Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Závěrečné testy na start krajského přeboru. Drtivé výhry Mirovic a Milevska. Osek měl nechtěné volno

 
pondělí, 11. března 2024, 20:00

Jihočeský kraj – Do začátku jarní části krajského přeboru zbývají už jen poslední dny. Třináct účastníků o víkendu ladilo formu na první mistrovská utkání. Většina naplnila proti soupeřům z nižších soutěží roli favorita a v generálkách zvítězila. Prohrály pouze Třebětice a T. Sviny. Zápas Oseku byl neplánovaně zrušen. Program přátelských zápasů s předstihem uzavřela dvojice Roudné – Týn.

Generálku odehrály v rámci čtvrtfinále jihočeského poháru Hluboká a Semice. První a poslední celek krajského přeboru. Půlmistr kraje se nadřel na povinnou výhru s Meteorem Tábor, lídrem I. A třídy. Až pět minut před koncem se podruhé prosadil hlubocký Kryštof Kadlec a zajistili Hluboké očekávaný postup do semifinále, kde narazí na Třeboň.

Dačice v útoku s Martinem Tomanem, který se vrátil po půlroce z Rakouska, dvakrát dotáhly náskok Semic a o postupujícím musel na třeboňské umělce rozhodnout penaltový rozstřel, v němž stříleli přesněji Semičtí (foto z utkání zde). V boji o finálovou účast na Střeleckém ostrově si to rozdají proti Křemži, která je překvapením letošního Samson Cupu.

Kanonádu spustilo na domácí umělce Milevsko, které se na start přeboru naladilo vysokým vítězstvím. Ve složení Michal Hejl – Pich, Vakoč, Marvan, F. Hadáček – Souček, Volf, Kálal, Přibyl – Petřík, Kortan (střídali J. Hadáček, Martin Hejl, Süsmilich, Bártík, Hušek, Baštýř) sezimovoústeckému Sokolu nastřílelo sedm gólů po vydařených akcích a spokojený trenér Tomáš Smrčina se mohl vydat do Strakonic sledovat generálku prvního jarního soupeře.

S chutí hrající Mirovice nedaly šanci Vimperku, jehož obranu pokořily osmkrát. Při druhém startu se opět zapsal mezi střelce navrátilec Petr Dolejš, jenž přinesl do mužstva velké oživení. Olešník si na domácím trávníku celkem hladce poradil s Planou. Už do přestávky si zajistil vedení o tři góly. Obdobným výsledkem 4:0 zvládly generálku i Dražice. S Ml. Vožicí na umělce na Soukeníku vystřihl hattrick Arsen Fulei. Třemi góly se blýskl také třeboňský Filip Radosta. Jiskra zdolala Veselí 5:2.

T. Svinům a Třeběticím generálky nevyšly. Spartakovci na hřišti ve Slavči se proti Čtyřem Dvorům prosadili pouze jednou Lukášem Gažákem a od dvanáctého týmu podzimní I. A třídy třikrát inkasovali. Třebětice si přesunuly poslední přípravný zápas na trávu do Lomnice nad Lužnicí. Hubený náskok trefou Filipa Nehyby ve druhé půli neudržely a Žirovnice, účastník KP Vysočiny (10. místo), zavelela k obratu. Jankov po přestávce zlomil odpor Křemže a na hlubocké UMT porazil ambiciózní tým okresního přeboru 6:2.

Junior na strakonické umělce Na Sídlišti porazil Sousedovice. V sestavě nechyběl ani katovický Janoch, na jehož přestupu se nakonec oba kluby domluvily v pátek. Lízal – Kubeš, Fajtl, Prokop, Smola – Janoch, Zahrádka – Váchal, Míčka, Bílý – Krejčí, střídali Štöger, Mrkvička, Zvonek, Máška a Moudrý. Smůlu měl Osek, který se měl střetnout s D. Vodou, bývalým klubem kouče Jindřicha Dejmala. Objednávka umělky byla zrušena a tak zápas nebylo možné odehrát…

Problémy se sestavou se Rudolfovu nevyhnuly ani v generálce proti českobudějovické Lokomotivě. „První poločas nebyl z naší strany dobrý - hráli jsme bez pohybu, staticky, vázla kombinace, kazili jsme přihrávky, prostě všechno špatně. Druhý poločas už byl o něčem jiném. Střídající dorostenci přinesli oživení, svou roli určitě sehrála i krátká poločasová domluva. Přidali jsme čtyři branky, další vyložené šance ještě kluci neproměnili. Zápas skončil jednoznačným výsledkem, ale jak na tom po zimní přípravě skutečně jsme, to nám ukáže až sobotní zápas v Mirovicích,“ zhodnotil závěrečný zápas trenér Jiří Nárovec.

