Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Další bodová ztráta Chýnova, remizoval doma se Slavií Č. Budějovice

 
úterý, 16. dubna 2024, 12:42

Chýnovští se opět trápili až neuvěřitelným způsobem v koncovce a obětavě bojující soupeř si odvezl jeden bod za remízu 1:1.

Ještě před začátkem utkání poblahopřáli domácí funkcionáři dlouholetému trenéru chýnovské mládeže Karlovi Sedlatému k jeho životnímu kulatému jubileu, šedesátinám. Předali mu dárkový koš. Navíc mu jeho mladí svěřenci, oblečení v klubových chýnovských dresech, předali na hrací ploše poukaz na pobyt v Edenu a fotoknihu.

Na překrásně připraveném trávníku patřil začátek zápasu překvapivě hostům. Už ve 2.min. sám před domácím gólmanem Průšou minul míč Lhoták, zakrátko Průša vychytal Pancíře, ale v 15.min. se již slávisté dostali do zaslouženého vedení, když právě Pancíř proměnil rychlý protiútok Lhotáka ve vedoucí branku hostů, 0:1.

Domácí celek částečně probral z letargie a ve 20.min. dobře hrajícího Havlíka vychytal ve stoprocentní šanci Daniel Havlíček, posila z Roudného (syn bývalého ligového brankáře Dynama ČB Romana Havlíčka, jenž je odchovancem chýnovské kopané).

Ve 22.min. zahrával Táborský trestný kop a hlavička Lhotáka šla jen těsně vedle Průšovy branky. Ve 29.min. se ocitl na druhé straně v gólové šanci po další akci Havlíka Široký, ale jeho pokus vytěsnil výborný Havlíček nad břevno. K vidění byl vyrovnaný duel s několika šancemi na obou stranách, ale do šaten odcházeli spokojenější určitě hosté.

Do druhé půle však vstoupil domácí celek daleko lépe a prakticky celých 45 minut se hrálo převážně na polovině hostů. Zde jsou největší šance domácích. V 51.min. po skvělém centru Havlíka hlavičkoval na malém vápně zcela volný Doubrava, ale našel znovu jen náruč Havlíčka. Hned o minutu později trefil v další vyložené gólové šanci Široký jen tyč a ve slušně zaplněných ochozech se domácí fandové chytali za hlavy…

V 58.min. ale mohlo uhodit i na druhé straně, to když Průša vychytal Pancíře. V 62.min. unikl po levé straně střídající F. Zadražil, nahrál před branku volnému Širokému, ale tomu nebylo v neděli souzeno skórovat. Z následného rohu zahrávaného J. Rabiňákem (na rohové kopy domácí vyhráli 11:2) hlavičkoval F. Zadražil, ale branku Havlíčka opět těsně minul. V 65.min. střílel velmi tvrdě z trestného kopu Táborský, Průša míč jen vyrazil před sebe, ale hlavička dorážejícího Bohůnka šla nad branku.

V 77.min. se ale domácí přece jen zaslouženě dočkali vyrovnání, když F. Zadražil umístěnou hlavičkou nedal Havlíčkovi šanci, 1:1. Slavia se v závěru přece jen trochu vymanila z tlaku domácích, na obou stranách se ještě urodilo pár náznaků šancí, ale skóre se již nezměnilo.

Domácí celek tak i v tomto zápase potvrdil, že letos na jaře se s koncovkou velice trápí. Někdy je až k neuvěření, že Chýnovští zahodí.

Hodnocení trenérem Josefem Holubem (Chýnov): „Ve všech jarních zápasech se bohužel projevuje naše velká neefektivita v koncovce, vypracujeme si v každém utkání celou řadu gólových šancí a zápas můžeme rozhodnout daleko dříve. Celkově jsme podali především ve druhé půli dobrý bojovný výkon, jsem rád, že tam byla i fotbalovost, ale výsledkem je nakonec na domácí půdě jen jeden bod…“

Hodnocení trenérem Radomilem Procházkou (Slavia ČB): „Řekl bych, že v první půli jsme byli lepším celkem, vstřelili jsme po krásné akci i vedoucí gól, ale druhý poločas patřil naopak zcela domácímu celku. My jsme propadali v bránění a za cenný bod můžeme dnes poděkovat hlavně brankáři Havlíčkovi, který podal vynikající výkon, ale také nemohoucnosti domácích útočníků.“

FC Chýnov – SK Slavia České Budějovice 1:1 (0:1)

Góly: 77. F. Zadražil – 15. Pancíř. Rozhodčí: Prinz - Herzog, Kříž ml. ŽK: 2:1 (Mareš 2 - Táborský). ČK: 1:0 (82. Mareš). Diváků: 140.

Chýnov: Průša – Mareš, Doubrava, Pajer, J. Rabiňák – D. Havlík, (75. K. Zadražil), Mládek, (48. F. Zadražil), Petrů, (60. Kavka), Vl. Hruška – M. Rabiňák, Široký, (86. Vácha). Trenér Josef Holub.

Slavia: Havlíček – T. Novák (82. J. Novák), Veselý (70. Shalamai), Bohůnek, Mrzena – Lhoták, Hosnedl, Táborský (86. Králík), Dzietonický (57. Pollák), – Pinc, Pancíř, (71. Bravenec). Trenér Radomil Procházka.

Napsal(a) Pavel Kulveit | Foto Miroslav Holer
 


 
Reklama