Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Divizní Jihočeši střelecky pauzírovali. Skóroval pouze katovický Brabec

neděle, 17. března 2024, 18:29

Jihočeský kraj – Poslední Č. Krumlov se bezgólovou plichtou v Praze postaral o největší překvapení 18. kola divizní skupiny A. Prvnímu regionálnímu derby na soběslavském stadionu, kde se před utkáním křtila nová přístavba tribuny, chybělo gólové koření. Domácí Spartak neoplatil J. Hradci podzimní porážku 0:2 a musel se spokojit jen s bodem. Čtyři body na kontě nasbíral v úvod jara Hradec a také Katovice, které hlavičkujícím Brabcem z bezprostřední blízkosti udolaly M. Lázně.

Velice cenný bod vezou fotbalisté Českého Krumlova z hlavního města. V Praze na Aritmě slavojáci neinkasovali a bod získali za bezbrankovou remízu. „Do Prahy jsme jeli s tím, že můžeme pouze překvapit a neudělat ostudu. To se nám nakonec i povedlo,“ sdělil nám českokrumlovský kouč Zdeněk Šváb. Šancí bylo na obou stranách poskrovnu, tu největší měl Slavoj ve 38. minutě Radek Bauer ovšem trefil jen tyč. Hosté precizně bránili a Aritmě dovolili snad jen jedinou nebezpečnou střelu v 10. minutě, se kterou si ale brankář Beránek poradil. „Hráli jsme ze zabezpečené obrany, perfektně bránili a kluci to zvládli na jedničku,“ chválil hráče Šváb. Ve druhé půli už se domácí ke kloudné střele nedostali. Českokrumlovští se snažili o brejky, k úspěšnému zakončení jim ale chyběly síly a zápas tak skončil 0:0.

Katovičtí znovu udrželi čisté konto a druhé M. Lázně skolili gólem Jakuba Brabce. Katovický stoper se prosadil deset minut po změně stran. Dlouhé vhazování L. Bálka prodloužil kapitán Uher a Brabec zblízka hlavou překonal brankáře Mariánek. Hosté několikrát sahali po vyrovnání a výsledek byl otevřený až do konce. Katovice do druhé půle vyrukovaly s čerstvou posilou, na hostování z třetiligového FC Písek přišel v týdnu Jan Vonášek. „V prvním domácím utkání se nám povedlo navázat na bojovný výkon v Příbrami. Ve vyrovnaném utkání jsme byli šťastnějším týmem. Tří bodů si vážíme, jsou pro nás důležité,“ shrnul domácí výhru navýsost spokojený kormidelník Katovic Lubomír Vašica, jenž pochválil za výkon celý tým a ve výborné formě chytajícího brankáře Provazníka, který podruhé za sebou udržel čisté konto. „Stal se oporou, věří si,“ dodal Vašica.

První divizní derby letošního roku skončilo na soběslavském trávníku smírně a bez gólů. Favorizovaní spartakovci, přechod na přírodní trávník jim dělal problémy, začali zakřiknutě a první půlhodinku jim byli Hradečtí nebezpečnější a více než vyrovnaným protivníkem. Soběslav se postupně dostávala do tempa, po přestávce se s přibývajícími minutami vytvořila převahu. Na hostující branku se v závěru valil jeden útok za druhým a přicházely i velké šance. Gólman Hradce Vondrák byl hrdinou derby, a to ještě na podzim hrával pouze v B třídě. Vychytal samostatný nájezd Dumbrovského, pak jej zachránilo břevno, a přálo mu i štěstí, když po akci náhradníků a centru Račáka překopl zblízka prázdnou branku Coufal. Stínem jinak poklidného derby bylo nezaviněné zranění hradeckého obránce Jaroše, který opustil hřiště na nosítkách. Hosté si odvezli cenný bod. Soběslavští litovali zahozených příležitostí.

Výsledky jihočeských zástupců v 18. kole divize A


SK Aritma Praha – FK Slavoj Č. Krumlov 0:0

Rozhodčí: Maiello – Štípek, Wulkan. ŽK: 5:3 (30. Mareš, 39. Ielitro, 72. Trenkwitz, 87. Škoch, 95. Dostál – 10. J. Matuška, 24. Polanský, 95. Gelnar). Diváků: 140.

Č. Krumlov: Beránek – Kolář, Kabele, M. Švec, Trapl – Gelnar – Parakhnenko, J. Matuška (14. Matějček), O. Matuška – Bauer (92. Ryneš) – Polanský (90. Šimek). Trenér Šváb ml.


SK Otava Katovice – FC Viktoria Mariánské Lázně 1:0 (0:0)

Gól: 56. J. Brabec. Rozhodčí: Schveinert – Říha, Krůs. ŽK: 2:2 (45. D. Bálek, 74. Vonášek – 43. Cinkanič, 47. Fremr). Diváků: 305.

Katovice: Provazník – Sládek (46. Motl), Brabec, Michal Kynkor, Sigmund – L. Bálek (80. J. Štěch), Martin Kynkor (90. Čibera), Kotrba, D. Bálek (46. Vonášek) – Uher – Požárek (68. Souhrada). Trenér Vašica.


FK Spartak Soběslav – FK Jindřichův Hradec 1910 0:0

Rozhodčí: Budil – Koranda, Cigáň. ŽK: 1:0 (90. Pravda). Diváků: 447.

Soběslav: Červenec – Hoffmann, Zeman, Boháč – Pavlík (63. Račák), Kubart, Boucník (63. Macák), Dumbrovský (90. Dvořák) – Pravda – Hájek (82. Coufal), Vaněk. Trenéři Hajič a Florián.

J. Hradec: Vondrák – Jaroš (52. Petr), Licehamr, Rejthar, Hauser – Rezek (83. Žilák), R. Mischnik, M. Mischnik, Plucar, Didek – Votava. Trenér Lukáč.

 
 
Napsal(a) Redakce | Foto Lenka Průchová
 


 
Reklama