankách Viktora Kadlece a Martina Vlka vedlo již ve dvacáté minutě 2:0. Jak snadno nabyli malšané dvougólový náskok, tak snadno o něj přišli. Fotbalistům Oseku stačilo sedm minut, aby vyrovnali na 2:2. Krátký výpadek hostů využili k vyrovnávacím trefám David Říský a Sebastian Hosnedl. Roudné si ale těsně před pauzou vzalo vedení zpět, když podruhé v utkání skóroval Vlk. Ve druhém poločase padla už jen jedna branka. Svůj výborný výkon korunoval v 74. minutě Vlk a svým třetím gólem zvýšil na 4:2 pro hosty. Roudné bylo až na krátký výpadek v prvním poločase lepším mužstvem a zaslouženě si odvezlo tři body. „Osek má výborné mužstvo a není jednoduché na jeho hřišti vyhrávat,“ byl za vítězství rád trenér Malše Pavel Cepák. „Škoda, že neplatil náš třetí gól, závěr mohl být ještě zajímavý. Každopádně soupeř potvrdil svou kvalitu a vyhrál zaslouženě,“ uvedl osecký kormidelník Jindřich Dejmal.

Jiskra Třeboň byla v utkání s posledním Jankovem vysokým favoritem a tuto roli také potvrdila vysokou výhrou 5:0. Třeboni ale trvalo poměrně dlouho, než se poprvé gólově prosadila. Hráči Jankova v první půli stačili s domácími běhat a zachytávat jejich náběhy. Pět minut před pauzou se ale Jiskra prosadila, když Filip Radosta dal vedoucí gól. Druhý poločas už byl jasnou záležitostí domácí Jiskry a bylo jen otázkou času, kolik gólů svému soupeři nastřílí. „Možná by nám pomohla nějaká náhodná branka, jakmile ale dostaneme dva a více gólů, hraje se nám těžko,“ řekl Jihočeskému fotbalu trenér Jankova Martin Kročák. Druhý gól dal Štěpán Candra v 72. minutě, za pět minut střílel za Skálova záda kapitán Jan Matoušek. Ke dvěma autorům hatricků v tomto kole přibyl také s chutí hrající třeboňský Filip Radosta. „Ve druhém poločase už jsme dominovali,“ byl spokojen třeboňský kouč Karel Bicenc. 

Fotbalisté Třebětic chtěli poprvé doma pod novým trenérem Zdeňkem Koutným proti Týnu konečně vyhrát, opět se jim to ale nepodařilo a s Olympií brali jen bod. O výhru Třebětičtí přišli těsně před závěrečným hvizdem a museli se spokojit jen s remízou. Domácí měli v prvním poločase převahu, kterou vyjádřili ve 33. minutě trefou Vojtěcha Švarce, pojistku v podobě druhého gólu však Třebětice nepřidaly. Po přestávce se Týn zlepšil a domácí naopak znervózněli. „Motákům“ nepomohlo ani vyloučení hostujícího špílmachra Vladimíra Dobala po dvou žlutých kartách za kritiku rozhodčího v 69. minutě. „Paradoxně nám to uškodilo. Začali jsme se strachovat o výsledek, bránili jsme a v posledních vteřinách jsme dostali vyrovnávací branku,“ litoval domácí asistent trenéra Petr Kelbler. Olympie díky remíze udržela svého rivala v tabulce pod sebou. Přes dvacet minut v oslabení hrající Olympie vsadila na konci vše na jednu kartu a ve třetí minutě nastavení zaznamenal kýžený vyrovnávací gól střídající Jan Mezera. „První půle patřila domácím, druhá nám, bod z úzkého, ale pěkného hřiště bereme,“ cenil si remízy týnský kouč Roman Hřib.

