Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Slavojáci obrali Sokolov, Hradečtí si poradili s Doubravkou

 
neděle, 7. dubna 2024, 12:36

Č. Krumlov/J. Hradec – Sobotní domácí zápasy krumlovského Slavoje a hradeckého týmu v divizi skončily úspěšnými výsledky. Zelenobílí vydřeli bod, u Vajgaru zase slavili tři body Lukáčovi svěřenci.

Krumlovští jsou v laufu a potvrdili to i proti druhému Sokolu. „Máme za sebou tři zápasy s mužstvy z čela tabulky. Všechny byly hratelné a ve všech jsme bodovali. Jsme šťastní za sérii čtyř zápasů bez prohry. Za pět jarních zápasů máme stejně bodů jako za celý podzim,“ těšilo trenéra Zdeňka Švába ml. Proti sokolovskému Baníku vyrovnávali v posledních vteřinách zápasu. „Sokolov byl lepší na míči, byl fotbalovější, ale my jsme poctivě bránili a trpělivě čekali na svou šanci. První poločas byl ještě vyrovnaný, ale ve druhém na nás Sokolov vlétl a už nám nedopřával tolik prostoru. Po vedoucím gólu se hosté zatáhli, tak to ve fotbale chodí. Na konci šel soupeř sám na bránu, trefil tyčku, a z protiútoku přišla na druhé straně standardní situace, po které rozhodčí pískl penaltu v náš prospěch. Remíza byla asi spravedlivá a my ji bereme všemi deseti,“ pochvaloval si cenný zisk. Penaltu proměnil kapitán Jakub Kabele.

Hradečtí se proti Doubravce nemohli úvodní čtvrthodinku dostat do tempa. „Prvních deset až patnáct minut jsme hráli nervózně. Pak jsme ovšem převzali iniciativu a začali se dostávat do příležitostí,“ řekl k začátku zápasu trenér Roman Lukáč. Pět minut před pauzou Plzeňané špatně zahráli standardku a Hradečtí z brejku trestali Michalem Mischnikem, který skóroval potřetí za sebou. V nástupu do druhého dějství šli domácí do dvougólového vedení, když se po rychlém protiútoku prosadil Filip Waník. Doubravka čtyřikrát prostřídala a v závěru korigovala blatenským rodákem Dušanem Pincem. „Škoda, že jsme si ke konci nechali dát gól, a v posledních minutách jsme se museli strachovat. Soupeř prostřídal vysoké hráče za ještě vyšší a vznikaly pro nás nebezpečné situace. My jsme to ale zvládli a bereme výborné tři body,“ kvitoval Lukáč, že odskočili spodku divizní tabulky.

FK Slavoj Č. Krumlov – FK Baník Sokolov 1948 1:1 (0:0)

Góly: 90. (+8) Kabele (pen.) – 65. Kubinec. Rozhodčí: Mičan – Krůs, Špindlerová. ŽK: 6:1 (Trapl, Gelnar, Kabele, Kordík, Polanský, Trmal – Rmoutil). Diváků: 180.

Č. Krumlov: Beránek – Š. Šindelář, Kabele, M. Švec, Trapl (18. Trmal) – Kordík, Gelnar, Matějček (67. J. Matuška), O. Matuška – Bauer, Polanský. Trenér Šváb.


FK Jindřichův Hradec 1910 – SK Senco Doubravka 2:1 (1:0)

Góly: 40. M. Mischnik, 47. Waník – 88. Pinc. Rozhodčí: Cigáň – Izugrafov, Dimitrov. ŽK: 1:1 (Rezek – Vacata). Diváků: 200.

J. Hradec: Vondrák – Licehamr, Plucar (78. Žilák), Rejthar, Hauser – Rezek (87. Ježek), Petr, M. Mischnik (90. Pacholík), R. Mischnik, Waník (78. Didek) – Votava. Trenér Lukáč.

 
 
Napsal(a) Redakce | Foto Jan Klein
 


 
Reklama