Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Mladíci Dynama počtvrté za sebou neinkasovali, béčko Táborska ovládlo závěr ve Štěchovicích

 
pondělí, 11. března 2024, 10:13

Čechy – Béčko Dynama ČB si druhou jarní výhrou shodným výsledkem 1:0 zajistilo posun v tabulce třetí ligy na čtvrté místo a zařadilo se za vedoucí trojici. Třemi body s Povltavskou si výrazně polepšil B-tým Táborska. Další smolný zápas sehrál Písek, v Přešticích obdržel rozhodující gól v poslední minutě a na jaře zatím zůstává bez bodu.

Vstup do jarní části se Písku nevydařil. Neuspěl ani ve venkovním utkání s Robstavem. V Přešticích se hrálo na těžkém terénu a k vidění byl spíš boj než pohledný fotbal. Úvodní gól padl až v 59. minutě, jehož autorem byl domácí Štursa. Písecká odpověď přišla záhy. Po pěti minutách zahrávali hosté standardku a Martin Voráček uklidil odražený míč do sítě. Vyrovnaný duel spěl pomalu k remíze, v poslední minutě však dostali domácí výhodu standardní situace a Sow rozhodl o tom, že body zůstaly v Přešticích. „Byla to spíš nakopávaná, protože na tak těžkém terénu se kombinovat nedalo. Na stav trávníku se ale nechci vymlouvat, protože ten byl pro obě mužstva stejný. Přeštice z toho bohužel dokázaly vytěžit víc než my,“ litoval trenér Písku Milan Nousek.

Povltavská po vítězství nad Pískem se už napodruhé z bodů neradovala. Po bezgólové první půli prohrála na hřišti Štěchovic s posíleným béčkem Táborska, které už potřebovalo nutně bodovat. „Z Povltavské jsme přivezli velice důležité tři body. Kluci po většinu zápasu odehráli přesně to, co jsme chtěli a skvělé je i to, že jsme dvakrát prohrávali, ale pokaždé jsme dokázali během chvilky vyrovnat. V posledních dvaceti minutách jsme pak dokázali utkání zvrátit v náš prospěch,“ řekl po výhře 4:2 táborský kouč Lukáš Zeman, jehož svěřenci dokonale ovládli závěrečnou půlhodinu. Na dva Lencovy góly odpověděli záhy kapitán Aleš NešickýMarkem Kalouskem, Filip Vysušil strhl vedení na stranu Táborska a vítěznou pečeť přidal v závěru mladíček Pavel Svatek.

Nadmíru úspěšný vstup do jarní sezony prožívá béčko Dynama. I ve druhém střetnutí udrželo zásluhou výborného výkonu brankáře Andrewa nulu na kontě a na tři body mu opět stačil jediný gól. Na umělém trávníku v pražských Satalicích o tom rozhodla situace už po deseti minutách hry, kdy předvedl neskutečnou hrubici brankář Dukly Štefan. Po špatné rozehrávce fauloval ve vápně dotírajícího Šimoníka a Sebastien Böhm nařízenou penaltu proměnil. Dynamácká rezerva uhájila počtvrté v řadě čisté konto. Brankář Colin Andrew drží neprůstřelnost již 398 minut. Na střídačce koučoval mužstvo asistent Jan Dvořák, trenéru Dušanu Žmolíkovi konečně vypršel pětizápasový trest. „Zápas jsme zvládli vítězně, naše hra ale nebyla jako v jiných zápasech, kdy dominujeme a máme spoustu šancí. Soupeře jsme nepouštěli na míč a organizovanou hrou jsme mu bránili, aby se dostával do šancí,“ uvedl Žmolík.

Výsledky jihočeských zástupců v 17. kole ČFL


FK Robstav – FC Písek 2:1 (0:0)

Góly: 59. Štursa, 90. Sow – 64. Voráček. Rozhodčí: Coufal – Hoch, Makovec. ŽK: 2:4 (74. Kraml, 78. Rádl – 16. Běloušek, 45. Bartizal, 61. Belej, 88. Novák). Diváků: 100.

Písek: Lerch – Novák, Běloušek, Bartizal, Vokurka – Baďura (80. Kašpar), Koreš, Dohnal (57. Bicenc) – Belej (72. Kašpírek), Voráček, Arzberger (80. Pech). Trenér Nousek.


FK Dukla Praha B – SK Dynamo Č. Budějovice B 0:1 (0:1)

Gól: 12. (pen.) Böhm. Rozhodčí: Lovětínský – Havlík, Janíček. ŽK: 0:2 (Čoudek, Faltus). Diváků: 60. Hráno na UMT Satalice.

Dynamo B: Andrew – Němeček (68. Faltus), Čoudek, Novák, Jungbauer – Malecha, Böhm, Hák (93. Zevl) – Bečvář, Gantogtokh (68. J. Zíka), Šimoník (91. Němec). Mužstvo vedl asistent Dvořák.


Povltavská FA – FC Silon Táborsko B 2:4 (0:0)

Góly: 47. a 60. Lanc – 57. Nešický, 64. Kalousek, 74. Vysušil, 86. Svatek. Rozhodčí: Severýn – Švorc, Andras. ŽK: 0:1 (Svatek). Diváků: 200.

Táborsko B: Kerl – Schindler, Brabec, Kopřiva, Vysušil – Schramhauser, Javorek – Šplíchal (90. Novák), Nešický, Kalousek (90. Praveček) – J. Matoušek (46. Svatek). Trenér Zeman.

Napsal(a) Michal Havelka, Michal Průcha | Foto Ján Honza
 


 
Reklama