Protivín cestoval za poslední přípravou až do Velkých Hydčic u Horažďovic, kde na poměrně solidním terénu byl soupeřem Strunkovicím. Přechod z umělé na přírodní trávu dělal problémy oběma týmům. Protivín v sestavě Pícha (Váverka) - Polanský, J. Vorel, Zach, Nedvěd (Sháněl) - Kulík (Hodinka), Z. Vorel (Petr), Buko Leroy, Zeman - Hrachovec, Říha vyhrál 3:2. Protivín měl úvodních 30 minut jasnou převahu, kterou vyjádřil dvěma brankami Hrachovce a Říhy a ještě dvakrát nastřelil brankovou konstrukci. Pak ale polevil a nebezpeční hosté dokázali vyrovnat ze dvou penalt. A to ještě jednu neproměnili. Raritou je, že se tyto penalty kopaly v rozmezí 10 minut. Po změně stran Protivínští opět nastřelili tyč a postupem času ovládli hru, jen se jim nedařily útočné kombinace. Jak to ale bývá, největší šanci poločasu měly brejkující Strunkovice. Váverka ji zneškodnil a dorážku zblokovali obránci. Nakonec se Protivínští dokázali Hrachovcem prosadit a generálku úspěšně zvládli.


Samson Cup/čtvrtfinále

FK Meteor Tábor - TJ Hluboká n/Vlt. 1:2 (0:1)
Góly: 79. Sedláček - 22. a 85. K. Kadlec. UMT Hluboká.

FK Dačice – FC AL-KO Semice 2:2 (0:1), pen. 2:4
Góly: 55. Štolba, 72. Burian - 30. P. Keclík, 66. Zborník. UMT Třeboň.


Výsledky generálek celků KP:

SK Mirovice – Šumavan Vimperk 8:1 (4:0)
Góly: Dolejš, Jelínek 2, J. Viták, Čadek, Husar, Král. UMT Blatná.

FC ZVVZ Milevsko – Sokol Sezimovo Ústí 7:0 (3:0)
Góly: Kálal, Souček 2, J. Hadáček, F. Hadáček, Petřík. UMT Milevsko.

FK Olešník – SK Planá 4:0 (3:0)
Góly: Řepa 2, Martinec, J. Píša.

FK Junior Strakonice – Znakon Sousedovice 5:2 (2:0)
Góly: Krejčí 2, Štöger, Bílý, vlastní – Šourek 2.

SK Dobrá Voda – TJ Osek nehráno, domácím zrušili objednávku umělky...

TJ Dražice - Sokol Mladá Vožice 4:0 (3:0)
Góly: Fulei 3, Běhoun. UMT Soukeník.

TJ Jiskra Třeboň – Loko Veselí nad Lužnicí 5:2 (3:1)
Góly: Radosta 3, Hromádka 2 - Dvořák, Doležal. UMT Třeboň.

SK Jankov – Sokol Křemže 6:2 (2:2)
Góly: Vokurka 2, Hüttner, Kočer, Kocian, Troup. UMT Hluboká.

Blaník Strunkovice – FK Protivín 2:3 (2:2)
Góly vítězů Hrachovec 2, Říha. Hř. Velké Hydčice u Horažďovic.

Spartak T. Sviny – SK Čtyři Dvory 1:3 (1:2)
Gól: L. Gažák. Hř. Slavče.

FK Sokol Třebětice – Slavoj Žirovnice 1:2 (0:0)
Gól: Filip Nehyba. Hř. Lomnice n. Luž.

SK Rudolfov – Lokomotiva ČB 6:1 (2:0)
Góly: Mrkáček, Zach, Prokeš, Štolba, Toman, Peiger. UMT Složiště.

Napsal(a) Redakce | Foto Jan Škrle, Petr Vlasák, Miroslav Jánský
 


 
Reklama