Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Hráli jsme obětavě, týmově, přineslo to ovoce, chválí si písecký trenér Nousek

 
úterý, 19. března 2024, 20:11

Písečtí se proti rezervě Viktorie Plzeň radovali z premiérové jarní výhry, kterou jim zajistila vydařená desetiminutovka na konci první půle. Trenéra Milana Nouska ml. potěšily nejen tři body na kontě, ale i předvedený výkon.

Do třetice už Písek naplno bodoval, v minulých zápasech si vybral kopec smůly. „Pro nás to bylo hodně důležité vítězství, protože v předchozích utkáních jsme ani jednou nebodovali, třebaže herně to z naší strany nebylo špatné a například v minulém utkání jsme inkasovali gól až v 90. minutě, což byla velká škoda,“ vrátil se k předchozím výsledkovým nezdarům Nousek.

Na domácím trávníku se žlutomodrým daří, potvrdili i proti silné plzeňské rezervě, která devět zápasů v řadě neprohrála a u Otavy si dělala zálusk na tři body. „Věřil jsem, že tentokrát to zlomíme, protože doma jsme až do prvního jarního zápasu, který se navíc hrál na umělce, neprohráli. Věřil jsem, že na přírodní trávě pod umělým osvětlením budeme lepší,“ prozradil písecký trenér.  

Začátek páteční předehrávky patřil viktoriánům. Byli daleko nebezpečnější a mohli jít do vedení. „V první půlhodině jsme přežili asi čtyři vyložené šance soupeře, což se ukázalo jako rozhodující. Od té doby jsme začali věřit, že by to mohlo jít a šli jsme si za tím,“ poznamenal Nousek, že jeho tým po třiceti minutách zvedl hlavu a po dvou standardkách si do poločasu vytvořil klíčový dvougólový náskok po trefách Voráčka s Bartizalem.

Ve druhé půli Písečtí ještě přidali na aktivitě, napadali druhým gólem do šatny otřesené Západočechy už v rozehrávce. „O přestávce jsme si řekli, že budeme pokračovat v tom, co jsme hráli na konci první půle, ale s tím, že trochu vylezeme. Hráči Plzně, kteří prohrávali o dva góly, to pak měli těžké. Je jenom škoda, že jsme nepřidali pečetící gól, který by nám přinesl definitivní klid,“ mrzelo Nouska. „Z ojedinělé akce dostali gól na 2:1. Soupeř hrozil pouze po vápno, pokoušel se centrovat, ale my jsme v šestnáctce pracovali dobře a s centrovanými míči jsme si poradili,“ chválil zadní řady.

Vítězstvím 2:1 si Písek v tabulce třetí ligy polepšil a posunem na deváté místo znovu odskočil sestupovému pásmu. „Hráli jsme obětavě a kluci si uvědomili, že když budou hrát týmově, přinese to ovoce. Tyhle tři body proti tak kvalitnímu týmu, jaký má Plzeň, nám hodně pomůžou,“ těšilo Nouska, že po dlouhé době konečně Plzeňany porazili.

Nadcházející kolo pošle písecký tým na západ Čech. „Příští zápas odehrajeme v Karlových Varech bohužel zase na umělce, a proto se naše tréninky v týdnu budou odehrávat také převážně na umělé trávě,“ povzdechl si Nousek nad návratem na umělý povrch.

Napsal(a) Redakce | Foto Jan Škrle
 


 
Reklama