Milevsko mělo v utkání s Dražicemi výborný nástup a už od 12. minuty vzduchotechnici vedli po gólu Ondřeje Součka 1:0. Pak ovšem přišel prudký liják a rozhodčí zahnal oba týmy do kabin. Vodní sprška prospěla spíše Dražicím, neboť hosté hned po návratu na trávník vyrovnali zásluhou Matyáše Stuchlíka přímo z rohu na 1:1. To domácím vzalo vítr z plachet, a i když byli herně lepší, další gól už do poločasu nepřidali. Hned na začátku druhé půle se ale Milevsko prosadilo a gól na 2:1 dal v 51. minutě Adam Kotrba. Pak se ovšem Milevští začali strachovat o výsledek, hosté začali nakopávat balóny do domácího vápna a brankář Neužil musel být ve střehu. Domácím se ale zároveň otevíral prostor pro rychlé brejky. „Měli jsme snad čtyři tutovky, nebyli jsme ale schopni naše vedení pojistit a o výhru jsme se zbytečně báli až do konce,“ řekl k zápasu milevský kouč Tomáš Smrčina.

Osmizápasová domácí šňůra bez porážky skončila. Strakoničtí fotbalisté podlehli v nedělní podvečer Na Křemelce Olešníku 0:2. Hosté se díky vítězství vrátili na druhé místo, které dočasně opustili po sobotní výhře Roudného v Oseku. „Naše domácí série skončila, nutno ale podotknout, že jsme prohráli s velmi kvalitním týmem,“ uznal sportovně trenér Strakonic Přemysl Šroub. Olešník byl od začátku lepší na balónu a brzy vedl po brance Jakuba Kaláška. Strakonice se ve druhém poločase snažily o vyrovnání, vypracovaly si tři velmi dobré šance, konto olešnického gólmana však zůstalo čisté. Tečku za utkáním udělali v závěrečné desetiminutovce hosté. Domácí ve snaze o vyrovnání otevřeli obranu a z brejku pečetil vítězství Olešníku Jakub Martinec.  

Výsledky 23. kola krajského přeboru


TJ Hluboká nad Vltavou – TJ Spartak Trhové Sviny 4:0 (2:0)

Góly: 31. (pen.), 34. (pen.) a 72. Tauber, 61. Píša. Rozhodčí: Kollmann - Herzog, Vejčík. Bez karet. Diváků:150.


SK Mirovice – FC AL-KO Semice 2:0 (0:0)

Góly: 50. Kocourek, 83. M. Štochl. Rozhodčí: Frček - Brych, Smola. ŽK: 1:1 (Král - Sádlo). Diváků: 170.


SK Rudolfov – FK Protivín 1:3 (0:1)

Góly: 85. Prokeš – 2. Hrachovec, 49. Zeman, 73. (pen.) Vorel. Rozhodčí: Leiš - Barva, Votava. ŽK: 2:4 (Dvořák, Pouzar - Petr, Říha, Štěpka, Sháněl). Diváků: 84.


TJ Osek – TJ Malše Roudné 2:4 (2:3)

Góly: 22. D. Říský, 27. Hosnedl - 20., 42. a 74. Vlk, 4. Kadlec. Rozhodčí: Smola - Kaštánek, Pravda. ŽK: 3:2 (Kuneš, Hoch, Matěj Čapek - Vogl, Zíka). Diváků: 150.


TJ Jiskra Třeboň – SK Jankov 5:0 (1:0)

Góly: 40., 83. a 89. Radosta, 72. Sandra, 77. Matoušek. Rozhodčí: Votava – Nedvěd, Mrosko. ŽK: 0:1 (Tejko). Diváků: 150.


FK Třebětice – FK Olympie Týn nad Vltavou 1:1 (1:0)

Góly: 33. V. Švarc – 90. (+3) Mezera. Rozhodčí: Barva – Kollmann, Bartůněk. ŽK: 2:5 (Habr, Trávníček – Dobal 2, Gutwirth, Mravec, Houska). ČK: 0:1 (69. Dobal). Diváků: 210.


FK Junior Strakonice – FK Olešník 0:2 (0:1)

Góly: 24. Kalášek, 84. Martinec. Rozhodčí: Kaštánek – Boček, Šťastný. Bez karet. Diváků: 152.


FC ZVVZ Milevsko – TJ Dražice 2:1 (1:1)

Góly: 12. Souček, 51. Kotrba - 21. M. Stuchlík. Rozhodčí: Ct. Novotný – Krčín, Vican. ŽK: 1:3 (Petřík – M. Stuchlík, Veselý, J. Stuchlík). Diváků: 99.

Napsal(a) Redakce | Foto Petr Vlasák