Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

VIDEO: Hluboká – Olešník 2:0. Lídr jde do trháku

 
sobota, 6. dubna 2024, 23:13

Hluboká nad Vltavou – V páteční předehrávce se v magnetu kola střetl vedoucí tandem krajského přeboru. Olešník vstupoval do derby v podzámčí opět bez Davida Lafaty, i tak chtěl odčinit domácí porážku s Roudným. V případě úspěchu mohli dotáhnout na vedoucí tým soutěže na tři body.

Zápas však především v prvním poločase souboj dvou nejlepších týmů soutěže moc nepřipomínal. Diváci viděli vyrovnaný duel bez výrazných šancí ať na jedné či na druhé straně.

Olešník byl v první půli o něco aktivnější a v 27. minutě se hostům naskytla solidní šance, když měli výhodu trestného kopu uvnitř pokutového území. Hostující pokus však zablokovala hlubocká obrana a brankář Konečný tak nemusel ani zasahovat.

Poločas měl docela nečekané rozuzlení. Když už se zdálo, že týmy půjdou do kabin za bezbrankového stavu, vyrobila v poslední vteřině chybující obrana Olešníku penaltu, vlastní chybu po špatné rozehrávce hasil brankář Tomášek faulem na Pecku. Nařízenou penaltu proměnil Jiří Rubick a Hluboká vstupovala do druhého poločasu s jednobrankovým náskokem.

Olešnický trenér Chlumecký se ve druhém poločase pokoušel oživit hru svého týmu střídáním, obrana Hluboké však pracovala na výbornou a hostům až na jednu nebezpečnou střelu mimo tyče nic nedovolila. V 73. minutě se navíc trefil z dálky Václav Hrachovec a za stavu 2:0 bylo o třech bodech pro domácí rozhodnuto.

Po úniku střílel nebezpečně domácí Pecka, brankář Tomášek vyrazil střelu na roh. Tečku za derby udělalo v závěru zbytečné vyloučení hostujícího Beka.

„Věděli jsme, že tento zápas je pro nás hodně důležitý, a jsme rádi, že jsme ho zvládli. Vzhledem k průběhu hry si myslím, že jsme vyhráli zaslouženě,“ zhodnotil utkání asistent trenéra Hluboké Petr Kadlec. Kouč Olešníku Roman Chlumecký moc důvodů ke spokojenosti neměl. „Nehráli jsme úplně špatně. Hlavně v první půli jsme byli často na balónu, odmakali jsme to, ale výsledek je nula bodů,“ pokrčil rameny olešnický trenér.

Hluboká zvítězila stejně jako na podzim výsledkem 2:0 a na čele už má devítibodový náskok.

TJ Hluboká nad Vltavou – FK Olešník 2:0 (1:0)

Góly: 45. Rubick (pen.), 73. Hrachovec. Rozhodčí: Kollmann – Boček, Kříž. ŽK: 3:1 (Kössl, Tauber, Píša). ČK: 0:1 (87. Beko). Diváků: 250.

Hluboká: Konečný – Krejčí, Antoš, Kössl, Škoda (89. Pilný) – Křiváček ml. (60. Kadlec), Rubick, Pecka (90. Křiváček st.), Tauber, Hrachovec – Píša (83. Dědina). Trenér R. Otepka.

Olešník: Tomášek – Vrážek, Nohava, Kalášek, Miklík (72. Heller) – Martinec (66. Pavlík), Vojta, Szó, Tlapa – Řepa, Toth (60. Beko). Trenér Chlumecký.

Napsal(a) Michal Havelka | Foto Lenka Průchová
 


 
Reklama