Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Béčko Táborsko oplatilo v derby Písku podzimní porážku

 
pondělí, 29. dubna 2024, 07:37

Tábor – Po týdnu se hrálo další třetiligové derby. Táborské rezervě se na jaře nadmíru daří a devítizápasovou šňůru bez porážky chtěla prodloužit i proti Písku, který naopak v poslední době podává nevyrovnané výkony. Favoritem byli v posílené sestavě domácí a také to na trávníku táborského stadionu na Svépomoci potvrdili.

Písečtí zahájili utkání náporem, Táborsko však brzy srovnalo krok a ve 20. minutě šlo do vedení, když centr z pravé strany prodloužil hlavou do písecké sítě pendl Jakub Matoušek – 1:0. Písku se sice podařilo ve 38. minutě vyrovnat zásluhou Adama Pecha, jenž dorazil do brány přihrávku Beleje – 1:1.

Do kabin však odcházeli spokojenější domácí, kteří si v první půli vzali poslední slovo. Dvě minuty před pauzou napřáhl z velké dálky Patrik Schramhauser a jeho projektil skončil u pravé tyče Lukešovy brány – 2:1.

V úvodu druhého poločasu bylo aktivní Táborsko, pak ale převzal iniciativu Písek a výsledkem jeho tlaku byla série nebezpečných rohových kopů. V 71. minutě už se Písečtí dočkali vyrovnávací branky. Po pěkné kombinaci před vápnem dostal přihrávku Rostislav Baďura, kousek za hranicí pokutového území vystřelil a míč skončil v síti – 2:2.

Z vyrovnávací branky se ale hosté radovali jen krátce. O šest minut později založili hráči Táborska na vlastní polovině rychlou přímočarou akci, na jejímž konci byl Jakub Kubovský a ten poslal svůj tým potřetí v zápase do vedení – 3:2.

Na tuto branku již Písečtí zareagovat nedokázali a domácí naopak své vítězství pojistili čtvrtým gólem. V 88. minutě byl po rohovém kopu ve vápně faulován jeden z domácích hráčů a Jakub Kopřiva dal z penalty na konečných 4:2.

Táborští na Svépomoci neprohrávají a platilo to i v nedělním derby. „Písek však nebyl, zvlášť v derby, jednoduchým soupeřem, a jsme rádi, že jsme po posledních třech domácích remízách konečně bodovali naplno. Kluky musím až na výpadek ve druhé půli pochválit, protože zvlášť v prvním poločase předváděli skvělý fotbal,“ řekl Jihočeskému fotbalu táborský trenér Lukáš Zeman. Písek nevyhrál ani v pátém střetnutí po sobě. „Dokázali jsme dvakrát vyrovnat, avšak po našich individuálních chybách jsme soupeři opět umožnili dostat se do vedení. Znovu jsme se pokoušeli o vyrovnání, místo toho jsme ale v závěru inkasovali z penalty čtvrtý gól,“ uvedl k derby písecký kouč Milan Nousek.

FC Táborsko B – FC Písek 4:2 (2:1)

Góly: 20. Matoušek, 43. Schramhauser, 77. Kubovský, 83. Kopřiva (pen.) – 38. Pech, 70. Baďura. Rozhodčí: Lovětínský – Havlík, Janíček. ŽK: 0:1 (Sajtl). Diváků: 350.

Táborsko B: Kerl – Šplíchal, Brabec, Kopřiva, Mach (61. Praveček) – Osmančík (92. Javorek), Schramhauser (92. Novák), Kopáček (71. Špaček), Schindler – J. Matoušek (71. Kubovský), Nešický. Trenér Zeman.

Písek: Lukeš – Vokurka, Běloušek, Bartizal, Arzberger (46. Voráček) – Koreš, Pech – Štěch, Dohnal (46. Baďura), Sajtl – Belej (83. Maroušek). Trenér Nousek.

Napsal(a) Michal Havelka | Foto Jan Škrle