Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Derby v ČFL nemělo vítěze, akademie Táborska potvrdila jarní neporazitelnost

 
pondělí, 22. dubna 2024, 15:23

Čechy – Ve 23. kole České fotbalové ligy došlo na jihočeské derby, v němž Písek přivítal doma Dynamo České Budějovice B. Písek měl o něco blíže k zisku tří bodů, neproměnil penaltu, derby ale nakonec vítěze nemělo. Také duel Táborska s béčkem Bohemians skončil nerozhodně. Táborsko třikrát prohrávalo, pokaždé ale dokázalo srovnat krok a po uplynutí devadesáti minut svítil na ukazateli skóre výsledek 3:3.

FC Písek – SK Dynamo Č. Budějovice B 2:2 (1:1)

Góly: 21. Dohnal, 83. Bartizal – 36. Sliacký, 69. Mašek. Rozhodčí: Štípek – Hlaváček, Andras. ŽK: 3:3 (38. Štěch, 59. Koreš, 89. Běloušek – 25. Andrew, 63. Mašek, 76. Hák). Diváků: 300.

Písek: Lerch – Vokurka, Běloušek, Bartizal, Kašpar, Štěch (84. Sajtl), Dohnal, Pech, Kalousek, Belej, Koreš. Trenér Nousek.

Dynamo B: Andrew – Pařízek, Čoudek, O. Novák, Šimoník – Malecha, Böhm (16. Mašek, 87. Smejkal, 91. Faltus), Hák – Polanský, Bečvář, Sliacky. Trenér Žmolík.

Milan Nousek, trenér Písku: „Zápas byl rozehraný možná na tři body. Myslím, že opticky jsme měli převahu, ale nedotáhli jsme úplně šance, které jsme si vytvořili, což byla škoda. Neproměnili jsme penaltu za stavu 1:0 a to možná trochu ovlivnilo kluky. Měli jsme dostatek gólových příležitostí, ale to se nám nepovedlo, bohužel. Nakonec remíza je asi spravedlivá, ač si musíme přiznat, že podle momentálního rozpoložení Dynama, tak je vidět, do čeho kopnou, i když toho bylo dost málo, do čeho kopli, tak nám vletělo do brány. Jdou si za tím, jsou takhle nastavení. My jsme to potřebovali urvat nějakým způsobem. Začátek byl skvělý, pak se to, bohužel, zase obrátilo proti nám, ale jsem rád, že kluci ukázali, že si za tím jdou a srovnali alespoň na 2:2. Bod bereme.“

 Dušan Žmolík, trenér Dynama B: „Byl to těžký zápas. Hráli jsme tak, že jsme si asi nezasloužili vítězství. Nebylo to z naší strany úplně ideální. Ani první, ani druhý poločas. O přestávce jsme si řekli, že vzhledem k vývoji první půle jsme museli děkovat za stav 1:1. Domácí měli lepší situace, kopali penaltu, kterou zneškodnil náš brankář. Z první půle jsme nemohli vytřískat nic moc víc. Ve druhém poločase oba mančafty si šly pro body, hnali to dopředu oni i my. Nám chyběla větší kvalita k tomu, abychom to zlomili. Potom jsme dostali gól po nezvládnuté standardní situaci. Dneska si zasloužily bod oba mančafty. Chtěli jsme hrát naši hru, ale prostě se nám nedařilo. Možná jsme byli trochu zbrklí. Nevím, jak to derby doléhá na kluky, protože tam byla spousta zbrklých věcí, které normálně neděláme a přinášelo nám to ztráty. Kluci z obou týmů se znají, je to vyhecované, jede se na doraz. Viděli jsme, že kluci se dokopali, i když to nebylo zákeřné, a spousta z nich si odnesla šrámy. Šli si to rozdat a my se s tím fotbalově nepopasovali úplně dobře.“


Bohemians Praha 1905 B – FC Táborsko akademie

Góly: 30. a 75. Damašek, 10. Liška – 24. Mach, 39. Šplíchal, 78. Praveček. Rozhodčí: Hoch – Coufal, Melničuk. ŽK: 1:2 (Farkaš – Skopec, Nešický). Diváků: 100.

Táborsko B: Kerl – Šplíchal, Skopec, Sojka, Schindler – Kopřiva, Javorek – Mach, Nešický, Kubovský (73. Praveček) – Matoušek (83. Koulousias). Trenér Zeman

Lukáš Zeman (trenér Táborska B): „Celkově kluci odehráli v prvním poločase výborné utkání. V první půli jsme byli hodně nebezpeční před bránou a vytvořili jsme si i další šance, které volaly po tom, abychom je proměnili. Ve druhém poločase jsme byli herně lepší a soupeře téměř k ničemu nepustili. Soupeři jsme dovolili jednu střelu, ze které dal gól, jinak jsme ale zápas měli pod kontrolou. Byli jsme ale méně nebezpeční ve vápně. Drželi jsme sice balón, do šancí jsme se ale tolik nedostávali. Pozitivní je, že jsme třikrát prohrávali, ale pokaždé jsme se dokázali do zápasu vrátit. Bod z venku je super. Cenné je i to, že jsme prodloužili sérii zápasů bez porážky.“ 

Napsal(a) Redakce | Foto Jan Škrle
 


 
Reklama