Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Domažlická obrana kapitulovala u Otavy až v závěru. Body putovaly na Chodsko

 
sobota, 4. května 2024, 09:32

Písečtí fotbalisté ani v šestém utkání nezvítězili. Znovu doplatili na mizernou koncovku, proti druhým Domažlicím stačili z řady šancí využít až tu poslední. V následujícím kole čeká Nouskovi svěřence další silný protivník, vedoucí béčko Slavie Praha.

Před samotným výkopem zápasu byla minutou ticha uctěna památka nedávno zesnulého Milana Slabého, bývalého hráče Spartaku Písek.

Písek podal proti favoritovi výkon, za nějž se nemusí stydět. Minimálně bod by si jistě zasloužil, ale neproměnil několik výborných šancí, a naopak hosté z minima vytěžili maximum.

Domažlice (v sestavě s několika exviktoriány) skórovaly hned ze své první vážnější příležitosti. Obrana Písku nedokázala odvrátit dlouhý aut do vlastního pokutového území a Petr Došlý zblízka překonal Tomáše Lercha – 0:1.

Ve 32. minutě se v podobné střelecké pozici ocitl na druhé straně písecký Voráček, ten ale své zakončení mezi tři tyče nenasměroval. Jestliže v prvním poločase měli mírně navrch hosté z Domažlic, ve druhé půli už byl jasně lepší Písek.

V 59. minutě byl blízko vyrovnání Štěpán Koreš, domažlického brankáře ale z bezprostřední blízkosti nepřekonal. Písek se hnal za vyrovnáním, v 85. minutě ale písecká obrana nezastavila Martina Filla a ten z téměř nulového úhlu přeloboval gólmana Lercha – 0:2.

Pro domácí to byla velká rána, alespoň čestného úspěchu se ale Písečtí zaslouženě dočkali. Ve třetí minutě nastavení se po rohovém kopu trefil hlavou František Belej a korigoval na konečných 1:2.

Milan Nousek (trenér Písku): „V první půli byl soupeř aktivnější, i tak jsme ale měli dost šancí na to, abychom v poločase neprohrávali. Bohužel jsme po nedorozumění v obrané fázi darovali Domažlicím gól. Do druhého poločasu jsme vstoupili výborně, byli jsme aktivní, připravovali jsme si šance, ty ale zůstaly nevyužity. Naopak z takového nepovedeného centru jsme dostali druhý gól, a to rozhodlo. Za druhý poločas jsme si ale minimálně bod určitě zasloužili, protože v druhých pětačtyřiceti minutách jsme byli lepší. Na všechno se ale nyní strašně nadřeme. Věřím však, že když budeme pokračovat v tomto nastavení a budeme bojovat, štěstí se na naši stranu přikloní a zase začneme sbírat body.“

FC Písek – TJ Jiskra Domažlice 1:2 (0:1)

Góly: 90.+3 Belej – 16. Došlý, 85. Fillo. Rozhodčí: Švorc – Hlaváček, Glogar. ŽK: 2:4 (Běloušek, Lerch – Teršl, Horváth - trenér, Procházka, Čihák). Diváků: 320.

Písek: Lerch – Vokurka, Běloušek, Bartizal (10. Baďura), Štěch – Kalousek, Dohnal, Koreš, Pech (46. Arzberger) – Belej, Voráček. Trenér Nousek.

Napsal(a) Michal Havelka | Foto Jan Škrle