Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Soběslav útočí na medailovou příčku, Č. Krumlov propadl s rezervou Domažlic a zkomplikoval si naděje na záchranu

 
neděle, 28. dubna 2024, 08:15

Čechy – Krumlovský Slavoj se po domácí porážce s béčkem Domažlic propadl na předposlední příčku divize a výrazně si ztížil záchranářské plány. J. Hradec nezvládl zápas v dalekých Mariánkách. I přes slibný dvougólový náskok se neubránil náporu domácích a pětikrát inkasoval. Do sestupových vod se namočily Katovice, které nebodovaly počtvrté v řadě. Vedoucí Petřín Plzeň sice potrápily, ale zlomil je zbytečný vlastní gól po rohu. Radost udělal fanouškům jihočeského fotbalu pouze výsledek z Doubravky, kde Soběslavští vyhráli poprvé v historii. Vaněk parádním volejem nejprve vyrovnal a v posledních minutách rozhodl o importu bodů ze západočeské metropole Dumbrovský.

Výsledky a ohlasy ze zápasů 24. kola divize A


FK Slavoj Český Krumlov - TJ Jiskra Domažlice B 1:4 (0:0)

Góly:  69. Parakhnenko - 62., 71. a 90. Velfl, 83. Červený. Rozhodčí: Budil - Koranda, Cigáň. ŽK: 2:1 (J. Matuška, Polanský - Kašpar). Diváků: 121.

Č. Krumlov: Beránek – Š. Šindelář, Kabele, Švec, Trmal – Gelnar – Kordík (78. Trapl), Matějček (65. Kubát), J. Matuška, O. Matuška (55. Parakhnenko) – Polanský. Trenér Šváb.

Zdeněk Šváb (trenér Č. Krumlova): „Do zápasu jsme vstoupili aktivně, byli jsme však zbytečně nervózní. Balón nás neposlouchal a prvním dotykem jsme se tak dostávali do těžkých pozic. V tomto duchu probíhal celý první poločas. Byl to bojovný zápas, hrálo se ale jen od vápna k vápnu a oba týmy vyslaly na bránu v první půli po jedné střele. Utkání se rozhodlo ve druhém poločase. Na útočné polovině jsme špatnou nahrávkou ztratili balón, soupeř přešel do rychlého kontru a dal nám gól na 0:1. I když jsme stačili rychle vyrovnat, za tři minuty jsme udělali další chybu a pak už to šlo s námi z kopce. Otevřeli jsme hru, protože jsme potřebovali bodovat a poslední dva góly jsme dostali do otevřené obrany. Ještě nás čeká sedm zápasů a určitě se o to porveme. Hodně nám ale chybí Radek Bauer, to je alfa a omega našeho výkonu.“


FC Viktoria Mariánské Lázně - FK Jindřichův Hradec 1910 5:2 (1:2)

Góly: 47. a 57. Trojanec, 31. Pěček, 65. Kopolka, 67. Holub - 17. Votava, 28. Škrleta. Rozhodčí: Hes - Lafek, Schveinert. ŽK: 1:0 (82. Skála). Diváků: 200.

J. Hradec: Vondrák – Licehamr, Plucar, Rejthar, Hauser – Škrleta (69. Žilák), R. Mischnik (80. Cypra), M. Mischnik (69. Pacholík), Petr, Rezek (56. Didek) – Votava. Trenér Lukáč.

Roman Lukáč (trenér J. Hradce): „Byl to zápas dvou rozdílných poločasů. Do utkání vstoupili aktivně domácí podle očekávání a zahrávali sérii rohových kopů. Pak se ale hra vyrovnala a my jsme se dostali do dvougólového vedení. Utkání jsme měli pod kontrolou, bohužel jsme ale vyrobili velkou hrubici a domácí ještě do poločasu snížili. O přestávce jsme se v kabině hecovali, druhý poločas jsme ale odehráli katastrofálně. Takhle už nesmíme nikdy hrát. Musíme se dát dohromady, abychom získali ještě nějaké body potřebné k záchraně.“


SK Senco Doubravka - FK Spartak Soběslav 1:2 (1:1)

Góly: 15. Pinc - 36. Vaněk, 87. Dumbrovský. Rozhodčí: Hoch - Jati, Hányš. ŽK: 1:1 (Zajíček - Boucník). Diváků: 100.

Soběslav: Červenec – Račák, Kubart, Boháč, Zeman – Pavlík (79. Macák), Boucník, Hoffmann (88. Bouchal), Vaněk – Hájek (66. Pravda), Dumbrovský. Trenér Hajič a Florián.

Radek Hajič (trenér Soběslavi): „Bojujeme o třetí místo a získali jsme důležité tři body. Udělali jsme si hezký víkend a domů jsme jeli ve veselé náladě. Myslím, že jsme si vyhrát zasloužili. Sice jsme první gól domácím darovali po nedorozumění brankáře se stopery, zhruba od dvacáté minuty až do konce už jsme ale byli lepším týmem. Zápas jsme zaslouženě otočili, ale mohli jsme rozhodnout dříve než v 85. minutě. Dumbrovský šel dvakrát sám na bránu a obrovskou šanci měl také Pavlík, přičemž domácím jsme skoro nic nedovolili.“


SK Otava Katovice - SK Petřín Plzeň 0:2 (0:1)

Góly: 37. vlastní (Vonášek), 59. Provod. Rozhodčí: Wulkan - Vojáček, Hrivík. ŽK: 3:3 (Kotrba, Sigmund, Sládek - Vodrážka, Bednář, Heller). Diváků: 276.

Katovice: Provazník – Sigmund, Brabec, Michal Kynkor, Motl – Kotrba (63. Souhrada), Vonášek – Štěch (63. Požárek), Martin Kynkor, D. Bálek (78. Sládek) – Uher. Trenér Vašica.

Luboš Vašica (trenér Katovic): „První poločas byl z naší strany velmi dobrý. Byl vyrovnaný, bohužel jsme si ale dali vlastní gól po dobře kopnutém rohovém kopu. Ten roh byl přitom úplně zbytečný, protože jsme neuhráli balón v lajně a byl z toho inkasovaný gól. Vzápětí jsme nedali stoprocentní šanci a poločas skončil 0:1. Věděli jsme, že proti tak silnému soupeři to budeme mít ve druhém poločase těžké. Chtěli jsme dát do hry víc agresivity a zároveň neinkasovat další gól. Bohužel tento záměr nám nevyšel, když po naší chybě u lajny přišel centr do našeho vápna a nepohlídaný hráč nám dal gól na 0:2. Pak už to byl z naší strany zmar, v naší hře byla spousta nepřesností a ztracených balónů. Prakticky jsme si vytvořili už jen jednu takovou pološanci, a to bylo málo. Myslím si, že tento zápas rozhodlo nasazení, individuální dovednosti a větší důraz soupeře.“

 
 
Napsal(a) Redakce | Foto Jan Klein