Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Táborští pokračují v jarní krasojízdě třetí ligou. Dynamáci padli s Povltavskou a přišli o brankáře

 
pondělí, 29. dubna 2024, 14:10

Č. Budějovice/Tábor – Béčko českobudějovického Dynamo nečekaně podlehlo neoblíbenému soupeři Povltavské FA. Na gól expíseckého Ondřeje Bicence už nenašlo odpověď a pět minut nato inkasovalo potřetí. Černobílým se zranil brankář Andrew, který si výbornými výkony říkal o nominaci mezi tyče ligového A-týmu a po operaci malíčku bude pět týdnů chybět. Písek během necelého týdne odehrál druhé regionální derby. V Táboře sice dvakrát dotahoval, ale v závěru střílel góly jen rozjetý B-tým Táborska, který stále hledá přemožitele v odvetné části. Nadcházející neděli vyzve na Svépomoci v ostře sledovaném utkání rezervu Dynama.

SK Dynamo Č. Budějovice B – Povltavská FA 1:3 (0:1)

Góly: 76. Polanský – 29. Novák, 78. Bicenc, 83. Jakobovský. Rozhodčí: Černý – Švorc, Andras. ŽK: 2:2 (Šimoník, Polanský – Mareš, Dvořák). Diváků: 260.

Dynamo B: Andrew – Pařízek, Čoudek, Novák, Němeček – Hák, Malecha, Bečvář – Zajíc (67. Mašek), Polanský, Šimoník. Trenér Žmolík.

Dušan Žmolík (trenér Dynama B): „Soupeř v prvním poločase neměl moc šancí, přišel ale úsek, kdy si nějaké vytvořil a jednu z nich proměnil ve vedoucí gól. Předtím jsme měli několik příležitostí my, z toho jednu obrovskou, skórovat jsme ale nedokázali. To byl hlavní důvod, proč jsme zápas nezvládli. Povltavská je soupeř, který se na nás umí zřejmě dobře připravit, protože jsme s ní ještě nebodovali. S Povltavskou se nám hraje těžko, tentokrát jsme ale byli k bodovému zisku asi nejblíže. Když jsme vyrovnali na 1:1, všichni jsme věřili, že zápas otočíme. Vzápětí jsme si ale nepohlídali jednu situaci a hosté si vzali vedení zpět. Po standardní situaci si pak ještě soupeř své vítězství pojistil a pět minut před koncem už byly naše šance minimální.“


FC Táborsko B – FC Písek 4:2 (2:1)

Góly: 20. J. Matoušek, 43. Schramhauser, 77. Kubovský, 83. (pen.) Kopřiva – 38. Pech, 70. Baďura. Rozhodčí: Lovětínský – Havlík, Janíček. ŽK: 0:1 (Sajtl). Diváků: 350.

Táborsko B: Kerl – Šplíchal, Brabec, Kopřiva, Mach (61. Praveček) – Osmančík (92. Javorek), Schramhauser (92. Novák), Kopáček (71. Špaček), Schindler – J. Matoušek (71. Kubovský), Nešický. Trenér Zeman.

Písek: Lukeš – Vokurka, Běloušek, Bartizal, Arzberger (46. Voráček) – Koreš, Pech – Štěch, Dohnal (46. Baďura), Sajtl – Belej (83. Maroušek). Trenér Nousek.

Lukáš Zeman (trenér Táborska B): „V prvním poločase jsme hráli přesně to, co jsme chtěli. Kromě prvních pěti minut, které patřily Písku, jsme byli aktivní a dobře jsme napadali. Ve zbytku poločasu jsme byli lepším týmem, vytvářeli jsme si šance a je jen škoda, že jsme je nezužitkovali. Po gólu na 1:0 jsme mohli přidat další a zápas dohrát v klidu, bohužel se tak ale nestalo. Místo toho jsme si nechali dát z ojedinělé akce Písku vyrovnávací gól. Naštěstí se nám ale podařilo ještě před přestávkou dát branku na 2:1. Ve druhém poločase jsme chtěli navázat na výkon z první půle, jenže v prvních dvaceti minutách přišel útlum. Až po prostřídání se nám náš výkon podařilo oživit a posledních zhruba dvacet pět minut se zase hrálo v naší režii. Až na konci se nám podařilo přidat ještě další dva góly, které ale měly padnout už v prvním poločase. Písek však nebyl, zvlášť v derby, jednoduchým soupeřem, a jsme rádi, že jsme po posledních třech domácích remízách konečně bodovali naplno. Kluky musím až na výpadek ve druhé půli pochválit, protože zvlášť v prvním poločase předváděli skvělý fotbal.“

Milan Nousek (trenér Písku): „Byl to zajímavý zápas. My jsme bohužel už během předzápasové rozcvičky řešili problém, neboť se nám zranil Kašpar, který v předešlých zápasech podával velmi dobré výkony. To pro nás bylo těsně před zahájením zápasu mírné oslabení. Postihla nás nepříjemná věc, přesto jsme do utkání vstoupili velice dobře. Měli jsme i dvě šance. V prvním případě jsme trestuhodně netrefili branku, podruhé domácí zachránil výborným zásahem brankář. Tyto příležitosti jsme nevyužili, místo toho jsme pak byli zakřiknutí a obdrželi jsme gól. Dokázali jsme sice vyrovnat, ale těsně před přestávkou jsme inkasovali na 2:1. Také vstup do druhého poločasu jsme měli slušný, znovu jsme vyrovnali, avšak po našich individuálních chybách jsme soupeři opět umožnili dostat se do vedení. Znovu jsme se pokoušeli o vyrovnání, místo toho jsme ale v závěru inkasovali z penalty čtvrtý gól.“

Napsal(a) Redakce | Foto FC SILON Táborsko